2nd Pregnancy Diary: Persiapan Berpantang Dah Settle!

12:24:00 PM 15 Comments A+ a-


Dah lama ready pun! hahaha untuk berpantang nanti daku tidur kat ruang tamu je, dulu masa pantangkan hakimi pun kat situ.. memang mak dah siap letak katil bujang kat situ.. musim panas ni tak boleh tidur dalam bilik. panas oii!!




persiapan berpantang pun dah siap! baju-baju baby dah siap letak dalam Stack box ni. satu lagi stack box tu daku letak baju berpantang untuk sendiri macam kain batik, bengkung dll.. dua beg dan bakul tu tinggal nak angkut pergi hospital nanti. tak letak siap-siap dalam kereta. sebab suami pakai kereta pergi kerja di Klang. huhuhu




yeyyy!! dah pasang playpen baby! comel je rasa.. senang letak adikbaby dalam playpen ni bila dia tidur. kalau letak kat katil confirm si abang long hakimi tu kacau! dah la dia geram dengan baby.. hihihi

Persiapan kali ni lebih teliti berbanding masa abglong hakimi.. almaklumlah pengalaman mengajar kan.. hopefully segalanya baik-baik saja.. doakan daku dan baby selamat bersalin dan sihat ye... Amin..


لا إلهَ إلا أنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظّالِمِيْنَ
La ilaha illa anta. Subhanaka inni kuntu minaz zolimin.


Maksudnya : "Tidak ada Tuhan yang sebenarnya disembah melainkan engkau, ya Allah. Maha Suci engkau, sesungguhnya aku adalah dari orang yang membuat zalim."




**sabtu ni due.. keluar la cepat anak mama.. mama tak sabar dah nih..!!


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

15 insan comel komen

Write insan comel komen
1/28/2016 9:11 AM delete

hehe comel nya katil baby. Jijah tgh tggu masa ke.?
Semoga selamat & di permudahkan urusan. =)

Reply
avatar
eima
AUTHOR
1/28/2016 11:27 AM delete

SEMOGA DIPERMUDAHKAN....

Reply
avatar
InaYusoff
AUTHOR
1/28/2016 12:23 PM delete

wa..
chaiyork2 jijah..

semoga dipermudahkan...

Reply
avatar
lia ummiirfan
AUTHOR
1/28/2016 12:58 PM delete

alhamduLILLAH dah ready semuanya.. semoga dipermudahkan urusan untuk bersalin ye.. :))

Reply
avatar
1/28/2016 7:57 PM delete

@♥ aiNa yaZiD ♥ ye syg~ sabtu ni due dah! adikbby xmo kuar pula.. adehh

Reply
avatar
1/28/2016 7:57 PM delete

@eima terima kasih kak eima!

Reply
avatar
1/28/2016 7:57 PM delete

@InaYusoff Amin.. amin... cepatlah adikbby kuarr!!

Reply
avatar
1/28/2016 7:58 PM delete

@lia ummiirfan terima kasih kak.. tggu adikbby kuar je ni..

Reply
avatar
misz sheyla
AUTHOR
1/29/2016 7:47 AM delete

waa...semua dah ready..semoga dipermudahkan segala-galanya...

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
1/29/2016 11:42 AM delete

Sok due ye jijah..semoga dipermudahkan segalanya jijah

Reply
avatar
1/29/2016 7:23 PM delete

@Mimi Azirah sok due kak.. xde tanda2 lagi ni

Reply
avatar
2/25/2016 3:17 AM delete

Senang dah siap sedia semua.dah ada pengalaman,dah tahu semua kan 😊

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!