Masuk Wad Lagi

8:00:00 AM 14 Comments A+ a-


Susulan dari pembedahan appendiks 18/3/14.. balik berehat di semenanjung mc 2minggu dan...

Rabu 9/4/14 lalu daku dimasukkan wad lagi sebab pagi tu perasan tempat post appendictomy klik untuk baca tu bengkak,keras,panas.. pelik napa tiba2 bengkak.. so petang tu terus pergi hospital lepas kawan balik melawat. terima kasih feeni. sebab kaulah daku tau ada infection.

Pergi kecemasan cek rupanya suhu 40'c darjah. Padahal kat rumah aku rasa sejuk je.. Ni memang ada jangkitan.. jadi kena set ivline.. ambil darah masuk air.. doktor refer doktor surgical pembedahan untuk tengok kes daku..








Bila keputusan darah balik tengok result memang ada jangkitan kuman. Doktor buat ultrasound tengok kat tempat tu ada nanah dan perlu operate lagi.. Doc nak tahan wad tapi daku refuse sebab memandangkan sabtu balik sabah kononnya nak buat operate tu kat sabah. Sekali atas nasihat kawan2, keluarga dan suami daku akur di masukkan wad dan buat di sini..

Petang rabu tu juga admit wad Hospital Port Dickson. buat ultrasound kat tempat bengkak tu doc tengok memang ada nanah dan darah tapi dekat kulit. Syukur takde la nak masuk bilik bedah operate lagi.. 

Jadi malam tu juga doc buat I&D incision n drainage keluarkan nanah.. ala macam keluarkan bisul tu.. haa gitulah.. doc bagi ubat bius kat tempat bengkak tu dan potong.. doc kata nanah kemain banyak dalam 20mls.. nanah meleleh leleh keluar.. Allahuakbar! Terasa juga sakit walaupun di bius.. doc cuci2 dan packkan gauze kat tempat berlubang tu.. nurse kata lubang dalam 2inci.. panjang doc potong 3cm.. korang bayangkan punya dalam lubang tu n doc tak jahit balik. Berlubang la belah kanan perut daku ni cuma di tutup dengan gauze ja..

Sekarang kena dressing/cuci hari2 supaya isi daging cepat naik dan bercantum semula.. bila isi dah naik takde lah kena jahit. Harap2 cepat la isi naik.. nak jalani kehidupan macam biasa..



Moga ini yang terakhir dan berharap lepas ni terus sihat. 
Cepat sembuh dan kuat menjalani kehidupan seharian.. Amin ya robbal alamin..





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

14 insan comel komen

Write insan comel komen
cplud miera
AUTHOR
4/14/2014 8:55 AM delete

Ya Allah jijah. moga cepat sembuh dear..

Reply
avatar
nasa mulia
AUTHOR
4/14/2014 8:58 AM delete

Salam kenal, semoga cepat sembuh, sian hakimi mama dia x sihat...

Reply
avatar
eima
AUTHOR
4/14/2014 9:28 AM delete

get well soon dear ... nasib baik kat sini lagi ade org tgk2 kan hakimi bila mama die sakit

Reply
avatar
InaYusoff
AUTHOR
4/14/2014 10:37 AM delete

takotnye..

kenape jadi camtu ea..

dah jaga pemakanan jadi camtu gak..

ke sebab buat kerja berat..

Reply
avatar
Cik Itah@RRP
AUTHOR
4/14/2014 1:26 PM delete

salam. semoga cepat sembuh..

Reply
avatar
JunAina
AUTHOR
4/14/2014 2:23 PM delete

Ujian Allah s.w.t buat Jijah. Sabar dan kuatkan semangat.

Reply
avatar
Glory jane
AUTHOR
4/14/2014 2:26 PM delete

Syafakillah syifaan ajilan, syifaan la yughadiru ba'dahu saqaman, jijah. moga cepat sembuh

Reply
avatar
4/14/2014 2:50 PM delete

semoga cepat sembuh jijah..aminnn

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
4/14/2014 11:21 PM delete

allah hu akhbar.smga jijah tabah dan sabar k..
ciksu doakan smga jijah diberikan
kekuatan utk laluinya k :)

pantang makan n jaga diri k.

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
4/15/2014 8:28 AM delete

InsyaAllah jijah...doa yg baIk...Allah bg yg terbaik..kuatkn smgtye..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
4/15/2014 6:50 PM delete

Ya Allah Ya Tuhanku jijah... seriau pulak akak baca kata terbukak camtu... adehhh...

moga jijah cpt2 sembuh

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
5/09/2014 1:59 AM delete

jiejah jaga diri ya..moga jiejah cepat sembuh amin :)

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
5/17/2014 10:25 AM delete

Allhuakbar...akak baca nih pun dh dpt bygkn n trase ngeri lak

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!