Pearl Mini Ninetology i5350

1:42:00 PM 38 Comments A+ a-


Masa isu rebat SKMM hangat di perkatakan langsung tak berkeinginan nak pakai phone canggih-canggih.. Ni bila nak raya mula lah nak pakai phone baru.. poyo betul! hahaha :P eh eh bukan apa daku rasa rugi pula kalau daku tak gunakan SKMM rebat RM200 tu untuk kegunaan daku sendiri.. 

masa berjalan kat pasaraya ternampak pula rebat SKMM ni. salah satu jenama yang tersenarai dalam rebat ni adalah jenama NINETOLOGY. jadi terus berminat nak tahu dan beli. ye ye daku tahu jenama ni tak popular macam phone yang korang pakai tu.. huhuhu




harga phone Pearl Mini ni sebenar RM399.. bila tolak SKMM RM200 dan special rebate RM100 jadi RM99. tapi daku cuma tambah RM79 saja. dapat pula screen protector dan casing cover. waranty 1tahun. ahh cukup murah dah tu.. 

spesifikasinya ada camera 2mp, Wifi, Radio, Bluetooth, GPS, Android, Memori 512MB dan Dual Sim. Sim pertama daku pakai Celcom untuk call dan sms kegunaan harian. sim kedua ni belum beli lagi. nombor mana yang paling bagus eh untuk online facebook,we chat tu semua? digi atau maxis?? tapi nak yang jenis topup. malas mau pakai line.. hehehe

berangan nak pakai phone mahal tapi kenalah kumpul duit banyak-banyak kan. dah rasa membazir kat situ. jadi ninetology ni dah cukup smartphone la bagi daku. hehehe oh ya untuk pertama kali mendaftar klik sini... k bai!



p/s: di sebabkan memori 512mb daku tambah lagi rm35 untuk memori 8GB..


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

38 insan comel komen

Write insan comel komen
8/01/2013 2:00 PM delete

sy tak guna rebat rm200 tu..kakak sy yg guna huhu..pakai hp yg lama saja la

Reply
avatar
Qashmere
AUTHOR
8/01/2013 2:01 PM delete

saya pon cadang nak beli hp ni..tengok dalam tv semalam. hehe

Reply
avatar
najihahfara
AUTHOR
8/01/2013 2:13 PM delete

still bole guna lagi kan rebat tu

Reply
avatar
Mohd Aizzal
AUTHOR
8/01/2013 2:17 PM delete

x dapat memori kad ke? hari tu sy beli guna rebat gak kne tmbah rm69 dapat cover 1, screen protector 2 dan memori kad 4 gb sekali dgn simkad clixster

Reply
avatar
Syeeda
AUTHOR
8/01/2013 2:19 PM delete

rebat syeeda pun lum guna. lps raya ni kot baru nak cari sebijik.. =)

Reply
avatar
eima
AUTHOR
8/01/2013 2:24 PM delete

hmmm mmg tak penah dgr tp ok la takat nk guna biasa2 je ... ape kisah nganjenama

Reply
avatar
Ayu Zan
AUTHOR
8/01/2013 2:37 PM delete

ayu pun lum guna rebate tu..
fon tu ok kak. kawan ayu pakai..

Reply
avatar
8/01/2013 2:41 PM delete

akk pon penah daftar jugak SKMM utk rebat hp ni...tp x guna pon...bole lg ke guna skrg ni?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/01/2013 4:54 PM delete

@Cik Itah@Rama Rama Pendek hp lama pon mst canggih gak kan..huuu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/01/2013 4:55 PM delete

@Qashmere ni yg paling murah kak..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/01/2013 4:55 PM delete

@najihahfara boleh.. tak tahu bila expired rebate 200 ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/01/2013 4:56 PM delete

@Mohd Aizzal memori yg ada 512mb je..jadi jijah tambah rm35 untuk memeri kad 8gb

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/01/2013 4:56 PM delete

@Syeeda nak cari cari yg mahal2 terus yer..simpan duit raya banyak2..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/01/2013 4:57 PM delete

@eima kan.. janji boleh online n android.. muahaha :P

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/01/2013 4:57 PM delete

@Ayu Zan ok yer.. so far akak pakai boleh la.. walaupon agak rumit sikit..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/01/2013 4:58 PM delete

@lady butterfly boleh la kak guna rebate ni.. lom expired date lagi kot..

Reply
avatar
8/01/2013 7:12 PM delete

da guna rebate tu,bgi mama phone baru,tpi hilang.kecewa tul la...

Reply
avatar
SeputihSalju
AUTHOR
8/01/2013 9:18 PM delete

sy pun pakai hp jenama Ninetology..:-)

semua ada.. sama mcm hp jenama yang canggih2 tu..hehhe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/01/2013 10:22 PM delete

@SeputihSalju ok tak pakai? hehe biasalah ninetology xberjenama sgt..he

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
8/02/2013 5:27 AM delete

maxis kot ok.. hehe, sebab BB sy guna maxis topup untuk aktiviti2 internet.. :)

Reply
avatar
Pykaa Pdott
AUTHOR
8/02/2013 5:30 AM delete

Sis pkai umobile sis lgi oke n laju . Pyka ariyuh beli hp tap tak de guna rebet 200 tuh . Lpas nie kalau beli tringin nak guna jgk laa

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
8/02/2013 5:40 AM delete

Ok jakun dija tak pernah dengar brand ni huhu tapi tak pe asalkan harga berpatutan kan. Jijah gi la servey internet mana lagi murah digi atau maxis, rasanya digi lg murah kot, pasni fb kat phone la ye. Dija ni harap je ade smartphone nak canggih2 kononnya tapi tenet tak ade pun, pakai wifi umah je :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/02/2013 6:01 AM delete

@Shizan Syafik maxis eh.. t jijah try tengok..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/02/2013 6:02 AM delete

@Pykaa Pdott guna la rebate.. rugi je kalau tak di gunakan..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/02/2013 6:03 AM delete

@khadijah haah senang fb kat phone je.. hahaha :P

Reply
avatar
Deqla Manjew
AUTHOR
8/02/2013 8:57 AM delete

deqla pun dah guna rebat baru2 ni..tp deqla belikan utk anak buah deqla.. ;)

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
8/02/2013 9:07 AM delete

Kwn ofis akak pn de gne hp nih....

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
8/02/2013 11:31 AM delete

dah guna masa bulan 2 hari tu lagi. kwn2 ramai beli alcatel.. cuma tmbh rm50 je. =)

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
8/02/2013 12:29 PM delete

wah,jijah ada fon baru...nnt nak suruh husben cari gak la..dia ari tu lg bz psl fon SKMM ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/02/2013 12:38 PM delete

@Deqla Manjew wah untunglah anak buah deqla..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/02/2013 12:39 PM delete

@Mimi Azirah hehe yg ni je boleh rebate!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/02/2013 12:39 PM delete

@aisya ada gak alcatel tp nak simkad digi je.. terus xjadi beli.huu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/02/2013 12:59 PM delete

@IbuNoey hehe fon murah je kak..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
8/02/2013 1:21 PM delete

:) ckupla tu jijah...hihihi..ckup smartphone dh tu.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/02/2013 2:03 PM delete

@ayut hehe kan.. cukup dah smartphone..

Reply
avatar
aswadz
AUTHOR
8/03/2013 1:10 AM delete

aku pun pakai hp ni gak. ok gak hp nih, cuma processor dia agak lembab sket. tp berpadanan la ngan harga dia. nak laju, beli yg mahal lg.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/03/2013 12:27 PM delete

@aswadz yer berpadanan la dgn harga dia..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!