Friday, December 17, 2010

Segmen : Dulu aku nakal!


Salam kalian J

Daku join segmen abg ben ashaari : Dulu aku nakal!

Yer..mmg daku nakal pon…hehehe kantoi!



Nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun

Ermm….sekolah rendah dari tahun 1994-2000

Daku sekolah kat Sekolah Kebangsaan Panglima Adnan Port Dickson

Masuk sekolah menengah dari tahun 2001-2005

Sekolah Tinggi Port Dickson (STPD)


Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi

Ermm daku dulu aktif dalam

Kadet Remaja sekolah…

yang mana ade kawad je paling syok nak join..berbelang jugak la muka ni..

Tapi mmg best!

Sukan xberape aktif just nak dapat markah daku join bola baling.

Semata-mata nak kehadiran jer…nakal jugak tu..hhahah


Jawatan yang di sandang dulu .. hehe..

Sebagai ahli jawatankuasa kelas je..tak minat nak sandang jawatan tanggungjwb banyak tu..agpon daku agak low profile la..


Nama guru kesayangan korang ..

Semua cikgu daku sayang..paling best cikgu Azali Adnan masa tingkatan 4 dan 5..

Cikgu ni sporting tapi die slalu suh daku tulis senarai nama dalam buku kehadiran.

Punya nyer malas cikgu daku ni..katanya tulisan die tak cantik..hahaha


Subjek paling disukai dan tak suka ..

Yeah! Daku suke sangat2 subjek prinsip akaun!

Perghh nak mengira punya la pening pale nak tau debit kredit tu kena sama total…

Bile sama total punya la gembira tak terkata!

tak suka subjek geografi! malas nk tgk peta dunia!


Kawan baik masa sekolah ..

Masa tingkatan 1 daku paling baik dengan Amy Azlia

Tapi bile die pindah sekolah masa tingkatan 2 sedih xde kawan

Tapi still berutus surat ag tu…

Sampai la sekarang ni still ikatan persahabatan xpernah putus…

Thanks Amy!


Cita cita masa sekolah dulu

Asalnya nak jadi usahawan mahu memiliki sebuah butik perkahwinan..

Perghh…memang berangan betul dulu2..

Asal pasal butik perkahwinan excited betul.


Artis feveret masa sekolah dulu ..

Dulu masa sekolah zaman kegemilangan arwah acik spin dan siti nor diana bercinta.

Memang minat dorg ni…sweet sgt

Agapon asal n9 mane xsuka! Hahaha


Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah

Paling tak dapat lupakan masa sekolah ialah daku da pandai da bercinta monyet..ahakss..

Gatai da seawal tingkatan 1 da pandai main2 mata

Then apabila masuk tingkatan 2 da pandai couple..

Tapi still malu2 kucing lagi..

Bayangkan kawan2 banyak ckp kami couple of the year!

Eah cayalah!


Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan ..

Of coz la daku nak ulang kembali zaman cinta monyet tu..

Rasa macam xpuas je dulu sbb xpandai nak menjiwang macam sekarang ni.

Xpandai nak dating-dating..nset pon xde masa tu

Nak calling dan sms punya la payah…

Sgt seronok bila terkenangkan kembali..

Alhamdulilah still bersama sampai sekarang.. J


Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )

Hahaha…sama jugak masa zaman cinta monyet tu,

kenakalan daku apabila kawan2 lelaki masa tingkatan 1 sedang mngusha daku jadi partner dorang..masing2 berebut nak jadikan daku couple dorang..hahah lawak..

then dorang tulis sepucuk surat cinta semasa cikgu mengajar pulak tu..

pas-pas la kat kawan lain dan kebetulan time tu cikgu nampak..

naya jer cikgu rampas surat cinta tu dan baca!

Adeihh malunya!

Kemudian cikgu nak report ke cikgu disiplin utk tindakan selanjutnya,,daku da cuak la sbb rampas masa daku nak membalas surat tu ketika itu..nama daku la yang naik!

rasa da sempat balas kot.

Last2 bile cikgu keluar dan pergi ke bilik cikgu daku suh ketua kelas curi surat tu kat bilik cikgu..waaaaaaah!! jahatnyer daku ni!

Ketua kelas dapat dan amik kemudian cikgu datang marah2 sebab kami curi surat tu!

Tapi nasib baik cikgu bagi warning je dan tak amik tindakan disiplin..

fuh selamat!

panjang lagi citernya..tapi cukup setakat ni..


http://www.emocutez.com


Sekian terima kasih

abg ben ashaari



4 comments:

  1. hahaha..cet..siap curi surat dr bilik guru lg..xkontoi ke.?

    ReplyDelete
  2. kantoi la sbb surat tu ilang...cikgu syak spe yg buat..cikgu g kelas pastu marah2 n bg warning!hahaha kelakau tol..

    ReplyDelete
  3. wah jadi rebutan ramai ni..:)

    ReplyDelete
  4. wah syafiq jgn ckp cmtu! maluuuuuuuuuuu :P
    hehehe..kisah dolu dolu la...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!