Tuesday, September 18, 2012

Doakan Suami Jijah...


Ahad malam (eh semalam lah..) jijah terima call dari pegawai suami mengatakan suami jijah jatuh motor!
Ya Allah!! macam batu menghempap kepala. gemuruh jantung jijah.. menangis tak payah cakap lah..sebaldi agaknya.. dalam hati doa banyakbanyak moga dia tak serius!

12.47am- mula-mula pegawai dia kata keadaan dia tak sedar. masih dalam icu untuk scan kecederaan kat muka dia.

1.32am- suami dah keluar icu, dia sedar.. Alhamdulilah... tapi muka bengkak-bengkak, kepala jahit sedikit dan scan tulang pipi retak.

8am- jijah call pegawai dia kata hari ni dia pergi dental cek gigi ada yang patah.

10.53am- first time dengar suara suami jijah.. syahdunyaaa :( tapi mulut berjahit slow je dia cakap..tapi Alhamdulilah jijah tahu dia masih ingatkan jijah...huhuhu

3pm- jijah call pegawai dia tanya ada waran ke isteri nak pergi melawat.. ada tapi banyak prosedur.. dia kata suami jijah dah stabil. boleh bercakap. boleh berjalan dah. jijah mintak transfer balik semenanjung. pegawai dia kata dalam 2-3hari mereka proses pertukaran.. 


Ya Allah mudah-mudahan suami dapat transfer dari hospital kat Sabah tu ke semenanjung ni. 
walaupon macamner keadaan dia sekarang jijah tetap akan jaga dia selagi hayat di kandung badan.. InsyaAllah... 




korang doakan suami jijah cepat sihat seperti sedia kala yer T____T jijah tak dapat nak pergi tengok dia kat sabah.. jauh....




80 comments:

  1. sabar banyak2 ye jijah.. semoga suami jiajh cepat pulih

    ReplyDelete
  2. akan sembuh tu. xde apa2. bykkn doa (:

    ReplyDelete
  3. yunk..hubby kt kk ke? unit mane?

    ReplyDelete
  4. semoga suami jijah cepat sembuh...kl ada dpn mata ni, xdela kita ssh ati sgt kan...

    tunang kwn saya pun xciden pagi raya aritu...motor vs motor..hilang igtan dia...tp nsb baik igt jugak kwn saya tu tunang dia...

    ReplyDelete
  5. @shizansyafik moga suami jijah cepat sembuh.. InsyaAllah :) tq yunk!

    ReplyDelete
  6. @cik chinta yup..selain berdoa jijah jugak berzikir untuk dia..huhuhu moga suami sihat..

    ReplyDelete
  7. @nadea ramly yup..hubby jijah kat KK.. kat teluk sepanggar.. kd jerong.

    ReplyDelete
  8. hubby nadea kat sane juga. sabar keh jijah. nadea paham.:) hubby nadea kat pulau. tp based kk jugak..sabar ye jijah..*hugs*

    ReplyDelete
  9. @Jaa adoii seramnya dengar! nasib la suami jijah kenal jijah lagi..takutnya hilang ingatan..huhuhu

    ReplyDelete
  10. @azizah :) sabar e yang..hubby nadea pon kat kk jugak..:) jadi wife navy ni mmg kene sentiasa sedia. takpe..hanya kita yang tahu camane rasenye..smoga jijah bertabah. nadea doakan yg terbaik tuk jijah..

    ReplyDelete
  11. @nadea ramly wah yeker.. mesti sama jugak ni yer..tp asben jijah LLP jer pon..

    ReplyDelete
  12. @Eca Dwinky Asha InsyaAllah yang.. sama2 kita berdoa..

    ReplyDelete
  13. @azizah :) tak kisah la yunk pegawai ke llp. nadea paham sangat ape yang jijah rasa. :) serious..even nadea kene tinggal 4 bulan tanpa khabar berita dr suami xlame pas kawen. pas sanding je hubby kene balik KK. pstu sminggu nadea g kk, dia g bertugas.tapi ape nak buat kan. tugas meka. :) SEDIA BERKORBAN..:)

    ReplyDelete
  14. yunk..bykkan solat hajat ..insyallah Ms doakan kamu=)...x mo sedih2 ea..

