Mensurvey Stroller Idaman!

2:16:00 PM 30 Comments A+ a-


Sejak dari dalam perut lagi bila jalan-jalan dekat mall mesti tengok stroller dulu. memang dalam plan jijah dan suami, stroller merupakan keperluan nak beli lepas bersalin.. yelaa harga stroller ni pon boleh tahan mahal juga tuu.   

sekarang ni jijah tak beli lagi stroller, masih dalam mood survey lagi. punya la lambat nak survey kan.. hehehe :) almaklumlah jijah ni kan merantau. serba salah nak beli kat semenanjung atau pun kat sabah.. huuu~~ 

search punya search berkenan dengan brand sweet cherry iaitu SCR.. 


SCR5 cool dan smart kan!


SCR 6.. car seat SCR7 boleh attach sekali..
tapi apa apa jenis SCR memang smart! cuma harga boleh tahan tuu...

brand My DEAR


brand my dear ni boleh tahan sikit harganya yang berpatutan :)


kalau boleh nak stroller yang boleh attach dengan car seat. senang kalau anak tidur angkat bawa ke stroller.. emm tak kisah la jenama apa janji harga mampu milik :)

dan yang mudah untuk travel dan ringan sebab jijah selalu juga balik semenanjung.. so kalau travel sorang-sorang mudah nak angkat stroller tu. dan tak nak jugak yang makan space dalam bonet kereta tu.

cuma sekarang nak tanya siapa yang berpengalaman bawa stroller naik flight air asia?? boleh ke tak eh bawa stroller sampai ke tangga nak naik flight tu.. bukan apa.. hakimi dah makin semangat sekarang.. senang tolak dia pakai stroller dengan barang-barang.. hehehe :) kalau boleh bawa naik flight boleh la jijah beli stroller dari semenanjung bawa ke sabah.. almaklumlah sana kan mahal.. huuu~~


p/s: korang guna stroller jenama apa? huu

*update- zitron sweetcherry yang latest ringan dan kecik ringan nak usung cuma takleh reversible handle.
scr 12 pun ringan



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

30 insan comel komen

Write insan comel komen
Shizan Syafik
AUTHOR
10/19/2013 9:12 PM delete

Stroller klau air asia mmg bleh bwa n free of charges.. Tp xsure bleh bwa smpai ke tgga flight ke x..

Reply
avatar
Ira
AUTHOR
10/19/2013 10:22 PM delete

hehe.. akak takde pengalaman bwk stroller naik flight.
pengalaman aimy melalak dlm stroller ada la.. terus x pakai2 da sampai skg. betul2 skali je pakai. hehe..

Reply
avatar
IMaH
AUTHOR
10/20/2013 9:24 AM delete

samela kita. Imahpun plan nak beli stroller lepas bersalin. hehe....skrg ni just survey2 je dulu. nak bagi pandangan pun xleh sebab xbeli lagi. hehe..cuma kalau imah nak pilih stroller yg flexible untuk buka & tutup then ringan. Senang nak angkut masuk keta kalau tetiba kena keluar berdua dgn baby je.

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
10/20/2013 1:58 PM delete

Kalo naik airasia bleh tolak stroller sampai ke tangga flight.tinggalkan stroller kt situ nanti ad pekerja uruskan.waktu turun flight, pekerja akan letak stroller kita kt tempat yg sama jugak.if MAS,bleh tinggalkan stroller kat pintu masuk flight.so x de masalah if jijah nk tolak kimi sampai nak naik flight.saya nasihatkan jijah beli stroller yg x guna space banyak sangat bila dah ditutup.saya guna stroller n car seat graco.memang tahan lasak tapi bila masuk dlm bonet myvi or viva, muat2 je.x bleh letak barang lain dh

Reply
avatar
10/20/2013 2:50 PM delete

setakat ni yang fiza pernah tgk stroller macam ni mmg agak mahal jugak kan..kena pandai survey la jijah.yang penting,safety first dan flexible.sorry,takde pengalaman bawak stroller naik flight..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/20/2013 3:07 PM delete

