Tiba Masa Untuk Transfer Semenanjung

3:10:00 PM 24 Comments A+ a-


Berbagai ujian.. dugaan jijah semasa tinggal di sabah ni.. dah la jauh dari keluarga.. jauh pula dari suami. hidup berdua dengan anakanda tercinta..menguruskan anak dan berdikari sendiri.. 

2014 ni saja jijah di beri ujian dengan kesihatan kurang baik di mana jijah kena appendik dan operate. terpaksa balik kampung berehat.. sekembali dari cuti sakit dua bulan di semenanjung jijah dah pikir masak-masak untuk transfer ke semenanjung kembali..

setahun 8bulan sudah jijah kerja di sabah :) seronok sangat tinggal sini.. tapi itulah jauh...sakit susah takde sape nak tolong.. 




ya.. mesti akan cakap macam mane dengan suami jijah?? dulu beriya2 nak duduk sabah ikut suami. sekarang balik ke keluarga pula... 
inshaaAllah lepas jijah transfer semenanjung dia akan draft semenanjung juga. lagipon dia duk sabah pon dah 5tahun. tiba masa untuk balik juga.

biar jijah balik semenanjung dulu sebab encik suami akan uruskan kontena untuk bawa barang-barang rumah macam perabot, peti ais dll.. tapi bila dia transfer semenanjung pun bukan dapat tinggal sama2.. jijah dan suami akan menjadi PJJ balik.. alaa takpe la kan.. jijah sudah biasa tu jauh2... lagipon dia tentera laut mesti akan berpindah randah.. jadi better jijah balik kampung :) kami kan satu kampung.. hihihi

semoga Allah permudahkan urusan proses transfer tu. dan transfer secepat yang boleh. Amin...



p/s: minit mesyuarat kkm bulan 6.. kalau cepat bulan 8.. paling lewat bulan 10 atau 1.. mudah2 transfer secepat yang boleh..Amin ya rob!


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

24 insan comel komen

Write insan comel komen
ros_reeza
AUTHOR
6/03/2014 8:50 AM delete

Amin.. moga dipermudahkan untuk JIjah berukar ke semenanjung..

Reply
avatar
6/03/2014 8:59 AM delete

semuga dipermudahkan.... senang duk dekat ngan family...

Reply
avatar
6/03/2014 9:48 AM delete

moga semua dipermudahkan ya jijah..

Reply
avatar
natasha
AUTHOR
6/03/2014 9:52 AM delete

semoga jijah cepat2 dapt transfer..kita dah rasa pe yg jijah rasa,duk jauh dgn fmly n suami memng seksa..tp kita xde choice slain hadap je life mcm ni..=(

Reply
avatar
mrs eyza
AUTHOR
6/03/2014 9:54 AM delete

semoga jijah dapat transfer cepat naa...

eyza pun dah lebih 10 kali isi borang tukar tapi BPSM bagi alasan tak ada pengganti di tempat bertugas sekarang hihi....

Reply
avatar
6/03/2014 9:56 AM delete

semoga segala urusan family jijah dipermudahkan oleh Allah..dah dok semenanjung senang sikit ape² hal ada family kalau husband pergi belayar kan.

Reply
avatar
6/03/2014 10:14 AM delete

Yup kita doakan semoga dipermudahkan..Yelah kan, susah bila jauh dari keluarga..Kalau dekat dengan family ok jer kalau suami takde kan..

Reply
avatar
Rizziela
AUTHOR
6/03/2014 11:37 AM delete

bestnya...dpt blik kampung

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
6/03/2014 12:05 PM delete

in shaa Allah smga dipemudahkan buat jijah aamiin

Reply
avatar
Nurul Faiz
AUTHOR
6/03/2014 12:27 PM delete

semoga semuanya dipermudahkan yer jijah. dugaan di perantauan.

Reply
avatar
eima
AUTHOR
6/03/2014 12:47 PM delete

mudah2an... tp klu cekgu cekgi jgn harap nk dpt tukar klu br 2 thn berkhidmat gitu ... tp aku doakan jijah dipermudahkan ... risau jg bila dpt tau ari tu sakit sorg2 ...

tq jijah comey brooch tu

Reply
avatar
hainom OKje
AUTHOR
6/03/2014 1:37 PM delete

Berkahwen kalau duduk jauh jauh mmg payah tapi nak buat macamanakan Jijah...dah takdir menentukan sabar ajelah...

Reply
avatar
Aneez Jaafar
AUTHOR
6/03/2014 2:53 PM delete

dah isi borang tuko ke jijah?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/03/2014 4:12 PM delete

@eima nurse senang nak transfer kak tapi kena lebih 1tahun keje la.. da sampai yer brooch..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/03/2014 4:13 PM delete

@Aneez Jaafar ya yunk..dah anta borang transfer pon

Reply
avatar
husna zahidi
AUTHOR
6/03/2014 5:00 PM delete

semoga urusannya dipermudahkan dan dipercepatkan kak jijah..:)

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
6/03/2014 9:04 PM delete

Aamiin semoga lertukaran jijah dipermudahkan

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
6/03/2014 9:10 PM delete

semoga semuanya dipermudahkan.. sian tgk jijah urus kimi sorg diri dgn jijah pun tak sihat sgt lps bedah kan.. bkn blh buat keje berat2..

Reply
avatar
Miza Idgihat
AUTHOR
6/04/2014 10:44 AM delete

Aamiin ya Allah. Seronok baca cinta akak dengan suami akak. Bahagia je walau tinggal berjauhan demi anak bangsa dan negara. Saya bangga jadi anak malysia kerana punya insan seperti akak dan suami akak :D

Reply
avatar
Adam Faiz
AUTHOR
6/04/2014 11:29 AM delete

Mga Allah permudahkan segalanya,In shaa Allah :) Ameen

Reply
avatar
Maria Firdz
AUTHOR
6/04/2014 11:33 AM delete

moga dipermudahkan urusan... Allah tahu yg terbaik...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/04/2014 10:46 PM delete

terima kasih semua yg mendoakan :)

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
6/13/2014 11:40 PM delete

Amin...moga plihn itu adlh tbaik bt korg bdua tua...

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
6/15/2014 11:54 AM delete

Aminn jiejah apa pn yg jiejah bt mudah mudahan smua bjln dgn lncar k :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!