BEN ASHAARI : CINTA MONYETKU

1:33:00 PM 16 Comments A+ a-




salam kalian :D

daku suka segmen abg ben ashaari hujung minggu ni...pasal ape??
pasal cinta monyet lah....kan daku ni bercinta monyet sejak dari sekolah lagi..haaa...baca dalam entry dulu aku nakal..[hehehee]

cinta monyet daku tu je sorang ♥cintaku..
cerita cinta monyet nya gini....


daku berkenalan dengan my hubby masa form 1..naik sekolah menengah...memang daku tak kenal langsung dia sebab dari sekolah rendah berlainan..form 1 10tahun yang lalu..
nak dijadikan citer..daku ni nakal mmg gatal...sbb daku yang jatuh cinta dengan dia..hehehe
satu kelas kebetulan pulak cikgu tetapkan tempat duduk masing2..daku ni dalam hati berharap sangat dapat duduk sebelah dia...ahakssss gatal dah...
ok...mungkin cikgu dengar luahan hati daku ni..jadi cikgu letakkan daku duk sebelah meja dengan dia...masa tu 3meja..dia duk hujung daku duk hujung lagi tengah2 tu budak cina pompuan..ok la tu kan dapat gak duk sebelah..hehee
jadi hati da suka da ni...tapi malangnya duk sebelah gadoh pulak...ape lagi dia suka tendang kerusi yang tengah tu kat daku..jahat giler...eh daku pon tendang balik padan muka ko! hahahaa lagi...dia baling kertas...kertas tu da gulung2 jadi bola..baling kat daku memang kena lah..eh xleh jadi ni..daku baling jugak bola kertas tu..ha baling2 jatuh plak kat tingkap..alamak....???
dia mahu report sama cikgu wooooo...daku cuak!! hahaha

lagi...dia suka jalan belakang daku..tapi ape dia buat?? bila daku berjalan dia silangnya kaki daku...tak ke jahat tu!! mahu daku tak terselingkuh bila di silang kaki....eeeeee marah ni tapi hati syg ooo...hahaha

dia selamba ckp gan budak cina sebelah tu "dia ni awek saya" wah.........daku malu!! hati meronta2 beb...hehee
tapi masa tu mungkin dia gurau2 kot...hahaha

berakhir 1thn form 1..masuk form 2 daku tak sama kelas..aduh...tak best lah...tapi daku still menyampaikan salam rindu sayang daku melalui sorang teman..hahaha bila dia berjalan depan kelas daku..daku suka pandang dia kat luar walaupon masa tu cikgu tgh mengajar!!!

hari2 macam tu...dia ni pemalu....pemalu yang amat...sejak papehal daku yang ngorat dia dulu...daku yang bagi surat cinta..pinjam buku teks kat dia..daku panggil dia..dia?? aduh pemalunya dia.....

sampaikan teman daku tu amik beg dia dengan harapan dia meluahkan rasa cinta kat daku!! lau tak luahkan teman daku tak bagi beg tu!hahahaa so dia pon jumpa daku....
emm....masa tu 06.11.2002
dia cakap ape tau... "aku nak couple dengan kau!' [wah tak romantiknya...aduh!]
daku cakap 'nak couple dengan sape?' tak de nama pon....
dia cakap " nak couple dengan kau la nur azizah, kau nak tak??'
daku malu2 pon cakap la "nak"

wah..tanggal 06.11.2002 daku couple dengan dia!!

daku malu terus berlalu pergi...hahaha
teman daku tergelak2 pastu bagi la beg dia tu...

berakhir la form 2...hehee


[ha..ni buktinya cinta monyet]

form 3 tak sama kelas tapi kami masih malu2 untuk bercinta..biasalah budak sekolah lagi..

dugaan nak sampai 9tahun ni terlalu banyak..

Alhamdulilah kami bahagia hingga kini..masuk tahun 2011 ni daku sudah 9tahun dengan my hubby!!


banyak citer lagi..lau abg ben ashaari buat segmen sambungan daku citer lagi ya...hahaha


[opss....maaf abg ben..gambar da lusuh la..10tahun yang lampau..huhu]


p/s : boleh kalian mahu bercinta monyet tapi pastikan pelajaran seiring dengan percintaan kamu tu...belajar sama2..jangan terlalu asyik dalam bercinta! pastikan seiring oke....


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

16 insan comel komen

Write insan comel komen
MiSzy DiaN
AUTHOR
1/16/2011 2:51 PM delete

ehh da kwin ke?hehehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/16/2011 3:00 PM delete

ala dian......lom kawen lagi la....
bcinta je 9tahun...t tahun ke 10 kawin la kot...hehehe

Reply
avatar
sembil9n
AUTHOR
1/16/2011 4:11 PM delete

mak aih... =_=" kalah aku

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/16/2011 4:17 PM delete

hahaha....tahu xpe....gler punya monyet la..

Reply
avatar
akmal afiqah
AUTHOR
1/16/2011 5:09 PM delete

cayala... 9taon kot. smoge kekal 4eva :)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/16/2011 5:12 PM delete

alhamdulilah 9tahun...mekasih...Insyallah kekal selamanya...
t jijah jemput yer lau smpai masanya...hehee

Reply
avatar
sab
AUTHOR
1/16/2011 5:30 PM delete

wow..bestnyer. hihi.
gud lux 4 dis contest.
and hope akak and si die. bahagia hendaknye and ke jinjang pelamnin. nti ajak sab!! :)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/16/2011 5:37 PM delete

yezza!! mesti kena ajak budak comey sab ni...hehee

Insyallah smpai la ke jinjang pelamin n selamanya..amin..

Reply
avatar
1/16/2011 6:35 PM delete

so sweet dear!!!.. cepat-cepat kawin dik.. InsyaALLAH, barakah.. Semoga ALLAH merahmati membawa sakinnah, mawaddah dan warahmah. amin.. jazakallah..

jom bace citer akak yg xbrp nak best tu..
http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/ben-ashaari-cinta-monyetku.html

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/16/2011 6:41 PM delete

mekasih sis puteri...Insyallah sis...moga pejalanan dipermudahkan...

Reply
avatar
zacky ~786~
AUTHOR
1/16/2011 6:49 PM delete

wahh.. nie cinta monyet jadi syurga cinta nie.. hehee.. :PP ..

tgk la sy yerr plak.. ngee.. :P

Reply
avatar
NadiRah
AUTHOR
1/16/2011 6:50 PM delete

wah!! sampai jinjang pelamin...
alhamdulillah..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/16/2011 7:08 PM delete

zacky~ hehehe..insyallah lah lau jadi syurga cinta...t jijah jenguk yer...

nadirah~ lom sampai jinjang pelamin lagi...
bercinta je sampai 9tahun...huhuhu
Insyallah harap2 termakbul la hingga nikah...

Reply
avatar
1/16/2011 7:45 PM delete

wah...manis sungguh...semoga smpai ke jinjang pelamin...amin...

sye pon join,
http://sayetetapsaye.blogspot.com/2011/01/ben-ashaari-cinta-monyetku.html

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
1/16/2011 7:49 PM delete

amin...Insyallah....harap2 sampai jinjang pelamin..

Reply
avatar
1/16/2011 10:49 PM delete

haha..sweet gi2..klo sng visit2 la ye my blog..ahakz!

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!