Mengapa Kaki Bengkak Ketika Hamil.

Alhamdulillah sepanjang mengandungkan tiga orang anak ni.. tak pernah lagi mengalami kaki bengkak ketika hamil. Mengapa ini terja...


Alhamdulillah sepanjang mengandungkan tiga orang anak ni.. tak pernah lagi mengalami kaki bengkak ketika hamil.


Mengapa ini terjadi?
Mengapakah BUKU LALI & JARI KAKI mengalami bengkak ketika kandungan sudah mencecah 9 BULAN?

Saat hamil banyak mengalami perubahan fisik yang terjadi pada ibu hamil, diantaranya kaki bengkak. Kaki bengkak sering terjadi pada trimester kedua dan ketiga. Kaki bengkak biasanya di akibatkan oleh tekanan daripada aliran darah yang terkumpul memaksa air turun dan keluar melalui saluran darah kecil kapilari masuk ke dalam tisu tapak kaki dan buku lali, lebih lebih lagi ibu memiliki sejarah penyakit hipertensi (darah tinggi) maka ibu harus memeriksakannya pada doktor atau bidan tempat ibu memeriksa kandungan.


Bagaimana untuk Mengurangkan Bengkak tersebut?

- Ubatan jenis DIURETIK TIDAK sesuai digunakan semasa hamil yang akan menyebabkan GINJAL mengeluarkan air dan garam sodium supaya anda kerap membuang air dan menghapuskan cecair yang berlebihan dengan cara DIURETIK.

- Gunakan kaedah MENINGGIKAN KAKI untuk membantu melancarkan peredaran darah,

- ELAK duduk atau BERDIRI terlalu LAMA dan JANGAN menyilang kaki semasa duduk.

- Pakai STOKIN TEKANAN yang boleh didapati di farmasi.

- MINUM BANYAK air, banyak berjalan, berbasikal atau berenang.

- ELAKKAN makanan yang mengandungi SODIUM/ KADAR GARAM berlebihan.

- BANYAKKAN BERGERAK dapat membantu sirkulasi darah dalam tubuh. Lakukan hal yang paling mudah dilakukan seperti berjalan kaki setiap pagi.

- Memanjakan kaki selama hamil ada dua cara, iaitu SIRAM KAKI dengan air dingin, lakukan mulai dari atas hingga ke bawah sambil menggerak-gerakkan jari kaki ibu. Lakukan berulang-ulang selama beberapa minit kemudian rendam kaki dengan air hangat yang diberi garam dan jeruk nipis.Waspada kaki bengkak setiap pagi hari dan berat badan meningkat lebih dari 1 kg per minggu pada pertengahan usia kehamilan, segera berjumpa doktor!Bagaimana SET KEHAMILAN SHAKLEE dapat membantu untuk mengurangkan KAKI BENGKAK??
1. B-Complex 

Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. 

2. Vitalea

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

3. Vita C

Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik. .

4. Ostematrix

Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu, ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

5. Omega Guard

Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.


CARA MEMBUAT PEMBELIAN SET KEHAMILAN SHAKLEE


CARA 1

Anda boleh mengklik ke SET KEHAMILAN ini dan membeli terus dengan Shaklee.


CARA 2

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi, cara makan, dos yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Whatsapp +60132378013
Your health & beauty consultantYou Might Also Like

3 insan comel komen


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!