Persiapan Raya 2013 Tanpa Suami Di Sisi

8:33:00 PM 32 Comments A+ a-


Raya lagi beberapa hari je.. tapi mood raya tahun ni tak de! huhu makanya persiapan hanya ala kadar saja..

tahun 2013 merupakan tahun kedua kami suami isteri beraya bersama. kalau tahun lepas beraya di rumah mertua dulu, tema HIJAU suami yang tetapkan. tapi tahun ni beraya sendiri-sendiri nampaknya sebab suami tak balik beraya. beraya lah dia di perantauan sabah tu. sedih :( hukhukhuk..
jadi tahun ni haruslah beraya dengan family jijah dan pergi rumah mertua sekejap ala bukan jauh pun 10minit je dah sampai.. dah kata kawen sekampung.. muehehe :p then baru balik kampung kat johor.

memandangkan persiapan bersalin mama dan baby dah settle semuanya.. jadi tetap mak buyung 9bulan ni nak melaram pakai baju raya.. bajet macam muat je nak pakai baju fesyen. muahaha :P di sebabkan tak larat nak jalan ke kedai maka pilihan jijah haruslah shooping online! 


Lucille Maxi Dress - Pink



beli dress ni dari thepoplook.com. tapi sayang besar sangat dan labuh. betul la daku tak sesuai pakai dress/jubah masa preggy ni..buruk benar nampaknya... rugi je beli dari poplook last-last dress tu kasi kat mak! takpe rezeki mak...hahaha 





nasib ada baju peplum.. beli kat Fb MJ.Closet.. haa baru lah sesuai beraya... yess!! cukup satu dah ni.. nasib lah suami daku yang belanja. katanya beli la baju raya mengandung ayg tahun ni.. daku apa lagi terus laju order guna maybank2u. muahaha :P tq encik suami! muaahh Xoxo

kasut raya pilihan dah tentu la dari VERNS.. pakai sandal je mak buyung ni oi sebab terasa kaki dah kembang haa.. dari saiz 6 sebelum ni terus jadi saiz 7.. alalala tapi tak nampak bengkak pun.. haahaha



harap-harap sempat daku beraya tahun ni. segala persiapan barang ibu dan baby kena angkut ke sana kemari. nak balik kampung johor ni kena berjaga-jaga lah.. takut woo kalau beranak dalam kereta! huhuhuhu

emm tahun depan dah tentu sibuk persiapan raya untuk anakanda pulak.. weee~~ mesti seronok kan.. tapi malangnya dah tentu daku beraya di Sabah nampaknya.. sebab dah confirm lah jijah tak cuti sebab tahun ni dah cuti raya.. ohh tidakk!! hohoho



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

32 insan comel komen

Write insan comel komen
8/03/2013 9:43 AM delete

WAHHH . SANTEKNYE BJU RAYE AKAK

Reply
avatar
8/03/2013 9:56 AM delete

waaaah cantik! dugaan suami kerja di perantauan, semoga akk & baby sihat selaluuu :D

Reply
avatar
Aini Yunus
AUTHOR
8/03/2013 1:17 PM delete

cantik dress n peplum tu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/03/2013 1:39 PM delete

@dEdEQ dE wIshEs hahaha kita tengok cantik tak cantik nanti :P

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/03/2013 1:40 PM delete

@sha (chirp chirp) InsyaAllah dik.. mekasih doakan akak :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/03/2013 1:40 PM delete

@Aini Yunus dress tu cantik tapi xleh nak pakai..huhuhu

Reply
avatar
Cik Nanad
AUTHOR
8/03/2013 3:01 PM delete

kampung kat Segamat ke? hehe. sy org Segamat jugak..selamat hari raya kak ! :)

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
8/03/2013 3:24 PM delete

Saya pun baru nak beli dress poplook tu..tp sbb baju kurung boleh masuk lg so xjd nk beli...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/03/2013 3:52 PM delete

@Cik Nanad haah..kg belah ayah kat segamat..
selamat hari raya jugak :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/03/2013 3:53 PM delete

@Fiqah baju kurung leh pakai tapi sendat..perut jijah kan runcing ke depan..hoho

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
8/03/2013 11:53 PM delete

ayut pon takde mud mane raya ni..si fizal tu pon tak balik..huhuhu,..cantik baju peplum tu..meriah u ^^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/04/2013 12:17 AM delete

@ayut xpe ayut.. dia balik nak kawen nanti..hehe

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
8/04/2013 8:05 AM delete

takpe kak jijah, cik abg takde, cik abg junior ade temankan kak jijah.

p/s : baju tu cantik!

Reply
avatar
8/04/2013 9:25 AM delete

tema family eca tahun PINK..tahun depan GOLD.hahaha..xmenahan gi shopping baju adik,abg & bapa kaler pink......nasib baik abg eca cakap OKE..kikikiki~

thn dpn, akak lagi excited tu buat persiapan..baju baby lagi kan..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/04/2013 11:42 AM delete

@aisya hehe dia pon xkeluar lagi.ngee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/04/2013 11:56 AM delete

@Eca Dwinky Asha hehe best! tak sabar nak tunggu tahun depan.. ekk...hehe

Reply
avatar
8/04/2013 12:16 PM delete

perghh canteknya baju rayerrr

Reply
avatar
cha
AUTHOR
8/04/2013 12:54 PM delete

kesiannya husband kene keje ye. cantikla jijah baju tu tp labuh eh? alter la potong syg je beli memahal kasik org huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/04/2013 1:44 PM delete

@cha mmg nak alter tapi tetap besar gak.. jijah xsesuai pakai..huhuhu

Reply
avatar
Cik Chokie
AUTHOR
8/04/2013 6:03 PM delete

Sedih pulak membacanya :') dah nama pun tentera >.<

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/04/2013 7:18 PM delete

@Cik Chokie hehe takpe sabar jelah... :)

Reply
avatar
8/04/2013 9:47 PM delete

cntik bju..rezeki mak tu dapat dress..ihiih

Reply
avatar
Eza Boom Boom
AUTHOR
8/04/2013 9:54 PM delete

tak sabar nak tunggu baby jijah lahir ;) hee. tak lama lagi raya ni ;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/04/2013 10:37 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI itulah tu.rezeki mak..xpe lah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/04/2013 10:37 PM delete

@Eza Boom Boom baby lahir lama lagi.. raya dulu..hehe

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
8/05/2013 9:46 AM delete

yg dress tu jijah xsesuai maybe sbb jijah rendah sikit kot... normally dress kan labuh2..

tapi p2 pun, peplum tu mmg cantik..!! lg vouge dr dress tu.. hihii

Reply
avatar
Deqla Manjew
AUTHOR
8/05/2013 10:19 AM delete

cantiknyeeee bajuuuu... alo kesian jijah.. xpe.. sabar eh.. yg pastinye raya tahun ni bermakna jugak kan..ada baby dlm perot comei tu.. ;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/05/2013 12:30 PM delete

@IntaNBerliaN tunggu jijah pakai yer..hehe :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/05/2013 12:37 PM delete

@Deqla Manjew Alhamdulilah walaupon tanpa papanya..hee

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!