Naluri Kuat Mengatakan Kita Hamil

8:00:00 AM 23 Comments A+ a-


Dulu hampir setahun daku berusaha untuk hamil..
kalau ikutkan dah banyak upt daku kumpul... yelah nak sangat hamil kan..
setiap kali lewat beberapa hari cik p dalam setiap bulan tu
daku buat UPT tapi hasilnya -ve.. hampa!

Teringat masa sebelum hamil...
kita ni ada naluri...
naluri seorang ibu sangat kuat sebab dapat merasakan kehadiran si kecil dalam rahim kita..
naluri yang mengatakan kamu mengandung..

ikut seperti yang naluri anda cakap.. jika naluri anda kuat mengatakan anda hamil.. sila test! InsyaAllah dengan izin Allah anda hamil.. tapi jika was-was tunggu dulu...

anda jangan risau kalau Allah izinkan bila-bila masa saja anda akan hamil sama ada kita bersedia atau tidak..
percayalah setiap orang ada rezeki masing-masing.. hanya Allah yang tahu segalanya...




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

23 insan comel komen

Write insan comel komen
4/19/2013 8:23 AM delete

salam kenal dr mama3heroo
done follow

Reply
avatar
::Aja::
AUTHOR
4/19/2013 8:46 AM delete

yg penting D.U.I.T....kalao xde keyakinan mmg susah...n jgn stress2...kan?hehe

Reply
avatar
4/19/2013 9:00 AM delete

tak sabar eza nak melangkah ke alam perkahwinan. hihi ;)

Reply
avatar
SarahSyafiq
AUTHOR
4/19/2013 9:07 AM delete

ye jijah.betul tu.lagi pun kite dapat rs perubahan kat diri kite.

Reply
avatar
4/19/2013 11:21 AM delete

naluri keibuan tu..^_^

Reply
avatar
4/19/2013 11:31 AM delete

jue dulu macam tu. tiba2 gatal tgn beli upt, sblm tu relax je. x ada perasaan nk beli pun. beli 2nd month kawin, first upt terus +ve. syukur.

Reply
avatar
najihahfara
AUTHOR
4/19/2013 11:44 AM delete

sama macam kakak sy..nak dekat setahun jugak

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
4/19/2013 12:28 PM delete

naluri ibu mmg kuat kan..

salam jumaat dear. ;)

Reply
avatar
cci
AUTHOR
4/19/2013 8:06 PM delete

ya btul tu.. akak pun camtu..tp anak ke dua.. yg pertama huby lu dpt rs.. pelikkan.. ^_^ ehehe

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
4/19/2013 8:43 PM delete

tu baru naluri nk jd ibu...nntdh jd ibu lg kuat naluri yer :)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
4/19/2013 10:00 PM delete

lame lagi la kak jijah.. kahwin pun belum lg ni.. hehe

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
4/20/2013 9:41 PM delete

as-salam..
jijah sihat..harap2 sihat ye.

setakat ni ciksu tak pernah beli upt.. walaupon pernah mr p mai lambat..

hari ni tegur, esok comfirm period..huhu

Reply
avatar
jaakechik
AUTHOR
4/21/2013 8:26 AM delete

jaa dulu pun masa peknen, sebelum tu mcm ada yg berbisik2 jer suh gi test cecepat. dan hasilnya jaa mmg peknen...hihi...

Reply
avatar
cha
AUTHOR
4/21/2013 2:42 PM delete

hari tu pun i pg klinik sbb sakit kepala doctor tanya 'ada rasa mcm mengandung tak? sbb kdg2 kita boleh rasa kita mengandung' heee tapi belum rezeki i lg :)

Reply
avatar
Makwe Kintan
AUTHOR
4/22/2013 11:42 AM delete

Betul tu jijah.. sy pun teringin nk merasai naluri "Aku Hamil" tu.. In Shaa Allah akan ada nti.. Saya baru je lepas sebulan operation endometriosis.. bru ni doktor scan. dia kata rahim saya dh bersih luar dalam.. Skang tgh berusaha utk hamil.. Moga ada rezeki utk saya & suami memiliki zuriat kami secepat mungkin.. Moga Allah swt makbulkan segera doa kami.. Aamiin.. =) mesti baby jijah comel nti..(n__n)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/22/2013 3:28 PM delete

@Makwe Kintan jijah doakan moga awak di murahkan rezeki anak selepas ni.. Amin..

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
4/26/2013 4:10 AM delete

biasa naluri ibu mmg kuat kan jiejah :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/26/2013 1:29 PM delete

@Shida Radzuan haah..naluri tu kuat mnegatakan kita mengandung shida..

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
5/26/2013 4:12 PM delete

Ros pun ada jugak beberapa kali beli upt . tp resultnya kecewa.. masih berusaha dan berdoa moga dipermudahkan. Aminn.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/27/2013 7:43 PM delete

@ros_reeza moga Allah permudahkan dan murahkan rezeki anak buat ros dan suami :)

Reply
avatar
sha zaki
AUTHOR
7/24/2013 11:12 AM delete

SaYA dah hmpir 3tahun kawin tp belum ada,rezeki,dlm thun nie sya lngsg x pnah buat ve test,sbb sya sntiasa was2 bla period lmbt,tp bln nie d bln ramadhan sYa sentiasa terasa sperti sya hamil,sbb period dah lewat hmpir 3mgg dn perot sntiasa terasa cramp,nk test tp tkot kecewa lg...

Reply
avatar
sha zaki
AUTHOR
7/24/2013 11:17 AM delete

Salam,sya dh.hmpir 3thun kawin tp blum ada rezeki coz period i x tetap,setiap bln lmbt but i tk tpikir nk buat ve test,but diz month di bln ramadhan nie,saya terasa lain mcm period saya dh lwt hampir 4weeks,selalunya tak selewat nie,i nak buat test but i takot kecewa,perot i plak alwayss cramp....ntahlah but naluri i kuat mgatakan i hamil...doakan saya yer dear freinds

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!