Shopping Barang Rumah...

2:00:00 PM 38 Comments A+ a-


Cuti Awal Muharram semalam jijah dan suami cuti.. 
ada duit lebih sikit...kami pon pakat pergi beli barang-barang keperluan rumah.
almaklumlah rumah kosong. kena beli sikit-sikit...

Di sebabkan kettle elektrik jijah baru rosak [time tu la nak rosak..haihh] terpaksa lah beli baru..
tapi kali nak beli kettle masak pakai api jer. 
murah..mudah dan paling penting bunyii bising wa cakap lu... bahahaa~~


seeee... whistling kettle.. RM25



ada blender sudah... RM90
Untuk kat dapur masih takde meja untuk letak barang makanan, periuk belanga bagai...
so jijah pon beli la rak ini dengan harga RM90.. .
multi purpose dan mudah saja nak pasang :)
so jadinya begini....
seee,




abaikan pemandangan tak comey tu.. masih bersepah.. wakaka :p
kak zana kata dalam entry ini..beli barang rumah 1 barang setiap bulan... so setiap bulan set nak beli apa..kurang sikit bebanan kewangan.. iya nasihat itu jijah pegang! tq kak zana ^___^
maka bulan depan mudah-mudahan dapat beli peti sejuk pulak.. bonus kan.. hehe InsyaAllah :)


oh ya.. jijah beli barang-barang ni kat Giant Kolombong KK sabah :)
sikit-sikit lama-lama jadi bukit... wehuuu~~


malam ni first time keje malam di sini.. nervess! harap2 sangat wad cool..taknak la admision ramai sampai 60pesakit! huhuhu

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

38 insan comel komen

Write insan comel komen
11/16/2012 2:12 PM delete

kalau nak beli sekaligus mmg terasakan...berdikit2 xrasa sgt duit keluar...betol tu sikit2 lama2 membukit le...:)

Reply
avatar
11/16/2012 2:18 PM delete

comelnye..rs x sabar lak nak tau lepas ni ape perubahan org da kawen ni..hihi

Reply
avatar
Zana Adieyza
AUTHOR
11/16/2012 2:22 PM delete

sharing is caring my dear.. yg pntg, kena pandai rancang kewangan.. jangan terlebih belanja sampai kena sekat duit makan.. perut suami kena jagakan?? hihihi..

cikit2 lama2 penuh la rumah tu..

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
11/16/2012 2:30 PM delete

betul 2..akak dulu pun mcm tue

Reply
avatar
11/16/2012 2:43 PM delete

smart la meja tu yunk !... li kat ne?kedai perbaot ke?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/16/2012 2:47 PM delete

@Aishah Jahirah iya kak..lagipon beli sekali gus memang tak mampu kak.. tu yg sikit2..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/16/2012 2:48 PM delete

@hatiku berwarna warni haha perubahan apekah itu..hehe just untuk permulaan rumah baru je...heeeee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/16/2012 2:48 PM delete

@Mrs Velentine kan.. biasalah baru nak hidup berumahtangga..hahaha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/16/2012 2:49 PM delete

@::Misz sunsWeetz:: yunk! jijah beli kat giant.. try tgk kat giant yg berdekatan tempat kamu..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
11/16/2012 2:56 PM delete

selamat hidup bersuami dekat dan menjadi isteri mithali dan ibu yg terbaik ...

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
11/16/2012 3:13 PM delete

yehaaa..shopping..!hahaha..sikit2x lame2x naik bukit.. :D mmg btul jgk tu..1 bln bli 1 brg..lame2x blh complete dh

Reply
avatar
Miz Sharmia
AUTHOR
11/16/2012 3:15 PM delete

hai jijah.. selalu jadi silent reader jijah. tp kali ni baru nak comment. suka tgk blog ni sebab jijah selalu update ttg sabah. hilang rindu kat sabah. huhu. skg ni citer kat giant kolombong. waaa..dulu i keje area2 situ.. hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/16/2012 3:30 PM delete

@Zana Adieyza InsyaAllah... jijah nak cari peralatan yg mudah untuk di bawa..sebab nanti balik semenanjung senang nak bawak balik..ehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/16/2012 3:30 PM delete

