2nd Pregnancy Diary: 39 Weeks Pregnant

2:47:00 PM 11 Comments A+ a-


Alahai adikbaby kesayangan mama,papa, abglong hakimi...
bila mahu keluar ni sayang??
mama menanti terus menanti tauu!



masa mama admitted wad hari tu.. estimated berat baby pun dah 3-3.2kg.. ni nak sampai due date mahu 3.5kg ke atas ni... hohoho
tak mo la besar sangat sayang... takut mama nak tak berjaya normal nanti.. huu~~

sampai sekarang masih tiada tanda-tanda bersalin lagi..risau juga mama kalau overdue n induce nanti. dah la mama nak try VBAC! 

kalau tak bersalin juga due date 30 jan ni.. mama ada appointment scan dengan doktor jumaat ni.. tengok doktor kata apa.. mungkin postdate seminggu lagi nampaknya.. emmm -_-"

walau apa apa pun..Moga Allah permudahkan nanti.. Amin..




لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ

La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin.


Maksudnya : "Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan engkau, ya Allah. Maha Suci engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim."



***ada tips untuk cepatkan bersalin tak?
puas dah berjalan keliling taman, ketuk ketampi, jalan itik tapi belum ada bukaan lagi.. emm




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

11 insan comel komen

Write insan comel komen
husna zahidi
AUTHOR
1/24/2016 11:04 AM delete

bakpo laa adik baby lambat keluar tu..
mesti semua pakat x sabar tunggu adik baby keluar..
semoga dipermudahkan segala urusan kak jijah..

Reply
avatar
cik mah
AUTHOR
1/24/2016 11:59 AM delete

Kita beza seminggu..cik maha da 2cm dh bukaan...minggu dpn check lagi..moga kita sama2 dieprmudahkan

Reply
avatar
Salina Johari
AUTHOR
1/24/2016 1:37 PM delete

Moga mama & baby sihat sentiasa...dipermudahkn urusan..

Reply
avatar
aryan azra
AUTHOR
1/24/2016 2:39 PM delete

Moga dimudahkan urusan ye jijah... InshaAllah

Reply
avatar
aryan azra
AUTHOR
1/24/2016 2:39 PM delete

Moga dimudahkan urusan ye jijah... InshaAllah

Reply
avatar
1/24/2016 3:18 PM delete

semoga dipermudahkan kak...

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
1/24/2016 5:28 PM delete

Moga dpermudhkn jijah vbac aamiin

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
1/24/2016 7:33 PM delete

semoga dipermudahkan jijah.
in shaa Allah.

ppsstt:mcm ciksu hri tu pon dh hampir tiba ke tarikh serah diri. hampir kena induce. tp alhamdulillah, ciksu just minum dan sapu air yg beli masa pergi dgr ceramah ustaz kazim tu. 9/8 turun tanda. 10/8 bersalin. kalau x bersalin 10/8 tu, 11/8 kena msk wad..

pa pepon teruskan berdoa k.
semoga jijah dpt bersalin normal dan dipermudahkan aamiin :)

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
1/26/2016 1:08 PM delete

Tak lama lagi dah ni jijah..Hope everything okay.. =)

Reply
avatar
1/27/2016 12:49 AM delete

makin hampir due ni..semoga semuanya baik baik je.

Reply
avatar
sya mimie
AUTHOR
1/27/2016 6:29 AM delete

xmo stress3 ye jijah.. Nti adk bby mrjuk pula kuar lmbt. :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!