Mama Stuff: Set Bersalin Selapan Air Mancur

8:00:00 AM 28 Comments A+ a-


Citer pasal mengandung ni tak pernah habis.. mesti korang jemu pulak baca asyik benda yang sama je. huhu
macam korang tahu jijah dah decide nak gunakan Set Bersalin Selapan Air Mancur sebagai set berpantang nanti..




segala jamu-jamu dan pil.. harganya murah RM65. jadi kalau tak makan pil tu tak la rugi sangat berbanding set bersalin lain yang agak mahal tu.. huhuhu


ok inilah Pil Jamu Bersalin.. ada 3 jenis.. 
kalau anakanda tak kuning InsyaAllah akan makan pil-pil ni..

Pil jamu bersalin 1 [kotak pink]
makan hari ke-4 - hari ke-8 selepas bersalin. 
~untuk membersihkan sisa darah dalam rahim dan menghilangkan rasa mulas bagi ibu 

Pil jamu bersalin 2 [kotak kuning]
mula hari ke-9 - hari ke-28 selepas bersalin
~memulihkan rahim serta kesegaran ibu lepas bersalin

Pil jamu bersalin 3 [kotak biru]
digunakan hari ke-29 - hari ke-38 sehabis bersalin
~untuk memperbanyakkan susu



Param Mancur - lumur ke seluruh badan untuk menghilangkan rasa lesu, melancarkan peredaran darah


Tapel Wangi - sapu kat perut lepas mandi untuk mencegah kembung perut, mengembalikan otot-otot yang kendur


Pilis - sapu dekat dahi untuk mengubati kepala pening-pening.. jijah suka bau dia.. baru la rasa orang berpantang.. hehe



Bedak Sari Inti Sari - merawat kecantikan wajah ibu lepas bersalin


Minyak Telon Bebiku - mencegah kembung perut.masuk angin pada bayi


Param Beras Kencur - sapu seluruh tubuh untuk memberi rasa sejuk pada ibu bersalin


ini semua yang terkandung dalam produk ni. kebanyakan pakai secara luaran kan. macamaner la agaknya bila pakai nanti kan.. satu rumah bau jamu.. tapi best baunya tau! hehehe  harap-harap anakanda tak kena kuning dan boleh la daku habiskan semua pil dan benda yang tempek-tempek ni.. hehe rajin dengan tak je nak memakainya.. hahahaha :p


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

28 insan comel komen

Write insan comel komen
nabila zaremi
AUTHOR
7/25/2013 8:09 AM delete

baby saya pakai minyak telon bebiku nie lah..sedap bau minyak tu..tak tau pulak ada set nie..murah lak tu..memang betul2 tradisional la...

Reply
avatar
mOoN
AUTHOR
7/25/2013 8:10 AM delete

tak pernah lagi makan jamu2 bagai ni... huhuhu

Reply
avatar
eima
AUTHOR
7/25/2013 9:16 AM delete

dedua anak aku dulu tak de kuning ..salah satu faktor sbb tak amik jamu ...jamu kan panas ... sbb klu ibu mkn dan menyusu baby kuning tu ...

Reply
avatar
pena rozie
AUTHOR
7/25/2013 9:27 AM delete

Rozie dl x pakai pun semua tu. hehehe....

Reply
avatar
Deqla Manjew
AUTHOR
7/25/2013 9:33 AM delete

xpe dear.. citer je.. x bosan pun.. sikit sebnyk boleh jadikan info.. nnti sng la utk sesape yg preknen nnti kan.. kot2 deqla ke lps ni..hihi..amin..

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
7/25/2013 10:02 AM delete

tak pernah dengar ni jijah...nnt kongsi tau ok atau tak.

Reply
avatar
Cik Puan Rara
AUTHOR
7/25/2013 11:06 AM delete

xpe ke makan jamu jamu ni.anak x panas ke nanti jijah.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2013 11:18 AM delete

@nabila zaremi ada 1 set kak.. lg mudah camni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2013 11:19 AM delete

@mOoN tu jijah nak try ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2013 11:20 AM delete

@eima haah itu pasal la jijah xnak makan pil jamu tu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2013 11:20 AM delete

@pena rozie jijah nak berpantang tradisional..huu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2013 11:21 AM delete

@Deqla Manjew Amin.. moga ada rezeki deqla..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2013 11:21 AM delete

@Mrs Velentine hehe t jijah kongsikan..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2013 11:37 AM delete

@Cik Puan Rara alahai.. jijah xmakan jamu ni la..jijah pakai luaran je..huuu

Reply
avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
7/25/2013 1:13 PM delete

murahnya set ni jijah..

sll tgh semua ratus2 hehehe :)

pilis tu smua mmg tradisional habis heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2013 2:37 PM delete

@Juliet_iRa~" hehe kita try dulu camner nanti..hee

Reply
avatar
~misshuny~
AUTHOR
7/25/2013 2:53 PM delete

jijah,nanti lepas bersalin buat review pasal set bersalin ye.ok x ngan badan..hihi..ne taw hani ada rezeki mengandung dan bersalin,leh guna set ni.nampak best je..sebab sume luaran kan..lau dalaman hani xbrani.hihi

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2013 3:00 PM delete

@~misshuny~ ok insyaAllah nanti jijah review bila berpeluang..hee

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
7/25/2013 4:05 PM delete

hehe,pilis tu mmg akak suka pakai.masa pas bersalin AniqFiras,mak mertua akak belikan.pastu masa akak pas keguguran tempoh ari pulak,akak beli sndiri n pakai..nnt in shaa Allah,bulan 12 ni pakai juga pilis tuh..sedap jer bau dia..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/25/2013 4:09 PM delete

@IbuNoey kan.. jijah suka bau2 jamu ni..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
7/28/2013 1:09 PM delete

jijah mesti rajin..nnt kena jg badan gitu :D

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/28/2013 2:24 PM delete

@ayut ofkos la nak badan slim balik..hee

Reply
avatar
azira rais
AUTHOR
7/31/2013 3:40 PM delete

Salam...
nak Tanya, beli set ni kat mana yer?sebab saya ada Tanya tapi dijual rm90

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/31/2013 6:03 PM delete

@azira rais yg ni jijah beli kat alphro pharmacy.. kat kedai jamu pon ada yunk..

Reply
avatar
Nur Farrahin
AUTHOR
10/20/2015 11:05 PM delete

Ade sesape berminat nk beli x?sy br pki skli je..tp x serasi..nk jual murah2 je..jamu semua masih x terusik..boleh whatapp sy 0122241004(farra)

Reply
avatar
9/07/2017 12:28 PM delete

set bersalin ini blh tuk yg normal atau ceazer ke

Reply
avatar
9/07/2017 12:29 PM delete

set bersalin ini blh tuk normal atau ceazer ke

Reply
avatar
9/17/2017 1:45 PM delete

jamu ni czer n normal pun boleh sis..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!