Encik Tentera Laut kepunyaan Misi Azizah!

5:35:00 PM 8 Comments A+ a-



Assalamualaikum kalian-kalian yang bercuti.....


dah lama tak berjumpa rindu rasa hati
ingin ku bertemu dengan mu...hohohoho

owah....daku menyanyi-nyanyi kecil pulak ya..

kalian tahu apa lirik lagu yang daku dendangkan sebentar tadi??

hahahaha....
alaaaa kalian ni kacang putih je tu...teheeeee...
itu lagu niat hati tak nak berpisah dendangan arrow lah!


opsssss melalut sudah!
back to entry,

nak menjadi seorang kekasih hati kepada seorang anggota tentera laut bukannya mudah!

daku sudah mengalami dan tengah mengalami sehinggalah pencennya nanti..huhuhu

maka diri daku perlulah sentiasa bersedia apabila kekasih hati a.k.a my hubby di hantar bertugas kemana-mana saja!

itulah pentingnya Erti Disebalik Kesetiaan!

setakat ni walaupun daku dan my hubby berjauhan tetapi kami masih berhubungan lagi cuma jarak saja menjadi halangan buat kami..
daku bernasib baik kerana my hubby belum lagi belayar di lautan atau di hantar ke mana-mana pulau..

kalau tak haruslah daku meroyan seorang diri kerana langsung tidak boleh berhubung!!!
sob..sob..sob.. :(

Tapi daku tetap TABIK pada mereka yang bergelar TENTERA!!

Mereka HEBAT dan MANTAP Lagi!

tak kira lah TDM,TUDM bahkan TLDM sekalipun

gara-gara mempertahankan NEGARA!


mula dirinya rekrut di Tanjung Pengerlih Johor
daku sudah terima segala kenyataan inilah titik kerjayanya
sebagai seorang anggota
TENTERA LAUT DIRAJA MALAYSIA!

mempertahankan perairan negara menumpaskan lanun!!

Eh..Eh...

tengok tu,

HEBAT BERGAYA dengan BAJU POPEYE!


jadi daku perlu TABIK SPRING pada my hubby! :)

~Majlis Tamat Latihan Rekrut KD Sultan Ismail Tanjung Pengelih Johor~


setelah tamat latihan
my hubby berkhidmat di TLDM LUMUT

kemudian ke
Pusat Hidrografi KD Sri Klang
untuk sementara waktu


dan bertukar balik ke TLDM Lumut!


dan paling memilukan hati apabila hujung tahun 2009 my hubby telah di draftkan di
KD Sri Kinabalu Teluk Sepanggar Sabah!

amatlah daku terasa sedih kerana ini lah paling jauh daku berkasih dengan my hubby!
bukanlah tak pernah berjauhan sebelum ni
tetapi inilah paling jauh berada di seberang sana!!

sob..sob..sob..sedih :(

lama-lama daku sudah terima hakikat perjalanan yang perlu dia tempuh!

dan kini dia amat lah selesa duduk di Sabah tu
bahkan tak nak dah balik Semenanjung..

pe kes tu ha??

BLUEKKS :P

hahahaha
dan sebagai kekasih hati yang baik haruslah daku memberi 100% sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada si kekasih hati tentera laut ini,
walaupun hanya dari belakang dan berjauhan saja..

jadi kepada kamu yang ku rindui,

dan

Semoga Selamat Pulang ke Semenanjung!


p/s : daku teringin nak pergi sabah..ada sape2 nak support?? muahahaa


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

8 insan comel komen

Write insan comel komen
YAYA AZURA
AUTHOR
2/04/2011 6:20 PM delete

perkahwinan jarak jauh la nie....

Reply
avatar
chocochoky
AUTHOR
2/04/2011 6:21 PM delete

yeah ! tabahkan hati, kuatkan diri kak. semoga bahagia bersama mu.. ;)
sy ni dok blaja lg dah tersangkut ngn abang TDM, aiyoo..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
2/04/2011 6:36 PM delete

@yaya

hehehe agaknya la kawin t jarak jauh la ni kot..die duk sana pon 6tahun kot..ni baru 2tahun..huhu

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
2/04/2011 6:37 PM delete

@chocochoky

aiyoyo.......
abg TDM mat terap tu..xpe takat ade lagi kt semenanjung..
lagipon kem2 askar TDM byk kt semenanjung tu..huhuhu


yeah! akak tabah ni...hehee

Reply
avatar
2/05/2011 3:09 PM delete

sob3x...nak date pn ssh nati..hee

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
2/05/2011 3:55 PM delete

@nazrul~ huhuhu mmemang susah nak date...
setahun sekali kot...hahaha

Reply
avatar
fiq.
AUTHOR
5/08/2011 2:03 AM delete

hehehe, gambar pertama-kuruih gila kot...
jangan paksa2 kawin, nanti dia tak rela u

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/08/2011 11:30 AM delete

@fiq~ hehe yelah..xnak dah paksa dia kawin cepat..takut dia tak bsedia lain jdnya nnti..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!