Home Progress: Progress Jun 2015

9:41:00 PM 19 Comments A+ a-


Rumah dah 90% siap kot...rasanya tinggal nak siap tar jalan,longkang,tiang lampu jalan. pun tak boleh nak masuk rumah dah sebab pintu dah kunci. mungkin juga takut aksesori dalam rumah kena curi kan.. 




rugi hari tu tak ukur tingkap,pintu untuk buat langsir, tak kira berapa wirering [betul ke ejaan ni?] yang ada. boleh beli lampu, kipas semua.. hari tu pergi Nilai 3 dapat beli dua lampu living hall dan kipas..tapi kipas ada kisahnya dalam entry sini..

sebenarnya sangat tak sabar nak duduk rumah sendiri! nak tinggal berasingan dari keluarga! dulu dah merasa tinggal di sabah dengan suami, jauh dari suami pun ada, jauh dari keluarga..nak la tinggal bersama suami nanti...
cuma sekarang ni tinggal bersama keluarga. paham saja lah  macam mana  keadaannya, rumah mak dah macam tongkang  pecah, penuh perabot daku, nak privasi, nak hakimi main-main dalam biliknya sendiri, nak mak ayah berehat selepas daku ambil hakimi dari kerja.. haihh macam-macam pikir!

biarpun rumah kecik tapi orang cakap rumah sendiri terasa kepuasannya..walaupun gaji kecik pasni janji ada harta untuk diri sendiri dan keluarga. cukup la makan apa yang ada. tapi nasib la tinggal di kampung sendiri jimat sikit. Alhamdulillah..

doaku, 
moga cepatlah proses rumah ini siap, cepat pula dapat CCC/CF.. deko apa yang ada..supaya daku anak beranak dapat tinggal di rumah idaman ini dengan cepat..Amin...



*********************************************************************

Home Progress: Part 1 Booked
Home Progress: Part 6 Januari 2015
Home Progress: Part 7 Februari 2015
Home Progress: Part 8 Mac 2015
Home Progress: Part 9 April 2015
Home Progress: Mei 2015
Home  Progress: Jun 2015



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

19 insan comel komen

Write insan comel komen
Mizz ErMa
AUTHOR
6/16/2015 8:57 AM delete

wah, xlama lagi dah boleh pindah rumah baru..hihi

Reply
avatar
eima
AUTHOR
6/16/2015 9:33 AM delete

BOLEH JE CALL PEMAJU ...CKP NK DTG UKUR GRILL NANTI PEMAJU BAGI KUNCI .. TAPI KAN ... KEDAI BUAT GRILL DIORG TU DAH EXPERT DAH ... DIE TAKAN TANYA UKURAN GRILL TP DIORG AKAN TANYA BERAPE PANEL TINGKAP, SLIDING .. BESAR MANA .... SO DIORG YG AKAN PI UKUR BILA KITA DAH ORDER ... KITA CUMA PILIH DESIGN JE

Reply
avatar
eima
AUTHOR
6/16/2015 9:34 AM delete

OH YE LANGSIR PUN SAMA .... KLU NK TEMPAH LA ... KLU BUAT SENDRI MMG KENA UKUR LA ... TP BOLEH AGAK ... BERAPA KAKI

Reply
avatar
aryan azra
AUTHOR
6/16/2015 9:52 AM delete

seronoknya nak duduk rumah sendiri.. akak pun tengah tunggu nak masuk rumah baru juga, tp lambat sikit dari jijah, mungkin hujung tahun nanti... tak sabar rasanya nak duduk rumah sendirikan.

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
6/16/2015 12:38 PM delete

Assalam Jijah, kalau kat KL/Putrajaya mane nak dpt umah atas tanah..kalo luar KL/Putrajaya banyak la... untung Jijah.. akak dpt umah atas kayangan, heee~ tapi belum siap lagi, jangka 2016..InShaallah sedia je la duitnye.. huhuhu...

Reply
avatar
IMaH
AUTHOR
6/16/2015 1:25 PM delete

Cantiknya rumah Jijah! bestnya nak masuk rumah baru. mesti excited nak deco deco. hihi..

Reply
avatar
6/16/2015 6:55 PM delete

sikit je lagi nak siap jijah..sabar ye.

Reply
avatar
6/16/2015 9:44 PM delete

@Mizz ErMa doakan cepat ye jijah masuk rumah baru...hehehe

Reply
avatar
6/16/2015 9:45 PM delete

@eima ooo yeker kak...ok2..notedd!

Reply
avatar
6/16/2015 9:46 PM delete

@eima ada bajet lebih tempah..kalau tak beli yg readymade..nasib la rumah xbanyak tingkap

Reply
avatar
6/16/2015 9:46 PM delete

@aryan azra ala kak..rasa2 jijah pun sebelum hujung tahun kak..nk tggu kunci n CF lagi

Reply
avatar
6/16/2015 9:47 PM delete

@eMMe apa leh buat kak..area KL mmg rumah atas la jawabnya..janji ada rumah :)

Reply
avatar
6/16/2015 9:48 PM delete

@IMaH excited! tp rumah xsiap lagi..sobb~

Reply
avatar
CaHaYaHaTi
AUTHOR
6/17/2015 12:47 AM delete

jijah.. seronoknya tgk jijah dh nak masuk umah sendiri.. bila la kita nk pindah blk semenanjung ni.. nk dok umah sendiri gak.. hanya mampu sewakan je la umah tu.. sob son...

Reply
avatar
6/17/2015 3:33 PM delete

Assalamualaikum jijah knal x sapa ni..srnk kn nk msk umh bru..yg pasal point lmpu kipas tu blh cek dlm snp klu x cukup blh claim dgn pemaju ms cek defect nti..

Reply
avatar
6/18/2015 7:49 AM delete

@CaHaYaHaTi takpe la..bulan2 dapat gak duit

Reply
avatar
6/18/2015 7:50 AM delete

@Norzaimah Abu Zarin ooo..ada tulis point kipas,lampu di setiap tempat?

Reply
avatar
6/24/2015 4:51 PM delete

insya allah dlm thn ni siap laa tu...

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!