Gong Xi Fa Cai 2011

8:12:00 PM 0 Comments A+ a-




Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni yeah....
ngeeee...

kepada kaum Cina Malaysia
Selamat Menyambut Tahun Baru Cina 2011

kalian cuti kan...
best lah..
daku je keje pagi-pagi hari cuti perayaan ni..
berkhidmat untuk negara kan...
huhuhu

kepada kalian yang bercuti,
Selamat Cuti-Cuti Malaysia
lama tu cuti start harini hingga ahad nanti..
apa macam??
mesti ada plan nak ke mana-mana kan..

ok.......
di PORT DICKSON
mestilah sesak..
penuh orang bercuti mandi-manda..
oh benci wei!!
jem gler!
daku da bosan duk PD menghadap pantai...
kalian tak bosan ke??
huhuhu
mungkin kalian jarang berjumpa pantai kan..
sekali sekala bercuti mestilah mahu merehatkan buah pikiran di pantai..

ok daku da bosan dengan kesesakan apabila time cuti macamni!
apakan daya turutkan saja..
hak masing-masing
cukai jalan pun di bayar kan...emm...


ok berbalik semasa daku bertugas pagi tadi
oh ye 1 relative patient Cina bagi daku angpau wei!!


first time ni masa jadi misi dapat angpau!
yalah keje pon tak sampai 6bulan lagi
camner nk sambut raya cina lepas-lepas kan..hahaha

tengok-tengok adalah dapat rm2..
ok what die nak jugak bagi kan..
cukup bermurah hati keluarga ini...
tapi kesianlah patient ni raya cina beraya pulak di hospital...
hish2..
tapi tu la orang Cina tak macam kita
orang kita bila nak raya beraya sakan..
orang Cina simple jer..
duk hospital pon tak pe...tak hairan la nk beraya ke tak..
betul tak apa daku cakap??
setuju bukan??

kemestian perayaan cina pasti ada limau mandarin..
ok daku dapat 2 biji limau dari pihak hospital..
cukup manis walaupon 2 biji jer..huhuhu
mane cukup!!



dan last pasti ada tarian naga!
di mana-mana shooping centre pasti ada lah!


Ucapan

Selamat Tahun Baru Cina 2011

Gong Xi Gong Xi Nee...

dan

Selamat Cuti-cuti Malaysia


Jangan lupa jaga kesihatan kalian :)


jangan lupa klik si comey bawah ni



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!