Teratak Az: Grill

8:30:00 AM 13 Comments A+ a-


Akhirnya grill Teratak AZ telah siap di pasang. Grill mengambil masa seminggu lebih untuk siap. Grill amat perlu untuk setiap rumah baru pada masa kini terutama ianya melibatkan aspek keselamatan. Sekurang kurangnya ikhtiar kita untuk mencegah kejadian pecah rumah atau sebarang kejadian jenayah daripada terjadi.

Grill ni ada pelbagai jenis:

-Stainless Steel
-Wrought Iron
-Mild steel
-Aluminium

Banyak design cantik-cantik tapi memandangkan sedar diri yang bajet ala-ala je daku pilih Mild Steel (besi biasa)! 



pintu hadapan rumah

Ingat nak pasang grill tingkap di luar tapi rasa macam dalam lebih safety. so ini kekdahnya....
Daku pilih grill corak lurus tapi jenis tebal. simple dan berwarna putih. 


style lurus-lurus je pun..

grill untuk satu rumah (pintu hadapan, tingkap hall 2 panel, tingkap masterbed 3 panel, tingkap bilik 2 dan bilik 3, tingkap bilik 4 2 panel, toilet, pintu belakang, tingkap dapur 1panel) itu ini pun dah RM2k++.. kalau pilih corak bunga bunga wrought iron kononnya.. lagi banyak $$$ keluar...huuu *nangiss*  biar simple janji selamat InshaaAllah :)
settle part Grill.. 

Nota kaki: Dah tahu grill warne putih kena la rajin mengelap kalau nampak berabuk!! huhuhu

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

13 insan comel komen

Write insan comel komen
QasehnyaRania
AUTHOR
4/27/2016 8:50 AM delete

betul grill mmg penting bila masuk ruma baru kan..
midah mudahan aamiin

Reply
avatar
Nurul Nadila
AUTHOR
4/27/2016 9:37 AM delete

2k tu untuk stu rumah ke jijah/ pintu & tingkap?

Reply
avatar
adianiez AIDA
AUTHOR
4/27/2016 12:07 PM delete

wah. sama la kita. umah baru aida pun buat kaler putih :)
trens skang kot kan.
yes wrought iron tu mahal. tak mampu aida, byk tingkap & pintu!

Reply
avatar
Chekgu Azrine
AUTHOR
4/27/2016 1:01 PM delete

skang pasang apa pun mahal...

Reply
avatar
4/27/2016 9:15 PM delete

@QasehnyaRania penting! lebih2 lagi rumah baru

Reply
avatar
4/27/2016 9:15 PM delete

@adianiez AIDA samalah kak.. tak mampu laa

Reply
avatar
4/27/2016 9:16 PM delete

@Chekgu Azrine betul kak.. bayar GST je lebih :(

Reply
avatar
4/28/2016 11:57 AM delete

Tak pe kak jijah, walaupun banyak design grill, akak punya grill pilihan tu da okay sangat da. Cantik. :)

Ha kaaannn, kena rajin mengelap la lepas ni. Hiks !~

Reply
avatar
Murni Alysa
AUTHOR
5/09/2016 11:53 AM delete

saya pon prefer yang mcm ni..simple tapi ok..

Reply
avatar
5/14/2016 5:25 AM delete

warna putih memang cantik..memang kena rajin mengelap habuk :)

Reply
avatar
Insan Mulia
AUTHOR
5/17/2016 8:09 AM delete

worrck iron cantik tetapi mahal..yang penting ada pagar besi penghalang..mungkin untuk next round boleh cuba yang cantik..

Reply
avatar
5/17/2016 12:31 PM delete

cantik yunk..emi sedih kalau ingat pasal grill ni..huhu...nanti la kalau rajin emi story kat blog..huhu

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!