Teratak Az: Dah Dapat CF atau CCC

9:00:00 AM 10 Comments A+ a-





Certificate of Completion and Compliance atau CCC adalah Perakuan Siap dan Pematuhan. Dulu –dulu dipanggil Certificate of Fitness for Occupation atau CFO/ CF iaitu Perakuan Kelayakan Menduduki. Bila dah dapat CF itu tandanya rumah kita dah dapat Perakuan Siap dan Pematuhan di mana rumah dah disiapkan memenuhi ciri- ciri kesihatan, keselamatan dan kemudahan yang ditetapkan. Antara aspek yang dilihat seperti jalan (akses), struktur rumah, pembentungan, bekalan air & elektrik dan lain-lain.

Hanya sekeping kertas yang bertulis CCC. Alhamdulillah dah dapat bulan 2 hari tu..



Dengan sijil inilah pemaju dah siapkan rumah 100% dan boleh handover kunci pada pembeli tapi dari bulan 2 kuncinya belum dapat! alasannya tunggu elektrik dan air supply.

Bertabahlah lagi..ingatkan dah dapat CF kunci pun dah dapat! ni...kena tunggu lagi...


Posted via Blogaway

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

10 insan comel komen

Write insan comel komen
3/31/2016 9:45 AM delete

inshaaALLAH tak lama lagi jijah..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
3/31/2016 10:48 AM delete

NI MESTI DAH TAK SABAR DAH KAN ..... TAHNIAH

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
3/31/2016 12:49 PM delete

Dah x lama lg tu...seronok jijah nk masuk rumah baru

Reply
avatar
4/01/2016 10:57 AM delete

Tahniah Kak Jijah. :) Bagus beli rumah, sebab aset kan. Mesti tak sabar dah nak duduk. Boleh deco-deco rumah lepas ni. :)

Reply
avatar
4/01/2016 3:06 PM delete

tahniah.! Hihihi.. skit hari lg boleh da duduk..

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
4/01/2016 11:44 PM delete

Yeayyy..rumah dh siap...mesti best kan nk msuk rumah baru.

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
4/02/2016 1:03 PM delete

yeay. dapat sudah.
rezeki adik baby ni dan abg long.smga ada lagi rezeki lain slps ini. aamiin

Reply
avatar
dear anies
AUTHOR
4/07/2016 10:51 AM delete

alhamdulillah rezeki adik baby msk rumah baru x lama lg ;-)

Reply
avatar
5/15/2016 10:00 AM delete

sabar je lah kan menunggu jijah

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!