Shopping Barang Baby

10:32:00 AM 24 Comments A+ a-


Yeyy!! Barang baby dah beli sikit-sikit kat sabah... ingatkan nak beli bila balik semenanjung nanti tapi memandangkan time tu bulan puasa nak-nak dah 8bulan usia kandungan rasanya memang tak larat tu nak berjalan-jalan.. huhuhu

mula-mula blur gak nak start beli dari mane.. rambang mata woo.. tapi bila berpandukan dengan checklist hari tu.. baru boleh beli ikut keperluan.. barang-barang kat sini jangan cakap la..mahal. lebih RM2 dari kat semenanjung...tapi nak buat camner untuk anak sendiri jugak kan.. anakanda kena hargai pengorbanan mama dan papa tau! hiksss~~ :p

meh tengok hasil rembatan jijah n suami beli untuk anakanda mama ni.. :)
::
::
::
::
v




jom kita tengok satu persatu...


changing mat jijah beli yang biasa warna biru saiz medium harga RM16.10

clothes hanger untuk sidai barang-barang comel baby macam sarung kaki tangan harga tak ingat. 

detergent Pureen A-B-D 1000ml kat sabah harganya RM18.90.. kat PD masa jijah balik kampung dulu RM17.90




baby wipes 2pek Anakku beli time warehouse kat 1Borneo 80pieces= RM9.50.. satu lagi beli jenama Fiffy siap ada re-fill pack berharga RM13.90



Baby Care & Grooming
cotton bud RM5.90, cooton ball RM4.90, nasal aspirator RM6.90, manicure set RM9.90, pin RM5.90 dan container bedak RM7.90
*bedak, travelling kit, minyak baby, minyak telon beli balik semenanjung nanti :)*



Feeding
nursing pad washable 1pasang RM10.40, nursing pad disposable Pureen 84keping RM44.60
*belum beli lagi maternity pad, nipple cream, nursing bra, botol dan puting susu*


Diapering
Sample Huggies untuk newborn ni dapat free time beli barang baby. dapat 2set dalamnya ada 4keping pampers.. Tapi pampers tak beli lagi.. balik semenanjung nanti baru beli tapi tak tahu jenama apa.. any idea mommies??
*napkin ada kat kampung. pakai lama punya. tinggal nak basuh jer..*


so far ni je barang-barang yang dapat jijah beli kat sabah. untuk baby gear macam baju, sarung kaki, tangan jijah update kemudian. 


next entry :)


bila kira-kira balik banyak kan duit keluar. kan dah cakap barang baby sekarang bukannya murah. ni beli dah berhabis jimat la ni. hehe 

apa pun mama sanggup demi anakanda.. hehehe :)  


p/s: 
beli terus letak dalam kotak nak bawak balik semenanjung bulan 7 ni..ngeee~~



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

24 insan comel komen

Write insan comel komen
Fyna Ahmad
AUTHOR
6/02/2013 8:30 AM delete

tak sabar nak tunggu anakanda dear jijah. ^_^ bila jijah balik semenanjung?

Reply
avatar
6/02/2013 10:05 AM delete

1B kan warehouse sale..kat Parkson..beli jgn xbeli :P

Reply
avatar
baby comel
AUTHOR
6/02/2013 10:45 AM delete

owh, bestnya.. counting days nampaknya. Moga mama dgn baby dlm perut tu sentiasa sihat :)

Reply
avatar
6/02/2013 3:19 PM delete

memang barang baby semua lebih mahal dari brg2 dewasa..kena pandai jimat macam jijah kan..xpe beli sikit2 lama lama banyaklah nanti :)

Reply
avatar
cha
AUTHOR
6/02/2013 5:31 PM delete

wah banyak jugak ye dh shopping barang baby. tapela mahal sikit nk buat camne kan. kalau nk beli kt semenanjung nak angkut ke sane pun sama je susah dia huhu

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
6/02/2013 8:39 PM delete

wahh...syoknyeee. Mesti eksaited kan tgok brg2 baby semua cute2 :)

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
6/02/2013 11:01 PM delete

Bll bulan puasa la kan.
Sronok kan.
Doakan ciksu juga ye jijah.
Cikdu kdh2 suka gak p nengok2 brg bby.pastu blah.. Hihi

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
6/02/2013 11:28 PM delete

wahh banyaknya mama borong. nanti susah lak nak angkut balik semenanjung. nanti jijah deliver & berpantang kt semenanjung kan?

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
6/03/2013 2:09 AM delete

brg sume mahai skg an jijah..tpi comei je tgok brg baby=)

Reply
avatar
E'in
AUTHOR
6/03/2013 8:47 AM delete

bestnye... mesti teruja gile kan?

Reply
avatar
6/03/2013 10:00 AM delete

byk tu..hihi..tak sbr nak tunggu bby..

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
6/03/2013 10:02 AM delete

Mesti habis beratus-ratus nie.. Bestnya kalau berbeli..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
6/03/2013 10:45 AM delete

pin tu nk wat pe ... jijah nk pakai napkin kat baby ek ... hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/03/2013 11:46 AM delete

@eimahaah kak nak pakai napkin gan cloth diapers..harap2 berhasill..heee

Reply
avatar
Nurul Husna
AUTHOR
6/03/2013 5:03 PM delete

hiks...rasa x sabar nak tggu baby kuar kan...

Reply
avatar
izzah
AUTHOR
6/04/2013 12:30 PM delete

seronoknya dh memborong...xsabar nk borong brg baby even yg ni yg ke2...excited macam nk dapat baby 1st dlu2 jgk..hehe..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/04/2013 8:28 PM delete

@Nurul Husna haah husna.. xsabar nak tengok dia..heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/04/2013 8:29 PM delete

@izzah hehe best! takpe even baby kedua pon excited bukan main kan..

Reply
avatar
Mrs Lurve
AUTHOR
6/05/2013 9:24 AM delete

bestnya dh beli brg2 baby...suka sbb semenya comel2.

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
6/05/2013 2:11 PM delete

bln dpn blik smnanjung ek.. xcited kan.. hihii

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2013 6:54 PM delete

@Mrs Lurve kan.. comel sangat! geramm!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/07/2013 6:55 PM delete

@IntaNBerliaN haah kak time nak puasa balik semenanjung! best!

Reply
avatar
6/12/2013 4:01 PM delete

kunjungi http://cenderamatadarihati.blogspot.com/p/baby.html

boleh beli hamper barang baby secara online bila balik semenanjung nanti..harga amat berpatutan..

barangan bayi pun cute2

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/12/2013 6:07 PM delete

@cenderamata dari hati wahh yeker.. nak terjah lahh :) tq

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!