Sedapnyaaa Buah Delima Ni..

8:30:00 AM 34 Comments A+ a-


Pandai siapa yang meneka tu.... hehehe



First time makan buah delima ni.. kesian daku kan...
Tak mengidam pun buah delima ni..tapi orang cakap buah delima ni bagus untuk naikkan HB untuk ibu mengandung selain anak cantik nanti.. wee~~
tu yang daku nak! hehe

kebetulan my family pergi Terengganu melawat adik raya cina lalu maka daku pun minta mereka carikan buah delima ni.. 

jadi minggu lalu ayah siap pos lagi buah delima ni bersama serunding dari semenanjung...
MasyaAllah sedapnya rasa buah delima ni.. manis sangat!

bila dah kupas kulit jadilah begini
::
::
::
v



macam makan koko krunch ngap sekali banyak! gigit biji2nya sekali.. 
peh marveless!!


tq mak ayah! sayang mereka ketat-ketat :(



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

34 insan comel komen

Write insan comel komen
mOoN
AUTHOR
2/19/2013 8:45 AM delete

nak jugak rasa buah delima ni.. masa peknen dlu minum jus jep..

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
2/19/2013 8:50 AM delete

bagus makan buah delima ni.. banyak khasiat nya :)

Reply
avatar
2/19/2013 8:56 AM delete

mcm tu eh mkn,xthu pun.ahahhaa..
btw,akak ari tu nak cuba pavlova kan?.klu nak,nnti akak g beli dkt kedai kak umie dpn giant IP tu.hari ne dia ada jual....klu akak nak kirim dgn eca pun,oke gk.nnti eca hntrkan kat akak...sebab hari ne gi kingfisher ada interview pastu g sri maju amik pavlova tue....

sms je klu nak :P

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
2/19/2013 8:59 AM delete

wah lama x dtg jenguk jijah bape bulan dah?

Reply
avatar
2/19/2013 9:08 AM delete

jijah buah delima mmg makan ngn bijik2 skali..sbb die adalah jugak ubat untuk cacing..hehe..akak suka sgttt delima ni..;)

Reply
avatar
Cik Puan Rara
AUTHOR
2/19/2013 9:28 AM delete

rara masa mkn ritu buang biji nya.hehehe.xlalu nk telan.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/19/2013 11:24 AM delete

@Eca Dwinky Asha eca akak nakk! kirim2.. hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/19/2013 11:26 AM delete

@PhatAlhamdulilah phat.. dah 3bulan dah..

Reply
avatar
Makwe Kintan
AUTHOR
2/19/2013 11:44 AM delete

sy pun tgh cari buah delima..utk normalkan hb darah..sbb hb sy 8 je...kne naikkan atleast 12...bru leh wat operation bln 3 ni...kli x mmg doktor tngguh lg la....waaa...xlarat tanggung sakit ni...=(

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
2/19/2013 12:54 PM delete

:) ayut pon sbnr ye tak pernah mkn yunk..hihihi..sdap ea...moga nnt HB jijah ok dan baby cantik... ^^

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
2/19/2013 12:54 PM delete

done utk jijah

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
2/19/2013 1:26 PM delete

nda pernah makan ni buah delima..kenpa jijah..HB kurang ke

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
2/19/2013 2:49 PM delete

mmg betul eh, boleh naikkan?? smlm gi buat buku pink, hb 10.9 je.. hukhuk

Reply
avatar
Fyna Ahmad
AUTHOR
2/19/2013 3:54 PM delete

sedapnya. kat sana ada tak dear jijah?

Reply
avatar
AmoyCincai
AUTHOR
2/19/2013 4:21 PM delete

wah.. congrat akak..~ lama x bukak blog... bkak2 jek.. nmpk akak dah preggy... tahnia..~ smoga akak sihat... hehe.. sy br nak update blog sy..~ dah lama x update..~ hehe congrat lg skali..~

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
2/19/2013 5:00 PM delete

delima byk khasiatnya..
cik puan meh tengok sini ;)

ciksu tau jijah mesti rindukan suami kan ;)

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/segmen-lagu-favourite-saya-by-leeyana.html

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
2/19/2013 6:47 PM delete

biji dia pahit tak? kalau cikna terus telan je. hihi..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/19/2013 7:09 PM delete

@Fyna Ahmad sedih ni... kat sini takde buah delima ni..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/19/2013 7:10 PM delete

@Fyna Ahmad sedih ni... kat sini takde buah delima ni..huhuhu

Reply
avatar
Cikgu Jaja™
AUTHOR
2/19/2013 7:39 PM delete

kat sabah xde buah delima..tp ade buah hati jijah kan kan kan ^__~

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/19/2013 10:21 PM delete

@Chic Na biji dia tak pahit la cikna! sedapp..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/19/2013 10:22 PM delete

@Cikgu Jaja™ walaupon ada tapi jauh...huhuhu

Reply
avatar
ada mokhtar
AUTHOR
2/19/2013 10:33 PM delete

sedapnya. dah kupas macam tu then letak dalam peti ais.. huiiii nikmatnya... hehe

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
2/19/2013 10:40 PM delete

d kk pon ada, ni proses nk cri blik. tliur jijah mkn. hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/19/2013 11:12 PM delete

@ada mokhtar kan.. sedappnya tu...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/19/2013 11:21 PM delete

@cik chinta ada ke? kalau jumpa kasi tahu jijah yer..hee

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
2/19/2013 11:47 PM delete

sedapnyeee..dah lama tak makan buah delima ni

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
2/19/2013 11:49 PM delete

akhirnya dapat mkn yer syg..hehee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 12:13 AM delete

@Shida Radzuan akhirnya dapat merasa gak!

Reply
avatar
trah zain
AUTHOR
2/20/2013 8:04 AM delete

eh, gigit biji? xpahit ke?hehe..
kat rumah sy dulu ada gak pokok ni, tp ada insan yg tutt tu, pegi tebang..haish... rugi2

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
2/20/2013 9:00 AM delete

@trah zain eh sedap la..xpahit pon.. alaaaa ruginya kena tebang! banyak khasiat tu..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!