Cara Menambah Bilangan Sperma Bagi Kaum Lelaki!

Adakah abg-abg kat luar sana tu yakin yang abg benar-benar subur?? Kesuburan seseorang lelaki dipengaruhi oleh kuantiti dan kualit...


Image result for lelaki subur


Adakah abg-abg kat luar sana tu yakin yang abg benar-benar subur??
Kesuburan seseorang lelaki dipengaruhi oleh kuantiti dan kualiti sel sperma yang dihasilkan di testis.
Satu petanda yang mudah untuk kita lihat jika sepasang suami-isteri itu mengalami masalah kesuburan ialah dengan melihat kemampuan mereka untuk menimang cahaya mata. betul tak?? 


Bayangkan setelah setahun lebih anda berkahwin tapi anda masih gagal hamil (bagi isteri).
Adakah ianya disebabkan oleh si isteri?
Tak semestinya ya!!Kaum lelaki turut ada risiko untuk mengalami masalah ketidaksuburan. Mungkin disebabkan bilangan sperma anda tak cukup atau tidak sihat dalam kata lain.


Usah risau, sekarang banyak cara untuk menambah bilangan sperma abg-abg ni.

1. Meningkatkan makanan yang kaya dengan zat besi sperti tiram, daging kambing, lembu, kekacang ni kan tinggi kandungan zink. selain tu tomato juga mengandungi unsur lycopene yang dapat meningkatkan bilangan sperma! lepas ni boleh lah makan tomato banyak-banyak yer. hehe

2. Makan makanan vitamin C dan E itu lagi bagus sebab ia mampu meningkatkan keupayaan sperma untuk berenang dan bergerak. tak lupa juga dengan amalan makan herba seperti ginkgo biloba, horny goat weed. ala ni boleh di dapati di farmasi.

3. Senaman kegel ialah senaman bagi mengemut otot PC iaitu (otot ketika anda tahan kecing). Ianya mampu bukan sahaja menambahkan isipadu pancutan sperma malah dapat juga memberi kemampuan anda menahan dan mengawal pancutan ari mani ketika bersama isteri.

4. Banyakkan minum air kosong untuk mengelakkan sel dalam badan anda jadi kering. jadi minum lah sekurang-kurangnya 6 gelas air kosong sehari. Yang paling penting elakkan meminum kopi!! sebab ia membuatkan sel sperma kehilangan air dalam sel.

5. Rajin kan bersenam. Senaman mampu meningkatkan kadar pengaliran darah ke bahagian zakar anda serta meningkatkan tahap testosterone. Apa yang pastinya, senaman ialah baik untuk kesihatan seks anda juga.

6. Kerapkan melakukan hubungan intim untuk meningkatkan lagi kebarangkalian agar persenyawaan sperma kalian dan ovum isteri anda boleh berlaku. Sel sperma hanya mampu bertahan dan subur setiap 24-36 jam sekali. Selepas tempoh masa tersebut, sel-sel sperma akan ‘dikitar semula’ dan akan menghasilkan semula sel-sel sperma yang baru di mana ianya akan mencapai tahap kematangan 24-36 jam seterusnya.


Maka,

dengan tips-tips ni anda boleh cuba amalkan dalam meningkatkan tahap kesuburan anda sebagai seorang lelaki!

InsyaAllah dengan usaha yang betul dan doa yang tak putus-putus anda mampu menimbang cahaya mata yang di idam-idamkan.
Bagaimana Supplement Membantu Untuk Kesuburan Lelaki?

Secara lazimnya makanan yang dicadangkan untuk kesihatan dalam lelaki adalah makanan yang kaya dengan zink dan vita E. Jadi untuk membantu suami menghasilkan sperma yang berkualiti dan berkuantiti pengambilan suplemen adalah sangat di galakkan.

Lelaki yang mengamalkan Vitamin E mempunyai lebih tenaga dalam menjalani hubungan intim. Vitamin E merupakan sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat di samping meningkatkan fungsi peparu, kolon dan keimunan. Bagi lelaki vitamin E memberi kebaikan dalam mencegah kanser prostat.

Satu kapsul gel lembut Vitamin E membekalkan 400IU vitamin E daripada sumber semulajadi dan 10mcg selenium sebagai pelengkap bagi menyempurnakan aktiviti Vitamin E.

Testimoni PenggunaIsteri berjaya hamil selepas mengamalkan Set Kesuburan Shaklee manakala suami ambil vitamin E untuk memekatkan sperma!


CARA MEMBUAT PEMBELIAN 
SET KESUBURAN LELAKI SHAKLEE


CARA 1

Klik ke SET LELAKI ini dan membeli terus dengan Shaklee.
Cara 2 

Jika anda berminat, sila hubungi:

Azizah
Whatssap : 013-2378013 

Anda layak menerima:
➔ Jadual cara makan
➔ Dos yang betul
⇒Konsultasi percumaYou Might Also Like

2 insan comel komen


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!