Fobia Tayar Kereta Pecah!! Tangki Minyak Hitam Bocor!

1:03:00 PM 15 Comments A+ a-


Dugaan demi dugaan bila daku tinggal jauh di seberang laut ni. suami jauh. keluarga jauh. malang punya nasib. emm -_-

hari rabu lalu balik dari kerja syif pagi tayar pecah. parking kereta dan jalan kaki balik rumah. call pengasuh minta husben dia tolong tukar tayar spare.


lepas magrib jam 6.30pm kak ina & husben ambil daku bawa ke kereta.sampai sana tengok minyak hitam tumpah dan kering. husben kak ina cakap tangki minyak hitam pecah/bocor. malam tu juga call towing dan tarik kereta pergi workshop dekat Kpg Bakut Jalan Tuaran.

Alhamdulillah satu hari dah siap. mekanik whatsupp dia check tangki minyak hitam bocor kecil dan dia just tampal dengan gam. katanya lagi kalau tukar baru macam tak berbaloi sebab bocor kecil je. syukur la takde kerosakan lain.. balik dari workshop singgah kedai tayar pulak. tukar tayar sebiji di hadapan tu. Alhamdulillah dah settle.

syukur pada Allah kerana mengurniakan orang-orang yang baik di sekeliling daku bila di timpa kesusahan ni. ada hikmahnya bila semua ni terjadi. menjadikan daku lebih berhati-hati. lebih berdikari bila bersendirian ni.

bila dah duk jauh-jauh ni standby duit dalam tangan kena ada. bila kecemasan tak la kalut. huuuu~~ camner la agaknyaa hujung bulan ni encik posting semenanjung! ya Allah permudahkan la urusan perpindahan daku juga!



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

15 insan comel komen

Write insan comel komen
QasehnyaRania
AUTHOR
8/08/2014 8:00 AM delete

mencabar kan jijah.
ciksu pon pernah merasa mcm ni dlu.
masa suami di jb, ciksu di selngor.
berharap dgn kawan baik cik suami je la..

ciksu doakan smga urusan pertukaran jijah juga dipermudahkan.aamiin :)

Reply
avatar
Sya Mimie
AUTHOR
8/08/2014 9:00 AM delete

Asslmkm awk.. Sbar ye.. Dugaan Allah tu.. Sy dlu msa pkai kete pn mcm2 rgam..

Reply
avatar
Sya Mimie
AUTHOR
8/08/2014 9:00 AM delete

Asslmkm awk.. Sbar ye.. Dugaan Allah tu.. Sy dlu msa pkai kete pn mcm2 rgam..

Reply
avatar
S. Faezah
AUTHOR
8/08/2014 10:42 AM delete

kann jijahh..bila suami xde kena independent..alhamdulillah dpt kenal org2 yg baik hati..sy pon husband sllu takde..sob3

Reply
avatar
S. Faezah
AUTHOR
8/08/2014 10:42 AM delete

kann jijahh..bila suami xde kena independent..alhamdulillah dpt kenal org2 yg baik hati..sy pon husband sllu takde..sob3

Reply
avatar
nurul husna
AUTHOR
8/08/2014 11:17 AM delete

Walaupun jijah berjauhan dgn husband. tp ada hikmah tuhan bagi org sekeliling yg baik hati..pengasuh yg baik...

Reply
avatar
Rosmiza Ali
AUTHOR
8/08/2014 12:06 PM delete

Jauhnya keje kat Sabah.. Tak try mintak transfer ke Smnjung ke dear? Huhu..
Rosmiza Ali Official Blog™

Reply
avatar
Cik Itah@RRP
AUTHOR
8/08/2014 1:11 PM delete

salam. alamakkk...

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
8/08/2014 1:13 PM delete

alhamdulillah jijah dikelilingi oleh org yg baik2... InsyaAllah Tuhan permudahkan urusan jijah nanti...

Reply
avatar
puan.mila
AUTHOR
8/08/2014 2:04 PM delete

take care jijah..semoga semuanya baik2 ye :)

Reply
avatar
8/08/2014 7:33 PM delete

kalau fiza memang dah gelabah ni jijah..syukur la takde kerosakan teruk dan jijah selamat..

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
8/10/2014 4:20 PM delete

tuhlah kan kena ada duit standby utk kecemasan...nsib baik ade org yg baik hati sekeliling jijah

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
8/12/2014 11:44 AM delete

siannya Jijah.. Alhamdulillah Jijah dikelilingi mereka yang sangat membantu :)

Reply
avatar
8/12/2014 3:57 PM delete

betul tu...walau dlm apa jg kesulitan, $$$ perlu ada...

syukur segalanya berlaku dgn baik

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
8/25/2014 12:50 AM delete

jiejah tabah dan kuat..inshaallah xde pape k :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!