Di Jamin Syurga Untuk Isteri Jika..

3:00:00 PM 53 Comments A+ a-




1. Taat selama menjadi Isteri
2. Taat menjaga maruah Suami
3. Taat menjaga rumahtangga dan anak-anak suami.


Sabda Rasulullah SAW kepada anaknya Fatimah
"Mana-mana wanita yang melayani suaminya, meminyakkan rambut suaminya,
menyikat janggutnya, menggunting misainya, memotong kukunya
maka di akhirat dia di beri minum oleh Allah daripada air syurga dan 
dia di ringankan seksaan ketika sakaratul maut,
di dalam kubur dia perolehi taman-taman seperti taman syurga dan namanya di catat sebagai orang yang terlepas daripada seksa neraka dan melintasi selamat Titian Sirat tanpa menempuh kesusahan"
-HR Hasaan Bin Sofwan, At Tabrani dan Ibnu Asakir-

Maksudnya ialah
Wanita-wanita yang MENTAATI suaminya.. REDHA dengan pemberian Suami...
MELAYAN Suami dengan Baik..
BERSOPAN SANTUN dalam segala Percakapan dan Tindakan..
Menjaga AURAT dan KEHORMATAN DIRI serta
MEMELIHARA maruah suami..



Iyalah...yang memberi kebahagiaan kepadaku adalah SUAMI, yang menjaga makan pakaiku adalah SUAMI,
untuk mendapat redha Allah, daku sebagai wanita perlu mendapatkan redha suami terlebih dahulu..
InsyaAllah sama-sama kita berusaha yer ^_____^   


happy 9th month anniversary suami!



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

53 insan comel komen

Write insan comel komen
9/11/2012 8:39 AM delete

hikmahnya mejdi seorang isteri..

Reply
avatar
9/11/2012 8:45 AM delete

so sweet..alangkah indah jika sumenyer dilakukan dengn rasa keikhlasan..

jijah, susu tu akak beli kt kedai yg jual2 brg2 produk muslim,mcm radix..dan juga tmpat bekam,perubatan islam kekdahnyer..ssh jgak mula2 akak nk dptkanyer..sbb 1 tu je tmpat jual susu asli beku tu..

kawan akak pon cuba nk dptken baby dgn mnum susu kambing + kurma,insyaallah cuba ye..;)

Reply
avatar
Faisal Diana
AUTHOR
9/11/2012 9:08 AM delete

ALHAMDULILLAH..syukur Jijah..sudh 9 bulan bgelar isteri ..
mesti rindu suami kan..
sama la ngn saya..suami jauh
Pape pon,semoga tabah mghadapi dugaan hidup dari ALLAH.
ALLAH sudah menjanjikan sesuatu yg lebih baik utk utk :)
happy 9th month anniversary Jijah n suami :)

Reply
avatar
nur anis
AUTHOR
9/11/2012 10:01 AM delete

semoga bahagia sentiasa akak..:)

Reply
avatar
eima
AUTHOR
9/11/2012 10:14 AM delete

insyaallah byk jugak aku nk kena berusaha .......

Reply
avatar
9/11/2012 10:21 AM delete

happy annivesary ke 9...bulan

Reply
avatar
9/11/2012 10:21 AM delete

happy annivesary ke 9......bulan

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
9/11/2012 10:47 AM delete

beruntung jadi perempuan ni kan kak.. hehe.. sy ni lmbt lg nk tukar status mcm kak jijah.. masing2 xhabis blaja lg.. =)

Reply
avatar
9/11/2012 12:06 PM delete

hehe thanks share ni kak. nanti klau kita dah kawen kita try ingat ape yg akak share ni :)

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
9/11/2012 12:06 PM delete

moga kite jadi isteri yg soleh solehah dunia dan akhirat...InsyaAllah...

sayangilah suami kita...

Reply
avatar
shizansyafik
AUTHOR
9/11/2012 1:26 PM delete

amin.. long journey lagi kan.. tapi sama2 berusaha.. =)

Reply
avatar
Hasrina
AUTHOR
9/11/2012 1:29 PM delete

alhamdullillah

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
9/11/2012 2:28 PM delete

Happy anniversary ke 9 bulan :)

Reply
avatar
syiela
AUTHOR
9/11/2012 2:46 PM delete

Happy anniversary ye yg ke 9 bulan jijah...

mudahnya kita sebagai wanita tuk masuk syurga tapi senang juga untuk ke neraka.. yang penting taat!

Reply
avatar
NUR AIN AZMAN
AUTHOR
9/11/2012 3:59 PM delete

Best nya dah kahwin kan kak. Seronok tengok akak dan suami. Bahagia. Aen doakan akak bahagia dunia dan akhirat tau

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
9/11/2012 4:33 PM delete

bestnye. tak sbar linda nk kawin tau, sebab boleh berbakti utk suami n dapat pahala.

