Anak Mama Dah 5 Bulan

3:54:00 PM 14 Comments A+ a-


10/2/14
isnin baru2 ni usia anak soleh zulhakimizaim dah 5bulan!
cepatnya anakanda mama ni membesar...
iya memang membesar dengan jayanya... syukur Alhamdulillah :)


bos kecikk cakap "apa pandang-pandang??" mihmihmih :P

pagi tadi checkup..

checkup 5bulan 2hari:
berat: 8.5kg
panjang: 68cm
lilitan kepala: 43.5cm
next TCA: 12/3/14



perkembangan 5 bulan sudah pandai mengesot.. angkat punggung..pegang botol susu sendiri.. dah tak nak duduk.. nak berdiri je.. macam besar sangat dah tu.. hikhik

tak lama lagi hakimi dah 6 bulan.. dah boleh start mamam.. tak sabar mama nak bagi hakimi makan!
jadi mama tengah listing apa yang perlu di beli sebagai persediaan solid food hakimi..

so nak tanya ibu-ibu apa yang perlu yer.. jom sama2 kita kongsi idea...??



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

14 insan comel komen

Write insan comel komen
Shizan Syafik
AUTHOR
2/12/2014 10:46 AM delete

pun tengah excited nak bagi ayra makan.. hihi.. ingat nak bagi puree pisang sebagai first solid food dia.. :)

Reply
avatar
Shark Kay
AUTHOR
2/12/2014 11:51 AM delete

waaa.
comel sungguh hakimi nie..
tunggu dapat kaki cmner pulak.
hehe

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
2/12/2014 12:49 PM delete

wah dah besar.. cepat membesar ye hakimi.. nnti mama dah boleh sembang. ada kawan mama kan.. hihi.

ciksu pling teruja bila bby pegang botol susu.. menunjukkan nby dh mula nak belajar berdikari
buat puri sayur & buah..

Reply
avatar
2/12/2014 12:54 PM delete

Alhamdulillah sihat dan membesar dengan baik..kimi makin putih fiza tgk..:)

Reply
avatar
Nur Hamizah
AUTHOR
2/12/2014 5:23 PM delete

Wahh comelnya kimi. Dah makin besar. dah makin bolat. :D Dah makin handsome. Semoga kimi cepat membesar dalam kasih sayang Allah. Aamiin. ^_^

Reply
avatar
2/12/2014 6:31 PM delete

Ya allah comel nye dia.Pipi membulat heheh semoga mbesar dgn sihat ye muahmuah

Reply
avatar
nurul husna
AUTHOR
2/13/2014 9:08 AM delete

bambamnye dia...semoga membesar dgn sihat ye hakimi :)

Reply
avatar
syafiqakarim
AUTHOR
2/13/2014 9:14 AM delete

bulat nyaaaaa haha
moga terus membesar dgn sihat.

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
2/13/2014 7:32 PM delete

Jap je dh nk mamam ye hakimi...shat dia.alhamdulillah...nnt 6bln mamam byk2x ye.hahaha

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
2/13/2014 11:16 PM delete

dah lama tak tengok si handsome kak jijah ni. makin handsome, makin comel. :)

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
2/14/2014 1:25 PM delete

hakimi makin bambam

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
2/17/2014 12:45 AM delete

wah..pipi dia dah semakin berisi...untung la jijah..Aniq sy kurus aje..berat naik, tp sikit aje..sedih sy.. :(

Reply
avatar
Sayangku Zie
AUTHOR
2/18/2014 9:16 PM delete

Wah makim bam bam... comel lak tu... gomoi syok ni

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
2/19/2014 10:00 AM delete

semangat nyer lah kimi ni.. geram tengok ketul2..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!