Buku Nama-nama Islam Untuk My Baby

8:30:00 AM 34 Comments A+ a-


Tahun lalu suami jijah ada dapat baucer buku RM200 masa study kat UNITAR dulu..
dengan baucer tu dia belikan jijah pelbagai buku macam dalam entry sini...

yang paling menarik sebenarnya nak cerita kat sini... 
dia ada belikan jijah buku Nama-nama Islam..
perancangan yang hebat sebenarnya my hubby ni tau!
kalau dulu takde rezeki anak lagi.. jadi memang tersimpan la buku tu....
tapi kini buku tu jadi bahan bacaan jijah saban hari.... hehee




Actually... kami sejak bercinta lagi dah siap list nama-nama anak lelaki dan perempuan..
sangat ekspress rakyat!
almaklumlah hampir 11 tahun bercinta you oulss...semua perancangan dah ada :)

Tapi once dah ada buku ni.. mana lah tau jumpa nama yang lagi best ker.. hahahaha
tapi tak mungkin kot sebab nama baby tu suami jijah dari duluu lagi dah sebut-sebut... 
tinggal baby keluar dari perut mamanya jer untuk di realisasikan....hehehe


Alhamdulilah syukur pada Allah atas zuriat yang Engkau berikan ini.. tq Allah!




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

34 insan comel komen

Write insan comel komen
4/26/2013 8:56 AM delete

lamenya bercinta...he3..ape yang penting,nama yg dipilih biarlah yg senang di sebut&mempunyai maksud yg baik ye jijah..x sabar nk tgk baby jijah..
done klik2 nuff

Reply
avatar
::Aja::
AUTHOR
4/26/2013 9:53 AM delete

aja pon ade beli tp 1 je la...xjmpe buku lain.grab je mana ade..tp byk search nama kat internet..mudah dah pntas.hehehe

Reply
avatar
4/26/2013 12:00 PM delete

boleh strt pilih nama..hihi

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/26/2013 1:27 PM delete

@fairus mohamad noor InsyaAllah kak.. nama tu senang je di sebut..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/26/2013 1:28 PM delete

@::Aja:: hehe kan... tp jijah xde lah nak cari2 nama byk2 pon..apa yg best itu yg jijah pilih.xde nak tukar2..hee

Reply
avatar
4/26/2013 1:56 PM delete

lamenya couple...hihihi...emm...bagus beli buku nama 2..x rugi pon..leh simpan utk anak akan dtg..hihi....

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/26/2013 2:29 PM delete

@lady butterfly kan..xrugi pon.. lagipon siapa2 pon leh guna buku ni.,

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
4/26/2013 4:16 PM delete

pilih jangan tak pilih..kak mv bab nama ni mau berminggu fikir..haha

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
4/26/2013 4:17 PM delete

wahhh dah masanya nak cari2 nama anak lak..bestnya..tak sabar tggu junior jijah ni

Reply
avatar
Izzah Azizah
AUTHOR
4/26/2013 7:50 PM delete

kak jijah gune nama sayelahhhhh..hihihi.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/26/2013 11:28 PM delete

@Mrs Velentine hahaha mesti akak kasi nama pelik2 kan..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/26/2013 11:29 PM delete

@MaYa MustWany tq dear..doakan jijah selamat yer :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/26/2013 11:29 PM delete

@Izzah Azizah nama izzah azizah nama akak jugak..ngeee

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
4/27/2013 12:29 AM delete

mesti dah byk nama dlm list tu kan.. hihi..

Reply
avatar
4/27/2013 3:21 PM delete

wah..cam xsbr jugak nak tahu nama anak jijah ni.

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
4/27/2013 8:46 PM delete

in shaa ALLAH..

*jijah, good news tu biasa2 je.. in shaa ALLAH..

Reply
avatar
MaMa Rey
AUTHOR
4/27/2013 9:10 PM delete

lamanya jijah brcinta..11 tahun lama tu..
bagus juga ada buku mcm ni..boleh pilih2 mana yg suka..:)

Reply
avatar
TiranaAduka
AUTHOR
4/28/2013 11:20 AM delete

salam
Lawatan tirana aduka

Reply
avatar
4/28/2013 1:41 PM delete

Wasalam Jijah.. Dah boleh mencari nama2 yang sesuai dah kan? tudia memang segalanya ekpress. haha.. pstttt..nama apa yang jijah dengan suami pilih time bercinta tu ce bitau sikit. haha.

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
4/28/2013 4:25 PM delete

hehe..normal la tu kan dah siap pikir dari dulu nama anak..kihkihkih :)

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
4/28/2013 5:42 PM delete

bagus jiejah plih yg tbaik k :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/28/2013 7:04 PM delete

@Chic Na mmg banyak nama pilihan..last2 satu tu je yg di pilih..he

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/28/2013 7:06 PM delete

@MaMa Rey kan.. banyak nama2 yg best2..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/28/2013 7:07 PM delete

@TiranaAduka waalaikumslm.. tq singgah TA :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/28/2013 7:08 PM delete

@Diari Si Froggie hehe aida.. nnt kalau dah tahu boy o gurl jijah kasitahu yer nama tu..hee :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/28/2013 7:09 PM delete

@LiNda mesti linda pon gitu kan..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/28/2013 7:10 PM delete

@Shida Radzuan ok shida :) hehe nantikan..

Reply
avatar
4/29/2013 11:14 AM delete

xmenahan untuk direalisasikan.haha..btw,nanti nak belajar something dri akak..buat bunga yg dri kertas crepe tu eh..nak DIY

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
4/29/2013 1:39 PM delete

haha.. sy tak terfikir pun pasal nama2 baby ni kak jijah.. hahaha..

janji nama tu ada maksud yg baik, senang nak disebut dan tak panjang berjela2.. hehehe..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/29/2013 2:55 PM delete

@Eca Dwinky Asha ok yunk..boleh2.. nak kawen dah ke?? hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
4/29/2013 2:56 PM delete

@aisya nama dia senang di sebut tapi panjang...sebab nama papanya pon dah panjang..hee

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!