Nak Laptop Baru!!

7:30:00 AM 20 Comments A+ a-


Kadang-kadang ada..kadang-kadang takda..
kadang2 satu entry..kadang2 dua tiga hari baru ada entry baru...

Mood menulis dan berblogging makin menurun bila laptop buat hal.. bukan rosak apa apa pun cuma nak taip lambat bila sesetengah button huruf hilang. -_-"



Almaklumlah laptop ni nak menjangkau usia 10tahun. Macam macamlah rosak.
1.Takde suara speaker.
2.CD drive rosak.
3. Button huruf tercabut
4. Kadang2 termati sendiri! padahal dah tukar bateri baru..

Banyak kali niat nak beli laptop baru. Tapi harga >RM1k buat makk berpikir 10x!!
Baik beli PC je teruss.. !! nak beli PC tapi rumah baru lom dapat duduk lagi!!
nak update guna  hp  tak puas  pula rasa!!

Any suggestion laptop apa yang paling baru..??
Lama wei tak beli atau survey laptop ni..
Ni pun jenis lama ACER Aspire 4520..hukhukhuk



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

20 insan comel komen

Write insan comel komen
mOoN IzzaN
AUTHOR
8/12/2015 7:59 AM delete

hurm... nak beli gak.. ari tu adik dah rosakkan laptop.. huhuhu

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
8/12/2015 8:01 AM delete

Kalau tanya fiqa memang tak tau la nak jawab. Sebab tak beli laptop lama dah..Huhuhu...Lebih selesa guna desktop.

Reply
avatar
InaYusoff
AUTHOR
8/12/2015 8:23 AM delete

dulu trend kan pakai laptop acer..
laptop acer ku pon dah tak tahu mane hala..

;p

Reply
avatar
8/12/2015 8:46 AM delete

yui lama xkelebk lptp yui..lama lak tak on..huhuhu..

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
8/12/2015 9:08 AM delete

mm, tak tau nak rekemen jenis apa yg jijahh suka
ciksu gna lenovo
tp skrg jrang sangat pon on laptop
sbb taip entry pon pakai hp j..

Reply
avatar
Amanda Suria
AUTHOR
8/12/2015 10:32 AM delete

alahai..laptop SA pun hilang...memang blogging guna hp...sedih..nak beli baru memang kena fikir banyak kali

Reply
avatar
eima
AUTHOR
8/12/2015 12:06 PM delete

tatau la... laptop kat rumah pun lamatak buka ....
update guna hp je lagi senang

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
8/12/2015 1:06 PM delete

wajib beli baru dah ni jijah.
aida masih ada satu laptop acer lama, beli thn 2006.
da tua sgt rupa nyer ~ bateri da kong and da takde sparepart!
ha ha ha :)
aida ada 1 macbook & 1 desktop kat umah.
desktop tu RM1k plus plus. touchscreen.
pada aida ~ beli desktop kot.
aida x pernah up entry utk desktop tu kat blog :)

Reply
avatar
safurara
AUTHOR
8/12/2015 1:27 PM delete

akk pakai PC opis je.kt rumah pakai fon, malas bukak lappy, yg best skrg x tau lah apa, dh x ikut perkembangan dah.hehe

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
8/12/2015 2:52 PM delete

beli jijah jangan tak beli..hihi

Reply
avatar
8/12/2015 8:01 PM delete

guna hp pakai google chrome la ye ciksu?

Reply
avatar
8/12/2015 8:02 PM delete

kak update guna hp pakai google ke..

Reply
avatar
8/12/2015 8:03 PM delete

tu la..nak beli desktop tapi xtau nak letak mne..

Reply
avatar
8/13/2015 11:50 AM delete

eca beli Acer gak...yg nipis punya. tapi guna tuk mengajar je lah, xde mood nak memblog dahh..hehehe~
ne pun guna PC opis.hehehe`

Reply
avatar
8/13/2015 9:51 PM delete

beli latest laptop jijah..sebab skang ni makin lama makin update dengan benda baru.

Reply
avatar
8/17/2015 10:26 PM delete

Laptop ada yg murah jijah tp kn rajin survey. Bwh rm1k pn ada..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
8/18/2015 4:05 PM delete

Jijah...nk gak..tp skrg mlas tgk laptop..tgk fon je...laptop pon xtbukak kat umah..cane tu?hahaha...survey harga ye jijah..nnt dh bli ad murah mnangis kang.

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
8/20/2015 12:29 AM delete

Jijah..blk time pc fair kot2 dpt yg under bajet jijah..hubby emi bli laptop acer yg touchscreen..(sorry lupa model ape ntah..) huhu..tp mmg ok sgt2..

Reply
avatar
wan muliani
AUTHOR
8/20/2015 1:46 AM delete

pakai yg hpp.. murah tp berbaloii.. hehehe

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!