Indahnya Masa Kecil Dulu Tanpa Gadget

11:12:00 AM 7 Comments A+ a-


Tersenyum sendiri bila teringat balik permainan masa kecil kecil dulu..
Sapa pernah lalui pengalaman begini ?? 
Rasanya yang lahir tahun 80an 90an semua pernah mungkin.
Nostalgia bukan..




dulu mak jual ais krim malaysia ni 20sen je..petang petang budak2 penat main takraw kat depan rumah dorang datang rumah beli..macam-macam perisa ada..




kat sekolah dulu ada jual katalog name card ni. macam-macam gambar kita boleh order pilih.pastu bagi kat kawan-kawan "this is my card" kononnya. Paling best lagi bagi "name card" ni kat suami. yelah masa tu tingkatan satu. Lucu bila teringat.. sampai sekarang dia ada simpan. satu keping je! memang kenangan!




ini memang daku minat! beli dan potong..pastu tukar2 baju dan aksesori main dengan adik..rindunya!!




banyak lagi lah.. main guli,gasing, congkak, batu seremban..rindu kan kenangan dulu..indahh sangat!
korang bagaimana  pula??

Posted via Blogaway




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

7 insan comel komen

Write insan comel komen
CaHaYaHaTi
AUTHOR
6/06/2015 6:43 PM delete

hahahahah sama2.. dulu sgt seronok.. skrg bkn anak2 je pgg gadjet.. mak pak pun pegang gadjet 24 jam.. tempek dahi sendiri.. hukhuj

Reply
avatar
eima
AUTHOR
6/07/2015 8:17 PM delete

semua diatas aku penah buat ...kuikui ....skrg ni budak2 byk dok dlm rumah .... tp aku rasa pengaruh gadget ni adalah satu langkah yang baik juga ...sbb dunia sekarang ni dah tak selamat diluar ... mcm2 jenayah menunggu anak kita ....

klu lepas kan diorg bermain dengan kawan diluar ..... tah dpt balik ke rumah ke tidak dah ....... nasib la

Reply
avatar
6/08/2015 12:09 PM delete

haha.. mmg menggamit kenangan sgguh ni.

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
6/08/2015 1:41 PM delete

RINDU ZAMAN DULU2 ...SKRG SUSAH NAK JUMPA DAH SEMUA NI

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
6/08/2015 4:51 PM delete

sume kat atas tu akak main jijah...
akak dulu dgn kawan baik akak, main barbie doll, tapi bukan akak beli la, kawan akak tu..dia anak org ada2 kan... so, pinjam barbie dia la main... syok kan zaman kanak2 kite dulu... rinduuuu...

Reply
avatar
6/16/2015 7:12 PM delete

memang seronok zaman kanak kanak dulu..petang mesti ada masa untuk main.

Reply
avatar
6/24/2015 4:59 PM delete

semua dia atas sy pernah buat. patung kertas tu siap design baju sendiri guna kaler pensel dgn magic pen...mcm2 fesyen.. yg plg kelakar, blkg patung tu letak nama Allah sbb tkt patung tu hidup n nk amik nyawa kite haahaha

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!