Anak Reject Botol Susu

7:15:00 PM 10 Comments A+ a-


Padan muka sendiri, hujung bulan nak masuk kerja. umur satu bulan baru nak ajar botol feeding kesudahnya si baby ni refuse botol feeding pula, Tak nak hisap botol susu! 

Bila suap reject suap reject dia punya menangis macam kena pukul. sampai mengalir air mata. kesian sangat. tapi daku pun jadi stress sebab dia tak nak hisap. dah la naik kerja tak lama lagi..jadi buntu! 

hari tu mungkin dia dah lapar sangat. dia nyonyot gak botol susu.. kesudahnya tengah-tengah pagi tu menangis 1-2jam tak henti henti sampai ke pagi! bila daku google rupanya kembung perut! mungkin angin dari puting susu.. kesian sangat dia..huhu

Terlambat ke mama bagi botol masa usianya sebulan??
dari pembacaan 2 minggu sebelum mula bekerja masa paling sesuai ajar untuk ibu yang bercuti 2 bulan. sekarang mama ajar masa usianya sebulan.. pun dah jadi confuse!



dah try Avent tak jalan.. Tommie Tippie reject.. NUK pun tak jalan.. ramai suggest Pigeon..
so korang ada pengalaman macam ni takk??minggu depan naik kerja dah ni.. :(





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

10 insan comel komen

Write insan comel komen
Putri
AUTHOR
7/16/2017 10:22 AM delete

Ada..time abang Ali dulu.masa tu Ali 9 bln dan saya nk jd cikgu ganti.penat ajar...asyik reject.masa start keje tu redha je bg pd pengasuh.duduk dgn pengasuh dia minum je tp kurang sikit dari biasa

Reply
avatar
7/16/2017 10:16 PM delete

alalala..haadziq xready nak berpisah agaknyaaa.

Reply
avatar
InaYusoff
AUTHOR
7/18/2017 4:13 PM delete

same kes..
tapi beby daku masa awal2 lahir pandai je isap botol..
ibu dah nak naik keje..
pandai pulak dia reject..

pakai mam, tommy tippee semua reject.

last2 puting okbb gak yang dia nak..
lega..takyah bli yang mahal2..hahah..

tapi kalau dengan ibu dia..
mmg dia reject taknak botol..

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
7/19/2017 4:03 PM delete

anak2 aida xde masalah.
3 minggu nak bagi botol susu.
stok susu byk masa tu alhamdulillah :)

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
7/19/2017 7:58 PM delete

Baby akak yg 3rd umo dia dua minggu akak dah ajar minum dlm botol tp kadang2 je. Masuk susu perahan dan bagi dia minum..Alhamdulillah okey. Anta pengasuh pun okey je. Cuma bila akak depan mata botol pun dia tak nak

Reply
avatar
dear anies
AUTHOR
7/27/2017 9:29 AM delete

assalamualaikum jijah... kabare.... lamanyaaa x jenguk ke sini ;-)

Reply
avatar
nini
AUTHOR
7/30/2017 5:03 PM delete

Masa kecik isap botol. Lepas saya berhenti kerja terus fully bf...and minuk pun pakai gelas je huhu

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
8/01/2017 12:37 PM delete

sama kes masa anak sulung emy dulu..
last2 zahraa nak yang puting jenis kemek ...orthodentic punye kalau tak silap..

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
8/22/2017 12:09 AM delete

Ciksu pnh gak ajar rania. Tp dh lewat sangat.mmg x nk nya dia.lagi lagi mak dia x kije kan.
So,mcm mna skrg.dh ok ke..

Reply
avatar
Azhafizah MN
AUTHOR
9/17/2017 6:39 PM delete

Dah biasa BF memang dia tak nak kan..semoga dipermudahkan.

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!