My PE Servis 1000km

3:49:00 PM 4 Comments A+ a-



owah..kereta daku ke ni...ngeeeeeee :P


Assalammualaikum kalian :)


28.1.2011 harini servis pertama my PE♥Persona Elegance♥♥..
tapi servis pertama daku pun da over limit 1164km..hehehe



jadi memandangkan my PE dah pun lebih 1000km perjalanan
dan dah lebih 1bulan pakai...
haruslah membuat 1st service di Pusat Servis Proton berdekatan....hehehe

Servis pertama adalah check up terakhir yang sepatutnya dibuat pada semua kereta oleh pengeluar kereta..Perkara yang diperiksa pada servis pertama termasuk menukar semua jenis minyak pada kereta termasuk minyak gear box.

Jangan abaikan service pertama ini tau kerana pada masa ini minyak enjin dan minyak gear box yang mengandungi lebihan besi atau habuk besi di dalam enjin
akan dibuang bagi mengelakkan enjin dan gear box terhakis..

Jadi, Servis pertama ni tak la mahal sangat lebih kurang RM109 sahaja...ngeee
tu pon tukar minyak hitam,minyak gear box je kot...
entah rasa mahal ke tak ek...daku bukan tahu pasal kereta pon...
yang pasti tahu bawak jer.....hahahaha
tak sampai setengah jam da siap!

disebabkan beli minyak petronas dalam servis ni daku pon dapat la free gift iaitu........


cube teka ape ade dlm kotak petronas ni???

-
-
-
-
-
-
-
-
-

taraaaaaaaa..........



ade mug 4 biji wei.....
cantik giler!
suke...suke...suke...


~~terima kasih membaca~~


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

4 insan comel komen

Write insan comel komen
man yusoef
AUTHOR
1/28/2011 4:44 PM delete

tak pernah dpt ape2 pon kalau servis keter..mane aci...hahaha

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/28/2011 4:52 PM delete

@wan~ lor...awat tak mintak...ala lau kita beli myk tu sendiri kan ade free gift kt kedai biasa..
jd bila servis ni jijah berani mintak...dia bg la..hehehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/28/2011 6:04 PM delete

@nazrul: belajar pandai2 yer..t beli kereta yang lagi besar n bergaya tau!

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!