Alhamdulilah Baby Makin Aktif Menendang!!

6:26:00 PM 29 Comments A+ a-


Alhamdulilah Saat yang paling indah adalah melalui detik ini...
Tumbukan demi tumbukan.. tendangan demi tendangan...
jijah dapat rasa tendangan masa kandungan 19weeks lagi tapi tak kerap..
sekarang dah 23weeks makin kuat terasa... 
Seronoknya anak mama duk berombak-ombak dalam perut mama yer...




Subhanallah... seronoknya tengok aktiviti baby dalam perut..comel je kan :)
Makin hari makin kuat terasa dia menendang..
tapi baby juga makin kuat mengeras... padat je perut jijah...

Minggu lepas suami jijah balik dari belayar..
malam tu tengok movie Gi Joe kat laptop.. baby kicking banyak kali kuat pula tu..
terus letak tangan suami kat perut.. lagi dia kuat menendang...
suami jijah tergelak sorang-sorang...sambil tu dia letak telinga dia kat perut dan borak-borak dengan baby..
nak nangis rasa...syahdu sangat....huhuhu

Alhamdulilah syukur Ya Allah daku berpeluang lagi merasa detik mengandung ni..
moga baby yang akan lahir nanti cukup semua sifat dari segi fizikal dan mental. 
sihat Alhamdullillah dari sebarang penyakit...
dan jadi anak yang soleh dan solehah dan mendengar kata. 
Amin..

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

29 insan comel komen

Write insan comel komen
Mimi Azirah
AUTHOR
5/07/2013 8:13 AM delete

alahai memg shomel jer tgk diorg kick sne kick sini kan kan kan

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
5/07/2013 8:40 AM delete

Alhamdullilah (^_^)

Reply
avatar
5/07/2013 8:56 AM delete

Kannn...sweet sangat rasanya bila baby menendang..Sekarang ni baby akak lagi kuat bergerak2 bukan main lagi...Nak tido pun dah kurang selesa.

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
5/07/2013 9:08 AM delete

Alhamdulillah...

Sweet Moment ;D

Reply
avatar
Nurul Husna
AUTHOR
5/07/2013 9:28 AM delete

seronok kan jijah...husband husna pun selalu letak tgn kat perut klu baby tgh gerak..mcm baby husna ni paling aktif bila dgr org ramai tgh sembang...dia pun duk kicking dlm perut..nak sembang skali lettew..hehehe

Reply
avatar
cik didiey
AUTHOR
5/07/2013 9:57 AM delete

happy for you! :D
moga segalanya selamat..amin :)

Reply
avatar
mOoN
AUTHOR
5/07/2013 10:23 AM delete

kan..kan..

my 2nd baby ni pun kuat sgt dah menendang.. :)

Reply
avatar
5/07/2013 10:43 AM delete

yui lak terharu lbh ni syg..tak sbr nak tgk bby jijah..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
5/07/2013 12:05 PM delete

insyallah./...
semoga mudah segalanye ye ...

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
5/07/2013 3:12 PM delete

jijah!
rajin rajin ngaji tau!

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
5/07/2013 3:14 PM delete

Comelnya gambar tu kak ;) hehe

Reply
avatar
dhiera
AUTHOR
5/07/2013 4:24 PM delete

amin...
best kn moment2 itu~

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
5/07/2013 5:22 PM delete

seronoknya baca kebahagiaanya jijah..Allhamdullilah..bestnya..

Reply
avatar
5/07/2013 7:23 PM delete

seronokkan bila baby bergerak2 dalam perut kiterkan...tak sabar nak tunggu dia keluar...
moga baby izah sihat dan dimudahkan bila bersalin nanti...

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
5/07/2013 8:46 PM delete

alahaiii comelnya aktiviti baby dlm perut kan.. ;-)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/07/2013 8:56 PM delete

terima kasih atas komen anda semua...

Mudah-mudahan baby yang akan lahir nanti cukup semua sifat dari segi fizikal dan mental.
sihat Alhamdullillah dari sebarang penyakit...
dan jadi anak yang soleh dan solehah dan mendengar kata.
Amin..

Reply
avatar
5/08/2013 9:12 AM delete

sy baru 20 minggu bila terasa tendangan baby tue terasa 'beruntung'nya seorang ibu sebab dapat rasa pergerakan anak dalam perut lagi.tapi kalau mengeras rasa sakit pun ada

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
5/08/2013 6:56 PM delete

amin! =)

pemain bola handalan lah anak kak jijah ni nanti.. hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/08/2013 10:01 PM delete

@pelangi chenta mengeras tak sakit sangat tapi padat!uhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/08/2013 10:01 PM delete

@aisya hehe janji siang hari je dia main bola.. malam2 dia tidoo macam mamanya.. gud baby! hee

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
5/09/2013 4:35 PM delete

baby kami takut dengan daddy dia.. kalau MBB ada, senyap je.. xgerak2.. MBB takde, aktif bukan main

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/09/2013 10:38 PM delete

@Shizan Syafik hehe siannya la husband xdapat nak rasa baby..hee

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
5/10/2013 5:38 PM delete

ala, jijah sebak ciksu baca..
tak terungkap dah..

tak sabar nak rasa apa yg uols rasa tu :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/10/2013 9:50 PM delete

@QasehnyaRania insyaAllah sampai satu masa ciksu juga akan mengalaminya..

Reply
avatar
5/12/2013 11:45 PM delete

pengalaman terindah seorang baby.sabar ye baby nak keluar.take care jijah :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/13/2013 9:24 PM delete

@Azhafizah Md Nor lagi 16minggu fiza.. berdebar gak ni..hee

Reply
avatar
5/22/2013 8:36 PM delete

sweet moment. :)
baby dgn papa dia bergusti tu..hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/22/2013 9:47 PM delete

@Eca Dwinky Asha hahaha anak beranak eca...berlawan la meka nanti..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!