Raya Aidilfitri 2017

6:53:00 PM 6 Comments A+ a-



Belum terlewat lagi kan nak ucap SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN untuk semua. Salam kosong kosong ye..!

Raya Aidilfitri 2017 ini penuh bermakna buat kami sekeluarga kerana hadirnya cahaya mata baru dalam keluarga ku.. Alhamdulillah. Syukur Selalu! :)

Walaupun masih dalam pantang lagi, sempat juga mengenakan baju raya sedondon satu keluarga. Buat syarat bergambar katakan :p 



Siapa kata dalam pantang tak boleh beraya?? Nasib lah dua dua belah keluarga kampung dekat dari rumah sendiri jadi dapat la beraya di rumah mak ayah sendiri kemudian ke rumah mertua. Dalam rumah duduk diam2 tunggu orang datang beraya. hihihi




Di kala orang lain makan sedap sedap, daku hanya makan berlaukkan sup sawi dan ikan singgang. kalau lapar makan la biskut cicah kopi. lepas pantang kita makan sedap sedap. masih mood raya lagi. raya kan sebulan :P

Raya kedua dan seterusnya berehat saja di rumah sambung balik pakai kain batik berparam dan pilis serta berstokin. turut kesian pada suami dan anak anak la sebab tak dapat berjalan raya. sob~~

Raya keempat suami dah mula bekerja. 


Itu jer cerita raya kami tahun ni. Raya korang macam mana pula?? mesti meriah kan..?



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

6 insan comel komen

Write insan comel komen
Putri
AUTHOR
6/30/2017 6:06 AM delete

Sempat jugak beli baju raya utk baby ye..
X pe jijah..pantang dlm raya ni memang x best.saya dh rasa masa ank 1st.time tu dh 2 minggu lebih..so mana yg teringin nk makan tu..macam rendang ayam dan daging..saya makan sikit

Reply
avatar
7/03/2017 8:40 PM delete

sama je cerita kita..eca lagi sendu, bukan kita yg berpantang tapi sbb mama jaga kak long yg berpantang

Reply
avatar
mun
AUTHOR
7/06/2017 4:09 PM delete

selamat hari raya :)

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
7/07/2017 8:21 AM delete

Alhamdulillah... Tahniah Jijah, beraya berlima tahun ni.. jap je dah anak 3, syukur....
Selamat Ari Raye Jah... raya sedodon yea... nak update gak blog la cite raya.. jelous...

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
7/19/2017 4:06 PM delete

aida pernah berpantang dan beraya.
izzat's time. 2 minggu masa tu.
maintain pakai baju raya tau, jijah.
makan jaga. tak berjalan sgt.
umah mak plak memang pakcik makcik semua dtg.
mak pun tak nak berjalan sgt, aida berpantang.

Reply
avatar
Azhafizah MN
AUTHOR
9/17/2017 6:44 PM delete

sama tema baju raya kita tahun ni jijah :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!