Senarai Semak Keperluan Bayi Baru

2:30:00 PM 11 Comments A+ a-


Setiap ibu mahupun bapa excited nak shopping barangan bayi buat kali pertama. 
pastikan tiada pembaziran berlaku ketika membuat persediaan untuk bayi tersayang. checklist yang lengkap memudahkan urusan membeli barangan bayi dengan lebih teratur.

ini panduan Senarai Semak Keperluan Bayi Baru Anda



sumber google



semoga dengan list ini para ibu dapat merancang pembelian barangan anak dengan lebih teratur dan menjimatkan. 

dulu anak pertama mmg betul ikut checklist ni.. semua barang dah ada boleh di guna pakai untuk anak kedua ni..maka anak kedua nanti ukup lah diapers dan wipes! hahahaha jimattt :p



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

11 insan comel komen

Write insan comel komen
cik chinta
AUTHOR
11/03/2015 8:42 AM delete

klo first baby boy mmg jimat sbb kaler universal. dlu firuz baju sme pink. hahah..terpaksa soping baju baru gaks. hahahah

Reply
avatar
fifie feyca
AUTHOR
11/03/2015 9:12 AM delete

haa.. boleh dapatkan bedung baby comey comey sni

Jom intai-intai Bedung Moden Bertopi sni!!:)

Reply
avatar
Dkna Abza
AUTHOR
11/03/2015 9:53 AM delete

dulu masa mengandung memang buat list cam ni.. tapi last minute banyak yang cut sebab ada barang yang tak perlu dan ada barang yang telah dihadiahkan..

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
11/03/2015 1:04 PM delete

Bagus ada list.. Jadi tak membazir..

Reply
avatar
11/03/2015 2:40 PM delete

nmpk cm siki kan jijah...tgk bil sedar2 da ribu2 ;-)

Reply
avatar
nini
AUTHOR
11/03/2015 3:36 PM delete

List ni sangat membantu tauuu...tq sangattt

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
11/05/2015 1:16 PM delete

terkenang kenangan dulu.
memang best prepare brg newborn baby.
indah !

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
11/06/2015 1:19 PM delete

Buat list memudahkan kita kan...

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
11/06/2015 3:04 PM delete

sya dulu buat juga list macam ni jijah.. tapi lastnya tak ikut pun..haha..beli ikut suka jugak...haha.. kali ni pun ada list jugak, tapi rasanya macam sama je keadaannya nanti...kikiki

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
11/08/2015 3:37 PM delete

tak lama dah ni..
tak sabar pulak ciksu

Reply
avatar
11/09/2015 12:06 AM delete

senang dah ada list..takde la tertinggal barang keperluan kan

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!