How To Choose The Correct Rug Size

2:28:00 PM 13 Comments A+ a-


Tips untuk memilih permaidani yang sesuai untuk ruang-ruang di rumah.
















Lepas tengok rajah di atas baru tahu susunan sebenar permaidari..patutlah ruang menjadi sempit bukan??

kadang-kadang permaidani pun memainkan peranan penting dalam menentukan ruang lebih besar dan selesa selain susunan perabot itu sendiri.

so..lepas ni boleh la ubah mana-mana tempat yang rasa perlu diperbaiki..

selamat mendeko :)


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

13 insan comel komen

Write insan comel komen
8/19/2015 9:02 AM delete

hehe kat umh asal boleh je utk kaki..huahua

Reply
avatar
eima
AUTHOR
8/19/2015 10:34 AM delete

satu pun gambar tu aku tak leh tgk ... huhuhu

Reply
avatar
Nini Mohd
AUTHOR
8/19/2015 11:09 AM delete

karpet kat rumah sy ni semua saiz x sesuai.
memang plan nak tukar karpet yg lagi besar supaya sesuai dengan ruang & perabot.
tapi kena ada budget dulu baru boleh tukar. huhuu~
tapi dalam gambar atas ni, saiz karpet utk bilik tidur tu besar sgt, kan.
jenuh nk mencari karpet besar camtu.

Reply
avatar
FyzaSaleh
AUTHOR
8/19/2015 11:15 AM delete

Assalamualaikum, memang best dan berguna sangat tips ni kan. :) thanks for sharing sis.

Reply
avatar
8/19/2015 11:44 AM delete

kadang² guna apa yang ada je untuk deco..huhu

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
8/20/2015 12:18 AM delete

Tips ni mmg berguna..nak2 untuk rumah baru nnti kan hehe

Reply
avatar
wan muliani
AUTHOR
8/20/2015 1:48 AM delete

nice sharinggg...

Reply
avatar
8/20/2015 9:34 AM delete

betul jg tu. tanpa sedar carpet jg 'memakan' ruang... good tips

Reply
avatar
8/20/2015 7:52 PM delete

selamat mendeko2...moga jadi inspirasi

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
8/22/2015 10:03 PM delete

Tq Jijah.. Ros memang peminat karpet.. Hihi

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
8/23/2015 12:33 AM delete

rumah ciksu x byk carpet. sng berhabuk
tp seronok kan bila bangun pepagi pijak karpet ug lembut tu.hihi

nice sharing

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
8/28/2015 2:43 PM delete

oo..gitu pula..akak ada permaidani kecik cinonet je.tak mampu lagi nak beli yang besar.hehe.in shaa Allah ada rezeki lebih,baru beli.nak letak kat ruang tamu.tapi leceh sikit nak bersihkan kan.nak pula budak-budak ni suka baling barang masuk bawag kerusi.

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
9/03/2015 12:20 PM delete

aida pernah baca ni.
yes penting gak tips gini ekk.
boleh kita rujuk agar x salah deko :)
tq for sharing.

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!