    ReplyDelete
  15. @nadea ramly huhuhu sedia berkorban kan yang..yang ni yg kita pilih..hehe :) takpe banyak pahalanya..

    ReplyDelete
  16. linda doakan syafiq cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  17. jijah... k.izan doakan suami jijah cepat2 sembuh... byk2 bersabar ye...

    ReplyDelete
  18. semoga suami jijah cepat sembuh. sabar k dear, dugaan dari Allah..

    ReplyDelete
  19. hope everything gonna be fine. insyaALLAH.. sabar ye kak..

    ReplyDelete
  20. @azizah, ct doakan husband jijah baik2 je ek.. +ve thinking je.. sabar k.. mungkin ade hikmah d seblaik kejadian ALLAH swt tu.. banyak2 doa ek..

    exchange link :
    http://the-red-heart.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. @LiNda InsyaAllah Amin.. tq linda!

    ReplyDelete
  22. @Izan Ishak terima kasih kak.. insyaAllah mudah2an dia sihat n kembali bertugas..

    ReplyDelete
  23. @Eza Boom Boom :) dugaan.. ada hikmahnya.. InsyaAllah..tq eza.

    ReplyDelete
  24. @cinta siswi InsyaAllah dik.. terima kasih!

    ReplyDelete
  25. @ctmzyer..tq ct doakan :) mudah2an Allah lindungi dia..

    ReplyDelete
  26. kak jijah.. sabar ea? semoga hubby kak jijah selamat dan cepat sembuh yea.. bf saye pun accident gak semalam.. baru je lepas jumpa, dah accident.. seriau sangat rasa bila dengar.. alhamdulillah, dia pun selamat.. luka-luka sikit je..

    ReplyDelete
  27. sabar ya kak jiejah...moga suami kak jiejah cepat sembuh..

    ReplyDelete
  28. @ked kookie seriau kan dengar! adoi.. nasib la tak jadi ape2..jijah doa banyak2 jer semalam..

    ReplyDelete
  29. @imantizz_truper InsyaAllah Amin..moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  30. sabar yea..husband kat mana skg??semoga hubby jijah cepat sembuh...Cubit2 nuffnang kat sni..

    ReplyDelete
  31. @Mrs Velentine suami jijah kat sabah kak.. memang jijah tak g sana pon.huhuhu tq kak yer.

    ReplyDelete
  32. Semoga suami akak cepat sembuh.. Banyakkan bersabar ye :)

    ReplyDelete
  33. Get well untuk hubby jijah..dugaan tu yang! kuatkan hati tau :)

    ReplyDelete
  34. Ya Allah .. sedihnye kak jijah .. sabar yee kak ... tak sgka betul . semoga suami akk cepat sembuh .. amin .. takmo nanes2 lagi ..

    ReplyDelete
  35. kak jijah bnyak bersabar ea. InshAllah asben akak oke. Amin :)

    ReplyDelete
  36. InsyaAllah, xde pape kak. doa byk2 husband kak jijah cepat sembuh mcm biasa.. huhu

    ReplyDelete
  37. TA doakan juga,semoga cepat suami jijah sembuh

    ReplyDelete
  38. Sabar ya jijah...semoga suami cepat sembuh ya...ada hikmah tue..

    ReplyDelete
  39. semoga husband jijah cepat sembuh...sabar yer jijah

    ReplyDelete
  40. alahai sedihnye dik...dah la korg jauh ... ade plak kes cam ni ....tak pe ye sabar ye ..mudahan dpt tranfer dan tak kecedearaan serius ye ....

    ReplyDelete
  41. Sabar banyak2 Jijah..semoga hubby Jijah cepat sembuh..Amin..

    ReplyDelete
  42. alahai..semoga cepat2 sembuh..
    sediah plak akak yg bacanyer..
    semoga xde pape kan..
    ade hikmah sume tu jijah..;)

    ReplyDelete
  43. jijah...linda xdpt imagine kalo linda kat tmpat jijah,linda paham mesti jijah sedih.Tapi Alhamdulillah syafiq da sedar kan. Linda doakan syafiq cepat sembuh. Take care dear :)

    ReplyDelete
  44. sabar ye jijah.. moga dia dapat transfer dekat ngan jijah boleh la jijah tlg tengokkan nanti

    ReplyDelete
  45. insyaALLAH jijah kami sntiasa doakan.

