Checkup 29 Minggu

8:00:00 AM 26 Comments A+ a-


Whoohh... anakanda kesayangan mama ni sudah berusia 29minggu.. cepatnya.. rasa macam tak percaya je dia membesar bak juara.. dulu punya lah risau perut kecik last-last sekarang perut hampir meletup sudah... hahahaha 

semalam checkup.. nurse tekan perut nak cari kepala anakanda. Alhamdulilah kepala anakanda dah engage means tak songsang lah.. then nurse letak benda nak dengar heartbeat tu, anakanda terus respon pastu mula bergerak aktif dalam perot ni hingga nurse susah nak dengar. hehehe

hasil checkup 18/6/2013
:
:
v

tempoh hamil: 29/52
tekanan darah: 90/60
urin: Normal
hb: 10.6
berat badan: 50.5kg
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 29cm =30minggu
next checkup: 3/7/2013
ATT : 2nd dose


bulan lepas baru je naik hb 11.8.. kali ni turun lagi 10.6. tak pasal-pasal kena pen merah.. hissshh tak pandai naik betul la darah ni..hohoho 

tak mengapalah.. janji mama tahu anakanda sihat, aktif dan bertenaga dalam perut mama. bergoncang tak kira masa.. sampai senget benget perut mama ni ha.. hahahaha



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

26 insan comel komen

Write insan comel komen
Fiqah
AUTHOR
6/19/2013 8:33 AM delete

Wah..perut nampak sangat..Saya pun dah mula nampak.

Reply
avatar
Izan Ishak
AUTHOR
6/19/2013 9:09 AM delete

salam singgah jijah...

alahai... berseri2 kak izan tgk cik jijah time pregnant ni. dah pun 29 minggu ye. mesti tak sabar nak tunggu kelahiran si kecil ni kan.














Reply
avatar
adnil linda
AUTHOR
6/19/2013 9:21 AM delete

heee...sekejap je kn anakanda membesar...

Reply
avatar
6/19/2013 11:32 AM delete

da besa da perut 2....jge kandungan elok2....HB rendah sgt....bykkan mkn sayur bayam merah dik...

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
6/19/2013 11:41 AM delete

kak jijah tetap maintain kecik. hehe

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
6/19/2013 12:33 PM delete

Hb dija pun rendah, hopefully next checkup akhir bulan 6 ni naik semula la, makan iron dah la skip2.. ringan nya jijah, dija dah naik bape kilo la pulak ni :)

Reply
avatar
BitsBest
AUTHOR
6/19/2013 1:49 PM delete

waaaa makin comel mom to be ni..
mudah2an semuanya di permudahkan nanti ;)

Reply
avatar
Nurul Husna
AUTHOR
6/19/2013 2:00 PM delete

besar dah perut...hehe

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
6/19/2013 2:33 PM delete

besar ke depan dah perut jijah.. suka tengok..

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
6/19/2013 4:52 PM delete

huhuhu....perut jijah dah nmpak

Reply
avatar
cik kiwi's
AUTHOR
6/19/2013 5:12 PM delete

waaaaaaa..perut kak jijah da besar!!!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 6:22 PM delete

@Fiqah nampak sangat2 yunk..kembang semangkuk dah ni..hahaa

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 6:23 PM delete

@Izan Ishak yer kak.. xsabar nak tunggu baby kuar..hee tp t rindu nak mengandung pula..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 6:23 PM delete

@adnil linda sampai tak sedar bila masa perut ni membesar dengan jayanya..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 6:24 PM delete

@lady butterfly tq kak.. baiklah jijah cuba amalkan...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 6:24 PM delete

@aisya dah orgnya sebelum ni pon kecik dik..heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 6:25 PM delete

@khadijah dah makan iberet pon still rendah lagi..xpaham betul..heee haah sebelum preggy pon berat jijah ringan.hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 6:26 PM delete

@BitsBest InsyaAllah..doakan jijah selamat yer :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 6:26 PM delete

@Nurul Husna besar lagi perut husna kot..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 6:26 PM delete

@Shizan Syafik nanti perut shizan pin sama..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 6:27 PM delete

@Mimi Azirah takleh sorok2 lagi dah ni..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 6:27 PM delete

@cik kiwi's waaaa silalah percaya! hehee

Reply
avatar
manismanis
AUTHOR
6/23/2013 11:33 AM delete

jijah, try mkn brokoli,bayam,jambu batu,minum holiks..jgn minum teh,kopi,nescafe..nanti kaki suka kejang tarik mengkarung..pstu mkn ubat yg klinik bagi tu sebelum mkn pape.ni time pagi la..jgn mkn ubat dgn susu..amik ubat dgn jus atau air masak..mnum jus kurma bnyak2..sekadar berkongsi pengalaman..sbb saya pregnant dulu hb slalu rendah jgk..hehe..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/03/2013 11:43 PM delete

@manismanis Alhamdulilah skrg jijah makan jambu batu mmg naik hb tu..

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
8/23/2013 4:44 PM delete

pic terbaru sebelum bersalin teda ke :)

jijah besalin dekat hospital PD ke?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
8/23/2013 5:04 PM delete

@QasehnyaRania yer ciksu jijah bersalin kat hosp PD nanti.. gambar terbaru ada..gambar perot masa raya.. t ciksu tgk la.

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!