Tips Beli Rumah Di Zaman Gawat

8:30:00 AM 5 Comments A+ a-


Serius! harga rumah semakin melambung tinggi. rasa tak berbaloi dengan pendapatan masa kini. gaji RM5k belum tentu dapat beli rumah kan.. tapi rumah ni aset. makin lama harga tanah makin mahal lagi tak mampu jika tak di beli dari sekarang..itu la berlaku sekarang..

ini sedikit tips beli rumah.. 
mana yang baik boleh di gunapakai! 




yang pastinya nak beli rumah ni kena pejam mata bayaran bulanan mahal. janji ada aset sendiri! bila duit rumah dah start kena potong kena lah lebihkan keperluan dari kehendak..

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

5 insan comel komen

Write insan comel komen
4/14/2016 10:08 AM delete

Yes Kak Jijah, rumah ni aset kan. Alangkah untung nya dapat beli rumah dalam usia muda. In Shaa Allah, saya pun tak sabar nak beli rumah milik sendiri. Semoga Allah permudahkan urusan saya dan suami. Aminnnnn. ♥

Reply
avatar
Nurul Nadila
AUTHOR
4/14/2016 10:12 AM delete

Dilla pun skrg dalam proses tengah beli rumah lelong ni jijah. tapi flat je buat masa ni. saje untuk buat aset masa depan sebab kebetulan dapat rumah ni harga murah. tapi tu la leceh sikit rumah lelong ni. Doakan urusan dilla pun dipermudahkan eh jijah :)

Reply
avatar
cplud miera
AUTHOR
4/14/2016 11:00 AM delete

assalam jijah. yes a good tips.

Reply
avatar
5/14/2016 6:26 AM delete

terima kasih jijah share tips..kalau fiza lebih suka beli tanah dan buat design rumah sendiri.harap dapat capai impian tu

Reply
avatar
5/17/2016 12:35 PM delete

betul tu..pejam mata jer la bayar bulan2 at least terjamin.. :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!