Dah 9 buln jijah, linda doakan korang berbahagia hingga ke akhir hayat dan semoga dimurahkan rezeki utk mendpat baby;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 4:51 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI bila jadi isteri kelak amalkan yer yui :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 4:52 PM delete

@Nens Collection ok kak.. noted! mmg org cakap susu kambing+kurma untuk plan pregnant.. InsyaAllah jijah cuba :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 4:55 PM delete

@Faisal Diana tq syg~ mmg sgt merindui suami sekarang ni..lebih2 lagi dia tgh belayar..huhu moga aada terbaik buat jijah :)

syg.. nnt komen bagi link blog eh.. tak leh nak terjah balik la yunk!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 4:56 PM delete

@eimaInsyaAllah sama2 kita berusaha kak.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 4:58 PM delete

@aisya masa cepat je berjalan dik... sampai masa akan kawen jugak :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 4:59 PM delete

@faridah nazurah tq dik.. sama2 kita jadi isteri solehah yer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 4:59 PM delete

@shizansyafik yer..sama2 kita berusaha jadi isteri solehah!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 5:00 PM delete

@Hasrina syukur 9 bulan dah :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 5:01 PM delete

@syiela yyup taat pada suami selagi tak melanggar syarak..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 5:04 PM delete

@NUR AIN AZMAN Amin dik.. mudah2an kebahagiaan milik akak! moga aen pon bahagia jugak..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 5:04 PM delete

@LiNda Amin ya rob! moga Allah izinkan doa kamu linda :) tq so much!

Reply
avatar
9/11/2012 5:54 PM delete

Amin...beruntung menjadi seorang isteri banyak nikmatnya...

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
9/11/2012 6:18 PM delete

insyaAllah.. moga kita termasuk dalam kategori is3 yang dijamin syurga ni... n semoga kita jugak berusaha utk memperolehinya.. :-)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 9:05 PM delete

@Che Rosliza Che mat betul2..sama2 kita berusaha jadi isteri solehah :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/11/2012 9:06 PM delete

@IntaNBerliaN InsyaAllah mudah2an..

Reply
avatar
shidaR
AUTHOR
9/12/2012 2:38 AM delete

mudah-mudahan..nice sharing jiejah :)

Reply
avatar
Faisal Diana
AUTHOR
9/12/2012 7:58 AM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Faisal Diana
AUTHOR
9/12/2012 7:59 AM delete

Jijah syg..saya xde blog..saya jumpa blog Jijah pon sbb nak cari info fasal asid folik..pastu tjumpa blog jijah.Baca2 mcm best je blog ne..tu yg setiap ari mesti tgk blog Jijah.
Saya bru lepas keguguran je Jijah..tu yg saya nak tahu pasal asid folik.. :)

Reply
avatar
mama aryan
AUTHOR
9/12/2012 10:09 AM delete

diharapkan kita menjadi isteri seperti itu..insyaAllah

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/12/2012 11:12 AM delete

@shidaR nanti amalkan yer shida :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/12/2012 11:14 AM delete

@Faisal Diana ooh yeker... hehe tapi macam xbest la awak takde blog..kalau tak boleh kongsi2 pendapat..hehee

Reply
avatar
Faisal Diana
AUTHOR
9/12/2012 11:17 AM delete

Xpelah Jijah.. kt sini pon leh kasi pendapat kan :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/12/2012 12:08 PM delete

@Faisal Diana orait syg :) hehhe nice to know u.

Reply
avatar
9/12/2012 3:13 PM delete

amalkan mkn kurma..kot2 melekat nnti :)

Reply
avatar
Faisal Diana
AUTHOR
9/12/2012 3:37 PM delete

ok dear Jijah... :)

Reply
avatar
Masmira Masri
AUTHOR
9/12/2012 4:10 PM delete

wahh kita kena belajar byk lg ni baru 2minggu jd isteri heheheh thanx share benda nih...by da way jom singgah n follow my blog http://myaleo.blogspot.com/2012/09/teaser-myaleo-love-celebration.html

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/12/2012 4:46 PM delete

@Eca Dwinky Asha InsyaAllah yunk :) jijah cuba amalkan..

Reply
avatar
9/16/2012 10:29 PM delete

sangat nikmat hubungan yang halal ni.. masyaAllah.. mekasih share sis cantik....

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/16/2012 10:44 PM delete

@✿Lady Ainaa✿ no hal syg~ sama2 kita berusaha jadi isteri yg solehah yer :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!