Tips Kasut Ibu Mengandung Atau Beranak Kecil

8:30:00 AM 8 Comments A+ a-


Raya ni mesti mummy semua sibuk nak beli kasut baru kan? 
Opss...!! bagi yang tengah hamil atau beranak kecil tak usah lah feeling2 beli kasut tumit tinggi ye!

Tips Kasut Ibu Mengandung Atau Beranak Kecil


-gambar hiasan-


1) Flat shoes/tapak rata - no tumit2 takut nanti terpelecok jadi hal lain pulak. biarlah pakai yang flat senang nak bergerak lebih-lebih lagi anak yang lasak ke sana ke mari..

2) Kasut jenis mudah disarung - tak payah nak design yang bertali2 bagai, maklumlah dengan perut makin besar tentu susah nak tunduk ikat tali. Yang ada baby pulak, mesti tak sempat nak ikat2 tali sebab anak dah nangis dulu.

3) Tetap Stylish - Sapa kata mengandung @ ada anak kecik mummy tak boleh bergaya. Sekarang ada macam2 pattern kasut flat yg stylo tau. So jangan lupa juga pilih kasut yang cantik dan bergaya.


sumber: Pa&Ma



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

8 insan comel komen

Write insan comel komen
Farhain Azmi
AUTHOR
7/10/2015 8:37 AM delete

sejak dah ada baby ni, high heels simpan dalam kotak je. prefer pakai wedges or flat shoes. Tak lenguh kaki sangat bila kena jalan/berdiri lama smbil dukung anak.

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
7/10/2015 8:52 AM delete

Fiqa pakai sneakers je kalau kuar dengan anak. Ammar lagi pantas berlari dari mama dia..hehehe..

Reply
avatar
lia ummiirfan
AUTHOR
7/10/2015 12:20 PM delete

betul tu.. kasut flat mudah nak gerak dan senang dipakai sambil dukung anak... idak ler terpeleot nanti.. hihi..

Reply
avatar
7/10/2015 12:27 PM delete

yg pntg simple udah..selesa.

Reply
avatar
7/10/2015 2:51 PM delete

pakailah sandal yang sesuai :)

Reply
avatar
Salmiah Mz
AUTHOR
7/10/2015 4:21 PM delete

Good info. Ibu mengandung tak boleh pakai kasut tumit tinggi, bahaya kalau terjatuh. Kalau guna flat shoes pun kena cari yang tapaknya ok, takut nanti licin, boleh terjatuh jugak. hehe
Salam ziarah dan salam lebaran

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
7/14/2015 12:51 PM delete

yg penting, selesa.
kalau beranak kecil, yg mudah kita berlari-larian kejar anak kecik tu :)

Reply
avatar
8/17/2015 11:04 PM delete

Akk ipar sy ckp kasut ibu mengandung yg plg sesuai jenama crocs...sy kt, kalu harga dia rm10 nk jg sy rembat wpn x preggy ;)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!