Checkup 31 Minggu

1:58:00 PM 23 Comments A+ a-


Dah 31minggu usia anakanda.. makin besar makin ligat.. makin kuat mengeras..huhuhu
sekarang pun kat bahagian ari-ari mulai sakit sudah.. nak bangun dan berjalan pun susah..
jalan macam penguin.. korang dapat bayangkan tak?? hahahaha :p
nurse kata sebab kepala baby dah engage.. dah duk kat bahagian pelvic tu yang rasa sakit..
kadang-kadang terbersin atau batuk pun boleh terkucil tau... huhuhu


Kemarin last checkup kat KK Telipok sebab ahad ni dah balik semenanjung..yeyy!
pasni continue checkup kat kampung pula..



hasil checkup 3/7/2013
:
:
v

tempoh hamil: 31/52+ 1/7
tekanan darah: 90/60
urin: Normal
hb: 12.1
berat badan: 51kg
kedudukan: cephalic
tinggi rahim: 30cm =32minggu


sekarang pun dah mulai kira pergerakan baby.. dari jam 9pagi--9malam.. kalau ada 10x gerakan kena catit. kalau kurang kena la rujuk pada doktor..




oh hero mama.. tak sabar mama nak lihat kamu keluar nak.. ada lebih kurang 9 minggu lagi kita berjumpa.. mama tak sabar!! hehehe :)

moga anakanda selamat dalam perut mama dan keluar bila tiba masanya k sayang... ^___^



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

23 insan comel komen

Write insan comel komen
Nurul Husna
AUTHOR
7/04/2013 8:43 AM delete

kejap je masa berlalu kan...counting the day :)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
7/04/2013 9:00 AM delete

mak sy cakap, sy dari dalam perut lagi dah biasa naik kapal terbang. sama kes dgn kak jijah lah. jauh dari family dan husband. tapi miri-bintulu je. naik flight pun tempat duduk tak sempat panas lagi dah sampai. hehe.

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
7/04/2013 10:18 AM delete

Tak sabar kan?Sebab saya pun tak sabar...

Reply
avatar
mOoN
AUTHOR
7/04/2013 11:19 AM delete

wah...bestnya...baby boy eaa... nak boy jugak... hehehe... selang 2 minggu je beza kandungan kita kan... :) tahun ni bersalin kat semenanjung... 2 mggu after bersalin baru balik sabah... huhuhu...

Reply
avatar
ekin schmidt
AUTHOR
7/04/2013 11:38 AM delete

sure tak sabar kan?
hehehe.
preparation baby dah siap semua?

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
7/04/2013 11:39 AM delete

itu gambar scan bila tu?

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
7/04/2013 2:30 PM delete

Sabar ye mama Jijah.. baby boy..
dok baik2 na.....

Reply
avatar
- AZIE -
AUTHOR
7/04/2013 4:29 PM delete

seronoknya...xsbr hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/04/2013 4:30 PM delete

@ekin schmidt Alhamdulilah sikit2 dah siap dah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/04/2013 4:30 PM delete

@ekin schmidt Alhamdulilah sikit2 dah siap dah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/04/2013 4:31 PM delete

@IbuNoey gambar scan masa 30minggu

Reply
avatar
Mizz ErMa
AUTHOR
7/04/2013 4:50 PM delete

owh, kalo check-up kat kk kena catit pergerakan baby ek..sy check-up kat klinik swasta, xde la pulak diorang suh catit apa2..

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
7/04/2013 6:10 PM delete

Semoga semua berjalan dengan lancar sis

Reply
avatar
7/04/2013 6:16 PM delete

mmang tak sabar nak tengok hero kak jiejah..hehehehe..

hero sulung nie..bakal jadi doktor yg keja dalam kem tentera ke? hehehehe

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
7/04/2013 6:43 PM delete

Hb jijah for this month dah normal ye? Dija sekarang makan iron 2 kali sehari takot turun lagi tau :) bestnye kan tak sabar nak tunggu baby kuar.. dah tau hero dah.. dija nak tunggu 27weeks baru nak scan tengok boboy ke gugurl ni :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/04/2013 6:48 PM delete

@Mizz ErMa yup kat buku merah antenatal tu ada kena catit pergerakan anak.. kalau kurang dari 10 takut baby lemas ke..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/04/2013 6:50 PM delete

@imantizz_truper oh tidakkk!! dia bakal pengawai tentera.. hehe :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/04/2013 7:34 PM delete

@khadijah Alhamdulilah dah normal la ni 12.1..hehe :) harap2 maintain sampai bersalin nanti..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
7/05/2013 9:03 AM delete

:) amin...moga sihat membesar baby tu yer jijah..nnt balik hati2x ^^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/05/2013 6:55 PM delete

@ayutinsyaAllah yunk :)

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
7/06/2013 12:38 AM delete

Moga dipermudahkan urusan ye Jijah :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!