Kanser Serviks | Pembunuh Kedua Wanita Malaysia

7:00:00 AM 7 Comments A+ a-


Kanser Serviks merupakan Kanser Kedua pembunuh paling banyak di kalangan wanita Malaysia!





Apa itu kanser serviks?


Keadaan apabila selsel di serviks bertindak secara tak normal dan berkembang menjadi kansersebelum jadi kanser, serviks menunjukkan perubahan di dalam sel selnya. ini di sebut 'pra kanser'peringkat pra kanser ambil masa beberapa tahun sebelum bertukar kepada kanser serviksjangka masa ni boleh di gunakan untuk Doktor kesan serta rawat supaya kanser serviks dapat di cegah dari berlaku 



Faktor risiko?



Semua wanita yang pernah melakukan hubungan seks terutama umur 20-65tahun risiko lebih tinggi memulakan hubungan seks usia awal dan pasangan seks 

Tanda gejala kanser serviks?



  • Lelehan faraj berair dan berbau busuk
  • rasa sakit semasa melakukan phubungan seks
  • pendarahan dari faraj antara haid @ selepas hubungan seks
  • sebarang pendarahan dari faraj selepas putus haid 


Peranan suami dalam membantu mencegah kanser serviks

  • setia pada pasangan
  • galakkan pasangan untuk menjalani ujian pap smear
  • amalkan cara hidup sihat dengan tidak merokok
  • penggunaan kondom boleh membantu mengelak jangkitan penyakit kelamin 





Pilihan terbaik untuk kesihatan menyeluruh, tentunya Vivix keluaran terbaik Shaklee.





Jom Vivix!!


VIVIX UNTUK WANITA YANG MENGHIDAP KANSER SERVIKS



Shaklee telah menghasilkan satu formula ajaib, dari kajian 2006, dan terciptalah Vivix Shaklee. Kenapa vivix ini sangat istimewa ? 




1. Vivix sebagai alternatif kepada pesakit kanser


2. Vivix mengandungi resveratoral yang terbukti melalui kajian-kajian saintifik boleh membantu perbaiki sel-sel yang rosak seperti sel kanser.

3. Vivix bukanlah ubat yang mengandungi dadah, malah ia tidak mengandungi sebarang bahan kimia. Ia dibuat daripada 4 ekstrak botani iaitu Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry Eropah (Sambucus Niagra) dan Polygonum Cuspidatum. .. 


Menurut laporan daripada kajian terbaru yang dibuat oleh University of Missouri pada tahun October 2013, lebih banyak sel kanser yang mati jika pesakit dirawat menggunakan gabungan resveratrol (kandungan utama Vivix!) dan radioterapi berbanding rawatan dengan radioterapi saja.



TESTIMONI PENGHIDAP KANSER YANG MENGGUNAKAN VIVIX





CARA MEMBUAT PEMBELIAN VIVIX SHAKLEE


CARA 1

Klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran melalui GDEX atau Citylink.




CARA 2

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi, cara makan, dos yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.




Follow Instagram Shaklee :-


Whatssap : 013-2378013

www.wasap.my/60132378013


Your Health & Beauty Consultant

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

7 insan comel komen

Write insan comel komen
Hamelia Hamid
AUTHOR
4/05/2017 10:54 AM delete

seramnye...tgh plan nak buat paps mear ni huhu

Reply
avatar
4/09/2017 9:01 PM delete

aik.. xbuat2 lagi ke emi?? hihihi

Reply
avatar
dear anies
AUTHOR
4/17/2017 8:29 PM delete

Xpenah buat ujian paps mear ni... takutttt

Reply
avatar
Orked V.
AUTHOR
4/19/2017 10:15 AM delete

sya pon xpenah buat pap smear lagi. huhu

last 2 weeks ada attend talk pasal cancer. more pada faktor stress and makanan. takut nya tengok stats.

btw, does vaccine really help untuk prevent kanser serviks nih? plan nak amik vaccine tu tapi asek postpone je. punca nya ada kawan cakap better jgn ambik kalau tengah plan nak get pregnant. betul ke?

Reply
avatar
4/20/2017 6:09 PM delete

anis muda lagi lom kawen kan.. xpayah buat lagi

Reply
avatar
4/20/2017 6:11 PM delete

xpasti pula ada vaksin utk kanser serviks..tp betul kalau nak pregnant kena prevent vaksin o ubatan lain

Reply
avatar
4/28/2017 1:34 PM delete

menakutkan..semoga dijauhkan dari sebarang penyakit..aminn

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!