Cara Membuat Link/Gambar ke Blog lain

5:00:00 PM 17 Comments A+ a-


Assalamualaikum..


kali ni jijah nak jawab pertanyaan dari rakan blogger dimana beliau mahu jijah ajar bagaimana nak buat link daripada gambar atau tulisan ke link yang hendak di tuju. ni pertanyaan dari MiexZarzx






mari kita belajar ye pada yang tak tahu lagi. hehe

1/  kalian taip nama blogger atau link yang hendak dibuat. Contohnya jijah taip nama miezZarZx. HIGHLIGHT kan nama tu.dan kemudian klik LINK kat button atas tu




2/ akan keluar begini. PASTEkan url link website yang kalian dah copy blog hendak di tuju tu. then klik OK.




3/ selesai apabila ada tanda nama miexzarzx tu warna biru/purple. wee~~


kalau pada Gambar pulak..


1/ upload apa-apa gambar yang kalian nak dalam post entry





2/ klik pada gambar yang kalian masukkan. kemudian klik pada LINK akan keluar POP UP. macam gambar di bawah.




3/ Masukkan LINK/URL blog yang kalian hendak tuju, PASTE dan OK. dah masuklah url blog dorang tu dalam post entry kalian.


4/selesai..


happy berblogging my dear miexzarzx :)

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

17 insan comel komen

Write insan comel komen
diana
AUTHOR
7/21/2011 5:28 PM delete

tak paham sebenarnya...
apa benda ni??
heheheh

Reply
avatar
Abang Long
AUTHOR
7/21/2011 5:34 PM delete

Salam...entry yg amat berguna utk newbie atau oldbies yg masih tak tahu. Kudus for sharing..

Latest entry Bertudung Tetapi Melacur?"

Reply
avatar
7/21/2011 6:21 PM delete

tutorial yg berguna!!

bgus cik jijah ni..

Reply
avatar
7/21/2011 7:23 PM delete

wahhhhhhhh....!!! pandainya jijah pecuttt.....!!!!!

Reply
avatar
Wanie
AUTHOR
7/21/2011 8:39 PM delete

bagus cik jijah kite ni..
saling bantu membantu..:)

Reply
avatar
Fathiah Hamim
AUTHOR
7/21/2011 8:44 PM delete

paaaannndaaaiiii anak mak. hehehe

Reply
avatar
7/21/2011 9:37 PM delete

p/s: tq cik jijah kerana prihatin dgn pesakitmu ini..

skg dh rasa lega skit =)

Reply
avatar
7/21/2011 10:47 PM delete

tq for sharing cik jijah..Simple je kan :)

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
7/21/2011 11:11 PM delete

pandainya dia...nice tutor...

Reply
avatar
Roti Telur
AUTHOR
7/21/2011 11:37 PM delete

uwuuu. entry yg sangat berguna ni.. hehe..

Reply
avatar
lilypelangi
AUTHOR
7/22/2011 1:16 AM delete

nice sharing dear :D

Reply
avatar
alif haris
AUTHOR
7/22/2011 3:55 AM delete

nice tuto kak :)

Reply
avatar
mIexZArZx
AUTHOR
7/24/2011 12:03 AM delete

akk jijahhh..tengkieww taww..pasni ley tye akk lg..hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
7/24/2011 7:47 AM delete

@diana; hehe sj la tu buat2 tak paham. hoho

@abang long; maceh :)

@nuyui;hehe selamat mencuba.. ekeeke :P

@shida'R; weee~~ ^^

@wan cikgumuzik; eh ade kena mngena ke cikgu...ehe

@wanie; yelah yunk..kita yg tahu kena tolong..hehe

@fathiah; hehe bila masa jijah jd anak fathiah ni..hahha

@nuyui; no hal my dear :)

@eza boom boom; welcome :)

@khairil; haha masih belajar lagi..

@terbelog; gud girl! lalala

@roti telur; hahaha berguna la sgt. haha

@lilypelangi; maceh my dear!

@alif haris; mekasih alif!.wee~~

@mlexzarzx; boleh. boleh. tanya la lagi yer..ngee~~

Reply
avatar
yyn
AUTHOR
2/23/2012 2:23 PM delete

now i know, thanks! :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!