Facebook Clear For Chrome memang menyusahkan ke!

7:39:00 PM 9 Comments A+ a-


Hai kalian..



kalian tahu tak dengan Facebook Clear For Chrome. ala yang boleh buat Facebook kita jadi laju, kemas, dan ade rounded kat tepi tu memang cun!



ha. ni homepage facebook clear for chrome. memang besar giler. kihkihkih

tapi sayang... 
memang sebelum ni daku installed facebook clear for chrome ni dan setelah 2 hari menggunakannya terdapat banyak keburukan. jadi daku disconnect balik.

kenapa?? 
sebab facebook tu memang betul-betul macam dunia kita punya facebook. langsung tak friendly dengan orang lain. eh kenapa daku cakap gitu ye..


1. kalian nak tahu current event langsung tak keluar
2. ads yang banyak-banyak semua hilang
3. notification pon tak masuk.
4. birthday alert tak de langsung
5. kat group blog tak nampak member
6. kat group member tak boleh nak add friend to group dll


nak tengok perbezaannya?

klik untuk tumbesaran yang sihat 

thumbnail jadi rounded corner memang cun! tapi cer tengok tepi belah kanan takde iklan, tak nampak member's group.


 klik tumbesaran yang sihat

ni selepas daku disconnect! baru lah lega. nampak ahli group pelbagai.


Syukur dah lega dah jadi kembali kepada asal. sehari jugak lah semalam daku deactivated dengan harapan kembali kepada asal tapi hampeh. so cuba-cuba hari ni jumpa lah Disconnect dan installed. selamat sudah!


macamaner nak disconnect?

1. nampak tak gambar spanar atas tab search tu. dan klik
2. pergi kat tools
3.klik extensions
4.klik la disconnected



kalau kalian rasa bagus untuk kalian nak FB lagu teruskan lah. tapi bagi daku ianya menyusahkan! ke kalian nak cuba jugak? nasib la kalian yer. hehe klik LINK INI. then kalian klik Install. nanti akan berubah la wajahnya. hehe untuk pengguna chrome je yer. 


sekian ^^


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

9 insan comel komen

Write insan comel komen
cik najihah
AUTHOR
5/22/2011 8:29 PM delete

err tumpang tanye..
macm mane ye nak disconnect balik benda ni..
x pandai la..baru perasan x bes plak benda ni huhu.
reply kat blog ye :) tq

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/22/2011 9:07 PM delete

@cik najihah~ jijah cari kat extension>blogging>disconnect...

tapi dapat buat kejap je. pastu jadi fbchrome balik..ni ngah cari lagi pyelesaian..

last2 jijah guna mozilla..huhu

Reply
avatar
5/22/2011 9:11 PM delete

owh yeke.tak tau lak,rara tak penah try pon.heee.hmm tu lah kdg2 bia lah guna yg lama lagik bagus dr yg baru kan kan,

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
5/22/2011 9:44 PM delete

da bole da...kat atas tab ni ada gamba spanar..cari tool > extension
lepas tu uninstall je :)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/22/2011 10:05 PM delete

@rara pinkmafia~ haah..jijah la main cuba2..terus jadi gini pulak..huhuhu


@cik najihah~ wah..ok2 jijah dah buat ok...tak nampak pon kgunaan spanar tu..kahkahkahkah :P

Reply
avatar
Mr Software
AUTHOR
5/22/2011 10:14 PM delete

camtu lah teknologi..ada pros and cons..

Reply
avatar
Siti Safiyyah
AUTHOR
5/22/2011 10:17 PM delete

err.. dengar jijah cakap camtu rasa macam tak best je mende ni.. takmo la try. ngeh3

Reply
avatar
Shazwan
AUTHOR
5/23/2011 12:48 PM delete

Pakai rockmelt lg best..lagi laju dari google chrome..

Reply
avatar
5/23/2011 8:05 PM delete

x pernah install google chrome la akak manisssssssssss hehe

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!