Dapur Jenis Gas Atau Elektrik?

8:00:00 AM 7 Comments A+ a-


Encik suami ada dapur elektrik, orang putih panggil "induction cooker". dia beli masa masuk navy dulu. almost 8tahun juga la..punya la lama simpan..tah boleh guna ke tidak lagi tu..

so..bila nak masuk rumah baru ni, baru lah kami keluarkan dari stor..nak guna dan tengok ukuran konon nya untuk letak kat table top.


Sumber Ikea

electric induction cooker
sekeping..nipis ada dua tempat masak. lap pun mudah.

Masalahnya sekarang daku sedang pertimbangkan pakai dapur elektrik ni untuk letak kat table top kabinet dapur nanti sebab daku tak reti guna.. suami pula dia kata dia akan guna. dia guna tu time weekand jelah..


Sumber: DRKSK

nak tak nak kena buat lagi satu dapur gas sebelah dapur elektrik. tengah confuse pula nak letak dapur gas biasa atas table top tu atau beli dapur gas baru built in terus macam gambar atas ni! kalau letak dua-dua atas table top jadi terhad la pula.. table top bukan besar sangat pun..pening makkk~~

suami beli cooker hob ni dengan perkakas periuk,kuali,sudip khas dia saja. rugi pula kalau tak pakai..
nak beli hod yang tungku tu melayangg lagi duit.. emm..

emmm nak buat table top ni..tapi masih takde keputusan...


ehh siapa kat sini biasa pakai dapur jenis elektrik ni...?? 

built in dapur gas dan induction cooker dua-dua ni ke? 

atau

built in induction cooker ni tapi pakai dapur gas yang boleh alih?









All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

7 insan comel komen

Write insan comel komen
MG schmidt
AUTHOR
4/07/2016 8:45 AM delete

MG xpenah lg pakai jnis letrik
dah biasa dgn gas tp letrik pun nampak best! hehe



JOM TENGOK LEBIH 100 BARANG2 KECANTIKAN DENGAN HARGA YG MURAH DAN PASTINYA ORIGINAL !
https://www.facebook.com/produkkecantikanMG/posts/1726936100868945:0

JANA PENDAPATAN PASIF DENGAN BLOG ANDA
http://melangkaugarisan.blogspot.my/2016/01/jana-pendapatan-pasif-dengan-afflifycom.html

TOLONG INFORM SAMA ADA ANDA BOLEH BUKA ATAU TAK BLOG MG :)
http://melangkaugarisan.blogspot.my/2016/03/minta-tolong-inform-jika-anda-tak-boleh.html

Reply
avatar
dear anies
AUTHOR
4/07/2016 10:31 AM delete

sy pakai yg 1 tunggu je jijah ;-) yg 2 ni x tau guna hahahha

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
4/07/2016 12:11 PM delete

pilih salah satu dah la jijah. nanti terhad atas dapur tu.. buat pilihan dgn tepat. hihihi i

Reply
avatar
IMaH
AUTHOR
4/07/2016 1:35 PM delete

Takde experience lagi beli. Tapi dari survey2 imah lagi suka dapur gas biasa yang tanam terus dalam table top. jenis suka masak nampak api. Hihi..Kalau guna induction cooker org cakap lebih safety compare dengan yang pakai gas.

Reply
avatar
qaseh dalia
AUTHOR
4/07/2016 8:11 PM delete

Buat mcm dlm gmbr tu hehe , xde lagi dapur letrik , gas je mampu 😅

Reply
avatar
4/07/2016 9:21 PM delete

Rumah pakcik eca ada dua2.
leceh jugakla inductioon cooker guna electrik tu...sebab hanya benda2 tertentu je dia ble masak..klu goreng2 tu, mcm xleh sgt.
So, pacik guna tu tuk masak air & bubur dia...dapur gas biasa, masak mcm biasa.hehehe

Reply
avatar
5/14/2016 6:30 AM delete

guna dapur biasa baru ada feel masak jijah

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!