@eimaInsyaAllah kak eima :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/16/2012 3:31 PM delete

@ayutkan..lama2 setahun dah banyak barang dah..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/16/2012 3:32 PM delete

@Miz Sharmia hai miz sharmia :) tq sebab jadi silent readers..haha wah dulu keje sini yer.. jijah baru first g giant tu... nak2 ada diskaun banyak tu yg grab brg2 di atas..hee

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
11/16/2012 3:43 PM delete

lama2 nanti penuhla barang kat rumah tu. :)

Reply
avatar
Miz Sharmia
AUTHOR
11/16/2012 4:01 PM delete

@azizah :)

a ah...i kan orang kk...... tp skg keje kat kl.. tu yg rindu tu. last time balik masa majlis kahwin i bulan lepas. tp nak rindu2 lagi.. hehehe..

nnt jijah follow kite eh kalo sudi. cheh ayat... haha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/16/2012 4:03 PM delete

@Chic Na hehe betull..jenuh la nak bawak balik semenanjung nanti ni..heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/16/2012 4:21 PM delete

@Miz Sharmia buli bah kalau kau :) hehe kemana kita pegi mesti rindu kg kan.. jijah pon rindu semenanjung! huhuhu

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
11/16/2012 4:34 PM delete

tak per la kan.. beli sikit2 lama2 banyak gak tu.. hehehe mula2 ni beli keperluan yang penting2 dulu..... tinggal kat mana di sabah?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/16/2012 4:41 PM delete

@Riena Haiqal tu lah.bajet sebulan 1 barang..hehe jijah tinggal di telipok kak..

Reply
avatar
11/16/2012 8:16 PM delete

murah gak brg kat sana kan.xpe jijah,beli sikit2 lama lama penuh la umah jijah tu.

Reply
avatar
11/16/2012 8:46 PM delete

jgn lupa macak kak jijah .. :)

Reply
avatar
TiranaAduka
AUTHOR
11/17/2012 1:00 AM delete

salam sis azizah.
Kemas dan teratur..erm mesti sis cerewet dlm memilih brangan.huhuhu

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
11/17/2012 4:11 PM delete

skrg sikit2 mmg lama2 jd bukit.. nnti nk bawa balik sini pulak kak jijah mcm mane? =)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/17/2012 6:24 PM delete

@Azhafizah Md Nor mahal jugak tu yunk.. beli paling murah la ni..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/17/2012 6:24 PM delete

@-meeSUPERGIRL- eh masak ape.. tp takde peti ais so masak simple2 jelah..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/17/2012 6:25 PM delete

@TiranaAduka tak cerewet jugak yunk.. akak beli yg paling murah tu..sebab nak save bajet kan..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/17/2012 6:26 PM delete

@aisya nak balik semenanjung nanti pakai kontena suami akak kalau dia transfer ke semenanjung..

Reply
avatar
shidaR
AUTHOR
11/18/2012 5:41 PM delete

bagus petua tu hehee ^_^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 6:18 PM delete

@shidaR biasalah shida... orang baru nak mula hidup baru..hahaa

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
11/19/2012 8:23 AM delete

a'aa betoi tu, kalau beli 1 brg tiap bln, xdalah rs beban sgt

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/19/2012 8:26 PM delete

@IntaNBerliaN tu la kak.. kena beli sikit2.. lama2 t penuh la kan..

Reply
avatar
11/21/2012 6:29 AM delete

heran betul akak ne....suka g jauh2 tmpt dri ruma dia.hahaha..nak g renew roadtax g Bundusan lak..padahal dkt2 tu kan ada JPJ..ne nak beli brg ruma g Kolombong lak...pdhal ruma dia dpn tu sah2 Giant.hahahaha.....

hikhik.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/21/2012 6:55 AM delete

@Eca Dwinky Asha giant ni tak besar la eca! mane de jual brg2 macam di atas tu..hikhik lagipon lagi jauh pergi lagi banyak kita boleh explore..haha

Reply
avatar
2/23/2017 3:34 PM delete

Salam sejahtera, mana u beli rak pinggan mangkuk tu?

Reply
avatar
2/25/2017 10:07 PM delete

dulu ada jual kt giant!

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!