    ReplyDelete
  46. Insyallah. Allah lindungi suami jijah. byk2 kan berdoa ye :)

    ReplyDelete
  47. Sedih nya aen dengar :(
    Sabar tau kak. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Aen doakan semoga suami akak cepat sembuh dari kecederaan, dan dapat transfer ke semenanjung secepat yang mungkin. Aen tahu bagaimana perasaan akak time niii. Sedih, bercampur baur kan. Akak kena kuat tau! aen tahu akak seorang yang cekal.

    ReplyDelete
  48. terkejut lak baca pasal husband jijah. byk2 sabar & doa yer. dia dah blh cakap tu semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  49. bykkan sabar yer jijah. akk doakan suami jijah sihat seperti sediakala. amin

    ReplyDelete
  50. Jijah, sihat ke?
    tekejut gak baca entry jijah ni
    saya pun doa kan utk suami jijah, hope cepat pulih dari kemalangan...
    sape tak risau kan... n sape tak sayang suami kan...dugaan dok sowang sini sowang sana... moga Allah swt lindungi jijah n suami...InsyaAllah...

    ReplyDelete
  51. moga suami jijah cpt2 sembuh... mmg sedih.. dahlah jijah berjauhan dgn hubby... Ya Allah... sabar ye jijah.... harap semuanya selmat n hubby jijah dpt tukar smenanjung..

    ReplyDelete
  52. @TiranaAduka tenkiu TA..moga2 cepat sembuh!

    ReplyDelete
  53. @eMMeAmin Amin kak.. moga Allah lindungi jijah dan suami.. tq kak! syg akak!

    ReplyDelete
  54. tq semua yang mendoakan suami jijah.. budi baik hanya Allah mampu membalasnya..

    ReplyDelete
  55. sabar yer dear...semoga asben jijah cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  56. sabar ye syg..moga semuanya baik2 je huhuh..

    ReplyDelete
  57. YaAllah, berita macam ni amat meruntum jiwa, moga jijah tabah yer... sedih tuh dah lah dok jauh... moga dapat pulang segera...

    ReplyDelete
  58. @Puteri Kasih tq sis.. cuma parut2 je tinggal..syukur la tak serius.

    ReplyDelete
  59. @shidaR insyaAllah shida.. baik2 jer :)

    ReplyDelete
  60. @Zie InsyaAllah kak suami jijah MC dia balik semenanjung..

    ReplyDelete
  61. Bnyak2 sabar yea...akak faham cemana jijah rasa, tambahan pula xde depan mata, lg lah risau ya amat..semoga hubby jijah cepat sembuh dan d'permudahkan segala urusan nye blk ke semenanjung...

    ReplyDelete
  62. yun k.... terkejut tgk post nie..moga hubby shat n selamat smp smenanjung k... doa byk2... hubby aien plak g excersice 3 angkatan... :(

    ReplyDelete
  63. @Rozlin Rizalman huhuhu moga2 Allah permudahkannya.. terima kasih kak..

    ReplyDelete
  64. @Cik Aien aien! sedia berkorban ok.. wife navy akan di tinggal2kan..hehe

    ReplyDelete
  65. be strong k...semoga selamat semuanya.

    ReplyDelete
  66. ooo...ini yg terjadi ea. sbr ek jijah. syukur alhamdulillah dia dh sedar, kan?

    akak paham perasaan jijah swaktu terima call tu. dah lag PJJ kan. akak doakan suami jijah cepat sembuh hendaknya...amin

    mudahan gak suami kita dpt transfer...amin sekali lg

    ReplyDelete
  67. @Zie Madini Amin ya rob kak! mudah2an kita dapat transfer dekat gan suami kan kak..

    ReplyDelete
  68. ciannya en navy..smga suami jijah cepat smbuh yea.dugaan ..

    ReplyDelete
  69. @MaYa MustWany dugaan.... insyaAllah moga cepat lah sembuh..

    ReplyDelete
  70. didoakan suami jijah baik2 sahaja...semoga ALLAH permudahkan urusan kamu yunk :)

    ReplyDelete
  71. @Faisal Diana InsyaAllah moga Allah permudahkan..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!