Thursday, January 3, 2013

Diari Hamil


Yey... jijah excited beli diari hamil ini. yang penting jijah dah dapatkan dulu :p hehe 




Banyak ilmu yang menarik sebagai panduan yang lengkap untuk bakal ibu seperti petua-petua kehamilan, tip-tips kehamilan, doa untuk hamil dan amalan sunat ketika hamil.


isi kandungan


Selain itu ibu boleh mencatatkan perkembangan bayi sebelum, semasa sehinggalah selepas bersalin nanti dengan menulis perkembangan bayi minggu by minggu sepanjang kehamilan.. cerita saja sepanjang minggu itu apa yang ibu lakukan.. macam checklist, catatan ibu, memo ibu serta lekatkan gambar ultrasound bayi korang!



Serius sangat berguna buku ni siap ada checklist barang bayi, doa-doa memudahkan bersalin tak lupa juga resepi dalam pantang dan petua selepas bersalin!


petua selepas bersalin

resepi berpantang


Ia merupakan khazanah kenangan paling berharga yang boleh di simpan sebagai koleksi peribadi untuk di jadikan hadiah buat bayi korang supaya bila dia dewasa nanti dia dapat menghayati saat-saat manis dan pahit ibu mengandungkannya. 


Tak rugi korang beli tau! sangat berguna sebagai rujukan pada masa akan datang. sesuai juga untuk korang bagi hadiah kahwin kat kawan-kawan :) 


Oh ya.. jijah beli online kat sini -->  kedaibukuanda.com




45 comments:

  1. bestnya..at least boleh tau perubahan2 yg sihat untuk ibu dan anak nanti kan..

    ReplyDelete
  2. comel & menarik je diari tu. mesti excited tulis kan. ;)

    ReplyDelete
  3. tak penah tau pun ade diary ni .... tgu next baby lah

    ReplyDelete
  4. akak dh nak masuk 7 bulan nie, baru jumpa buku nie masa pegi popular ri2, mula2 ingat nak beli..tp dh terlepas byk bulan yg sblm nie, so xbelilah..bagus nie buku nie jijah, boleh cite mcm2 dlm nie..

    ReplyDelete
  5. x sempt nk beli tyme preggy ritu...da msuk 5bln terase mlas plak nk beli...

    ReplyDelete
  6. kite pun ada buku ni! suke sangat. hehee

    ReplyDelete
  7. tu dia...nmpk dh excited...moga trus berkembang shat ye baby tu...just take care.. :)

    ReplyDelete
  8. wah jijah dah beli diari hamil..mesti teruja kan

    ReplyDelete
  9. CAM NAK BELI JE .. ERH ? HAHA

    ReplyDelete
  10. Kat mana jijah beli..reply yea..ada jual ke kat kedai buku biasa?

    ReplyDelete
  11. @Mrs Velentine betul tu kak.. untuk tambah pengetahun memang bagus.

    ReplyDelete
  12. @hatiku berwarna warni yer betul tu.. dari sini kita pantau perkembangan bayi dlm kandungan ni..

    ReplyDelete
  13. @Chic Na excited! lama dah beli buku ni.. ni baru dapat tulis..hee

    ReplyDelete
  14. @eimacoming soon tu kak.. insyaAllah :)

    ReplyDelete
  15. @adnil linda hehe takpe kak.. tunggu 2nd baby pulak..hee

    ReplyDelete
  16. @Shizan Syafik tak silap jijah ada.. tp ni jijah beli online..

    kat sini--> http://www.kedaibukuanda.com/diari-hamil/775/

    ReplyDelete
  17. @ayutmudah2an insyaAllah.. doakan jijah n baby sihat n selamat yer :)

    ReplyDelete
  18. @dEdEQ dE wIshEs boleh jer utk tambah2 pengetahuan..

    ReplyDelete
  19. @Nurulhuda Abdul Latip jijah tak dapat masuk blog kamu..

    jijah beli online kat sini--> http://www.kedaibukuanda.com/diari-hamil/775/

    ReplyDelete
  20. @dhiera kan.. suka sangat! dapat ilmu baru..

    ReplyDelete
  21. boleh jijah hadiah kan Ms nnt masa kahwin kah3x..gelak guling2x

    ReplyDelete
  22. bagus buku ni, tapi bab ikan tenggiri tu mak akak pesan jangan makan lagi selagi pusat anak tak luruh..wallahualam..nice sharing :)

    ReplyDelete
  23. cikt ikah pernah nmpk buku ni kat mph tpi x bel;i la sebab x kawen lagi. hehe

    ReplyDelete
  24. tahniah jijah..jga lek lok yer =)

    ReplyDelete
  25. Thnx kak jijah sbb bagi idea . hda memang tgh survey2 hadiah nih . kwn kawen :)

    ReplyDelete
  26. heheheheheheh... bagus juga buku ni..ada gak niat nak beli masa mengandungkan Haiqal dulu, tapi tak kesampaian sebab tak tercari... ni utk anak kedua ni.. ehm rasa nak beli pulak

    ReplyDelete
  27. @Tihara yeker.. ok jijah take note :)

    ReplyDelete
  28. @Cik tikah boleh je beli even tak kawen lagi..ilmu maa..

    ReplyDelete
  29. @nuyui a.k.a miss YUI boleh je yui beli.. sesuai untuk bacaan even tak kawen lagi.

    ReplyDelete
  30. lagi banyak la jijah akan explorer kan..

    ReplyDelete
  31. mcm best je kak jijah.. bleh bagi hadiah kahwin kt member2 ni.. nk tunggu beli utk diri sendiri lmbt lagi lah.. hehe

    ReplyDelete
  32. @aisya sesuai la tu kasi kat kawan2..hee

    ReplyDelete
  33. hehee..setapak maju untuk jiejah :)

    ReplyDelete
  34. @shidaR hahaha shida pon boleh beli apa..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!