@Shizan Syafik shizan kalau masuk lugage tu stroller xkena caj eh.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/20/2013 3:07 PM delete

@Ira ruginya sekali je pakai stroller tu.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/20/2013 3:09 PM delete

@IMaH betul tu.. nak2 jijah selalu keluar gan baby je nanti.. kena cari stroller yg fleksibel.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/20/2013 3:10 PM delete

@Putri oo graco? jap jijah survey..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/20/2013 3:11 PM delete

@Azhafizah Md Nor yer.. mmg kena cari yg fleksibel..

Reply
avatar
10/20/2013 10:13 PM delete

xde pglmn..

ngeh2..

bw troli sndiri je..wakaka

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
10/20/2013 11:57 PM delete

kak jijah, sy pernah nampak org bawa stroller masuk flight.. tapi tak ingat pulak, time tu guna Air Asia atau Mas.. lebih senang akak tanya terus lah kt diorang mcm mana prosedurnya.. huhu

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
10/21/2013 12:32 AM delete

survey jgn tak survey...yg pasti ayut pasal stroller takde pengalman lg ni..hihihi :p

Reply
avatar
10/21/2013 4:05 AM delete

Fizza sarankan cari lightweight stroller sbb senang jijah nak travel. naik flight susah bwak stroller berat2 macam SCR tu..macam combi well carry or well comfort.

Reply
avatar
shura shushi
AUTHOR
10/21/2013 8:17 AM delete

i tak beli lagi stroller, duit tak ada hihi :)

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
10/21/2013 2:10 PM delete

survey jgn x survey

Reply
avatar
SarahSyafiq
AUTHOR
10/21/2013 2:50 PM delete

sarah pakai scr6.best.cuma yela, kalau boot kecil memang muat2 je.hari tu fly dgn malindo.sampai tangga boleh bawak stroller tu.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2013 4:01 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI ekk?? troli sendiri yer..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2013 4:02 PM delete

@aisya tanya pendapat org berpengalaman dulu..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2013 4:02 PM delete

@ayut ehh nanti2 tu ayut ada pengalaman tau..time tu baru refer blog jijah..miahahaha :p

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2013 4:03 PM delete

@Cik (Puan) Fizza Lovalova SCR tu berat yer.. so combi tu ok la yer

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2013 4:04 PM delete

@shura shushi samalahh.. tp survey dulu...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2013 4:04 PM delete

@Mimi Azirah hehehe mmg survey la ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2013 4:05 PM delete

@SarahSyafiq brg banyak ni.. kalau muat2 boot susah gak ni..huu

Reply
avatar
Mizz ErMa
AUTHOR
10/21/2013 4:42 PM delete

betul tu jijah..kalo baby ringan ok la dukung aje..kalo berat? tepuk dada tanya selera..hihihi

Reply
avatar
Nor Suhaiza
AUTHOR
10/21/2013 5:47 PM delete

jijah....bole je bwak smpai kt tangga..tp kalo jnis sweet cherry ni cm scr 5 or 6 ni xleh lipat dr sisi..lipat kebawah..so, kna ruang yg agak besar...kalo nk ltk kt ruang luggage mmg xlepas...n ag 1, scr 5 or 6 ni besar tau..aqil pnya stroller scr 5...kalo bonet kete jnis besar xda mslah nk letak.kalo bonet jnis kecil ltk kt sit blkg, org lain mmg xleh dok blkg..muat2 die je...yg pasti myvi pon dgr citer x muat letak kt bonet..ni pngalman org la pkai scr 5...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2013 5:53 PM delete

@Mizz ErMa hakimi mmg bukan ringan la...hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2013 5:54 PM delete

@Nor Suhaiza alaaaa reject scr 5 or 6 la nampaknya..huuu

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
10/22/2013 10:03 AM delete

yg ni pun akak xbeli.. tapi ada org bagi.. :-) my dear punya kot

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!