Tuesday, February 8, 2011

Cerita Syif Malam Ketiga Vs Hantu


Assalammualaikum kalian :D

Yey..yeah...

da berlalu pun 3 malam ketika daku syif malam..

jadi start hari ini cuti la 3 hari...

suke..suke...suke...

opssssss...

ada citer sikit la pasal syif malam yang ke-3 malam tadi.


9pm~ senior yang daku kerja malam terpaksa pulak amik MC sebab AGE[cirit-birit,muntah-muntah]...aduh daku kena keje sorang ke dengan patient yang seramai 14orang..alamak!
jadi "Sister" sedaya upaya mencari orang untuk mengantikan akak yang MC tu..
sementara penganti sampai,
staff dari wad lain ade gak la bantu buat vital sign dan bagi ubat!

11pm~ Alhamdulilah staff nurse penganti jugak sampai untuk mengantikan
staff yang cuti tu..
nasib baik daku tak keseorangan..
masing-masing sibuk membuat tugasan dan laporan

12mn-2am~ round sekitar wad untuk melihat condition patient..
mane yang drip kosong perlu topup..
patient on oksigen perlu lihat..
katil perlu di pagar takut patient jatuh woo..

4am~ time to serve medication..
amik darah untuk Doktor lihat result darah untuk esok pagi[aka hariini lah]
normal o abnormal..

5am~ bermula kejadian,
staff nurse senior round patient zone belakang sekali
untuk amik darah..
tibe-tiba wah...wah..wah...
suspen wei...

akak tu citer die nampak bayang-bayang tangan tengah melambai di luar tingkap
ayoyoyo....
apakah gerangan itu..


oke...toleh sekali memang xde...toleh kali ke-2 zuppppp...
kelibat benda melambai-lambai di luar tingkap.
ok nampak tangan jer...
muka badan langsung tak de!

terus akak panggil daku kebetulan ade jugak dekat dengan dia
untuk teman..
dan akak memberi isyarat..
daku paham dan baca surah-surah pendinding diri..
dalam hati cuak gler..
bulu roma,tengkuk da meremang dah..
akak nak amik darah pon mengigil-gigil...
hati tak tenang beb!

buat keje cepat-cepat..
dari zone belakang terus melangkah laju ke kaunter di hadapan!


5.45am~ duduk kat kaunter kat depan buat laporan,
baru akak citer apa yang dia nampak..
akak citer dengan daku apa yang dia alaminya..

tiba-tiba dengar macam suara halus
tapi bukan patient yang panggil,
tapi
bunyi macam "sesuatu"
macam marah la kami cerita pasal "benda" itu.

meremang daku bulu tengkuk sambil baca-baca ayat kursi..
terasa macam "benda" tu semakin dekat..
tapi daku tetap baca ayat-ayat..

6.15am~ selepas subuh syukur tiada apa..
cuma bayangan kejadian masih terasa lah...
round sekitar wad pon perlu berteman..

7am~ tamat syif malam..
kami cerita lah kat staff pagi..
rupanya "benda" tu memang ada untuk menumpang kasih..[ngeee]
iaitu "2 lelaki"
yang selalu ada kat zone belakang tu kebetulan tingkap luar tu ada pokok besar
dan itu tempatnya..


P/s: makhluk halus memang ada sebab time tu lah syaitan tengah berkeliaran sengaja untuk menakutkan manusia..tapi kita sebagai manusia haruslah membaca surah sebagai pendinding diri..

nota kaki~ ada 1 kisah waris patient TERlihat lembaga di belakang zone tu..terus jatuh pengsan! sedarkan dia dan dia bagitahu akan melihat lembaga..huhuhu

wallahualam... :)



6 comments:

  1. aaa . .. takot la . . .
    mintak2 tade pape jd !
    hihihi . . good luck if keje syif mlm pasni . . .

    ReplyDelete
  2. @miss vieya~ mekasih dear...
    Insyaallah xde pe pon...

    tawakal je la yunk

    ReplyDelete
  3. adui... dik, dah la akak ni biasa stay up mmalam2 menjahit. sib baik semalam xbc... pg ni br berani baca kuikuikui....

    selamat berkhidmat dik...besar pahala adik dapat keje gitu :)

    ReplyDelete
  4. mekasih kak! Insyallah teruskan berkhidmat!

    akak pon jada diri baik2 k...
    stay up memalam menjahit pon ok lagi sebab akak kt umah..
    mintak2 xde ape lah...

    ReplyDelete
  5. xavi De: ho lar.. benda ni berlaku kat dalam wad hospital. hehehe

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!