2nd Pregnancy Diary: 37 Weeks Pregnant

8:00:00 AM 10 Comments A+ a-


Allahu!

Pregnant kali ni cepat betul rasanya.. sedar tak sedar dah 9 bulan lebih pun.. tunggu masa untuk melahirkan si kecik saja ni.. Moga di permudahkan segala urusan! Amin



Masa check up 37 weeks sebelum ni

Berat: 55kg
HB: 11.2gm

Kaki dah mula membengkak, tu sebab berat naik.. mana tak nya bergerak je masa bekerja..
doktor scan baby pun dah berat 2.58kg. mudah-mudahan dapat bersalin normal kali ni.. nak bekerja sampai bersalin..mana tahu cepat sikit beranak! hahaha inshaaAllah..Amin

Sekarang pun dah takde syif malam dah.. boleh relax sikit syif pagi atau petang.. 10 jam tu syif malam.. sakit pinggang, sakit belakang semua ada! ye la ruang yang semakin sempit membuatkan adik baby kadang-kadang bergerak dan mengeras menyebabkan mama rasa sakit..  saaaaaaaaaangatt tak selesa!!


"Adik baby, cepat la keluar sayang... mama, papa dan abglong hakimi tak sabar menanti kehadiran adikbaby.. setiap masa abglong hakimi kiss perut mama.. mama tahu abglong nak kawan bermain dia.. sian abg long main sorang-sorang... huhuhu"


ok lah... Moga urusan mama dan adik baby di permudahkan oleh Allah.. semoga mama selamat melahirkan adikbaby secara normal, selamat, sihat dan cukup segala sifat.. Amin.. ya robbal alamin..



لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ


La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin.


Maksudnya : "Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan engkau, ya Allah. Maha Suci engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim."



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

10 insan comel komen

Write insan comel komen
ayunidati
AUTHOR
1/11/2016 8:40 AM delete

semoga ibu dan baby selamat semuanya nanti .. aminn ... doakn saya jugak utk pregnent sekali lagi.....

Reply
avatar
1/11/2016 8:53 AM delete

abg long kimi sbr ya..tak lama lg ada teman main..heheh

Reply
avatar
eima
AUTHOR
1/11/2016 9:36 AM delete

seoga dipermudahkan jijah

Reply
avatar
1/11/2016 2:40 PM delete

Amin. Amin... 2nd pregnancy da awak. Alhamdulillah.
Semoga di permudah kan urusan dan selamat semuanya dear =)

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
1/12/2016 1:52 PM delete

wow... moga semua dipermudahkan ye, jijah :)
happy nyer, menunggu kehadiran anak baru.

Reply
avatar
sya mimie
AUTHOR
1/13/2016 11:30 AM delete

Asslmkm jijah.. Moga dlm keadaan baik2 ye..
X sabar nk jmpa adk bby ye abglong.. :)

Reply
avatar
dear anies
AUTHOR
1/13/2016 4:37 PM delete

tengah menghitung hari je kan jijah? semoga selamat semuanya

Reply
avatar
1/27/2016 1:01 AM delete

cepat masa berlalu adikbaby nak keluar dah :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!