2nd Pregnancy: Kalau Ibu Berseri Itu Anak Perempuan??

8:30:00 AM 10 Comments A+ a-



Pernah dengar tak kalau ibu mengandung berseri seri mengandungkan anak perempuan? tapi setahu daku kalau muka ibu berseri anak lelaki sebab kalau anak perempuan seri anak yang ambil dan ibu kelihatan tak berseri..

Tapi, Pregnantkan anak kedua ni suka sangat melawa walaupun muka tak lawa mana pung! LOL!
dari awal-awal mengandung suka beli tudung baru, jubah baru, baju baru.. sampaikan mak bising:

Mak: ni anak perempuan ke.. suka sangat melawa. kejap beli tudung.. kejap beli jubah
Daku: kalau anak perempuan camni ke gayanya mak??
Mak: diam.. 

hahahaha  :p

dan kadang-kadang bila keluar berjalan pun suka melawa walaupun sekadar calit lip ice je.. Lol!



yang daku perasan suka sangat makan manis-manis. 
adik baby suka tendang belah kiri dan perut kelihatan lebar. 


wallahualam walaupun harapan mama tinggi untuk dapatkan anak perempuan tapi selebihnya Allah yang menentukan. lelaki atau perempuan yang keluar nanti mama terima seadanya.. janji sihat, selamat dan mudah di lahirkan.. Amin..



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

10 insan comel komen

Write insan comel komen
eima
AUTHOR
11/04/2015 9:09 AM delete

ultrasound je la senang terus dpt tau laki ke pompuan ... hehehhe

cam aku dulu ...aku tak scan tak melawa biasa2 je ... tp naluri keibuan aku ckp aku mengandung baby girl ...dah betul!!percaya kepada naluri pasti betui ... bkn percaya kepada perasaan

Reply
avatar
Rizziela
AUTHOR
11/04/2015 9:31 AM delete

bila la nak merasa pregnant bb gurl... masa bb boy..muka mmmg kotor & hitam

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
11/04/2015 9:35 AM delete

perut melebar tu cam ye. klo makan manis x sure. sbb biasa org ngandung mmg suke makan manis2. hahaha..

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
11/05/2015 1:14 PM delete

in shaa Allah.
tak salah simpan impian.
berdoa... teruskan berdoa.
Allah Maha Mendengar.

Reply
avatar
CaHaYaHaTi
AUTHOR
11/06/2015 9:04 AM delete

sep!! bab mkn manis mmg sama ngan ina hahah... dulu bf minum air msk je skrg semua nk manis.. gile desert! pastu suka shopping on9 hahahha.. abg posmen letih dh ngadap muka kita..

Reply
avatar
11/06/2015 11:36 AM delete

ramai jg yg sy dgr kata mcm tu... xkisah laa jijah...janji jijah n baby selamat dan sihat...

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
11/06/2015 1:19 PM delete

Mama Jijah suka melawa yer. Hihi...

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
11/06/2015 3:06 PM delete

tak tahulah ye.. sebab tak tau lagi jantina baby sekarang ni. tapi setakat ni dua-dua pun sama suka juga melawa. tapi ikut mood juga sebenarnya.. kekadang malas juga.. cuma sya rasa rajin tu lebih sikit berbanding aniq dulu...

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
11/08/2015 3:37 PM delete

aamiin
semoga perempuan sepasang nti..

Reply
avatar
11/09/2015 12:02 AM delete

dapat perempuan sepasang dah :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!