Checkup 29 Minggu

Whoohh... anakanda kesayangan mama ni sudah berusia 29minggu .. cepatnya.. rasa macam tak percaya je dia membesar bak juara.. dulu punya ...


Whoohh... anakanda kesayangan mama ni sudah berusia 29minggu.. cepatnya.. rasa macam tak percaya je dia membesar bak juara.. dulu punya lah risau perut kecik last-last sekarang perut hampir meletup sudah... hahahaha 

semalam checkup.. nurse tekan perut nak cari kepala anakanda. Alhamdulilah kepala anakanda dah engage means tak songsang lah.. then nurse letak benda nak dengar heartbeat tu, anakanda terus respon pastu mula bergerak aktif dalam perot ni hingga nurse susah nak dengar. hehehe

hasil checkup 18/6/2013
:
:
v

tempoh hamil: 29/52
tekanan darah: 90/60
urin: Normal
hb: 10.6
berat badan: 50.5kg
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 29cm =30minggu
next checkup: 3/7/2013
ATT : 2nd dose


bulan lepas baru je naik hb 11.8.. kali ni turun lagi 10.6. tak pasal-pasal kena pen merah.. hissshh tak pandai naik betul la darah ni..hohoho 

tak mengapalah.. janji mama tahu anakanda sihat, aktif dan bertenaga dalam perut mama. bergoncang tak kira masa.. sampai senget benget perut mama ni ha.. hahahaha



You Might Also Like

26 insan comel komen

  1. Wah..perut nampak sangat..Saya pun dah mula nampak.

    ReplyDelete
  2. salam singgah jijah...

    alahai... berseri2 kak izan tgk cik jijah time pregnant ni. dah pun 29 minggu ye. mesti tak sabar nak tunggu kelahiran si kecil ni kan.














    ReplyDelete
  3. heee...sekejap je kn anakanda membesar...

    ReplyDelete
  4. da besa da perut 2....jge kandungan elok2....HB rendah sgt....bykkan mkn sayur bayam merah dik...

    ReplyDelete
  5. kak jijah tetap maintain kecik. hehe

    ReplyDelete
  6. Hb dija pun rendah, hopefully next checkup akhir bulan 6 ni naik semula la, makan iron dah la skip2.. ringan nya jijah, dija dah naik bape kilo la pulak ni :)

    ReplyDelete
  7. waaaa makin comel mom to be ni..
    mudah2an semuanya di permudahkan nanti ;)

    ReplyDelete
  8. besar dah perut...hehe

    ReplyDelete
  9. besar ke depan dah perut jijah.. suka tengok..

    ReplyDelete
  10. huhuhu....perut jijah dah nmpak

    ReplyDelete
  11. waaaaaaa..perut kak jijah da besar!!!

    ReplyDelete
  12. @Fiqah nampak sangat2 yunk..kembang semangkuk dah ni..hahaa

    ReplyDelete
  13. @Izan Ishak yer kak.. xsabar nak tunggu baby kuar..hee tp t rindu nak mengandung pula..hee

    ReplyDelete
  14. @adnil linda sampai tak sedar bila masa perut ni membesar dengan jayanya..hee

    ReplyDelete
  15. @lady butterfly tq kak.. baiklah jijah cuba amalkan...

    ReplyDelete
  16. @aisya dah orgnya sebelum ni pon kecik dik..heee

    ReplyDelete
  17. @khadijah dah makan iberet pon still rendah lagi..xpaham betul..heee haah sebelum preggy pon berat jijah ringan.hee

    ReplyDelete
  18. @BitsBest InsyaAllah..doakan jijah selamat yer :)

    ReplyDelete
  19. @Nurul Husna besar lagi perut husna kot..hee

    ReplyDelete
  20. @Shizan Syafik nanti perut shizan pin sama..hee

    ReplyDelete
  21. @Mimi Azirah takleh sorok2 lagi dah ni..hee

    ReplyDelete
  22. jijah, try mkn brokoli,bayam,jambu batu,minum holiks..jgn minum teh,kopi,nescafe..nanti kaki suka kejang tarik mengkarung..pstu mkn ubat yg klinik bagi tu sebelum mkn pape.ni time pagi la..jgn mkn ubat dgn susu..amik ubat dgn jus atau air masak..mnum jus kurma bnyak2..sekadar berkongsi pengalaman..sbb saya pregnant dulu hb slalu rendah jgk..hehe..

    ReplyDelete
  23. @manismanis Alhamdulilah skrg jijah makan jambu batu mmg naik hb tu..

    ReplyDelete
  24. pic terbaru sebelum bersalin teda ke :)

    jijah besalin dekat hospital PD ke?

    ReplyDelete
  25. @QasehnyaRania yer ciksu jijah bersalin kat hosp PD nanti.. gambar terbaru ada..gambar perot masa raya.. t ciksu tgk la.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!