Anak Kurang Berat Bagaimana Mengatasi-Part 3 [Mengalakkan Anak Makan]

11:20:00 AM 12 Comments A+ a-


sambungan dari entry
Part 1- Kanak-kanak Kurang Berat Badan
Part 2- Kenapa Berlakunya Kurang Berat Badan


Part 3-
Bagaimana hendak Menggalakkan Anak Makan



1. Rancang menu anak kalian
2. Sentiasa perkenalkan anak dengan makanan baru
3. Libatkan anak dalam penyediaan makanan
4. Beri makanan kegemaran anak
5. Hidangkan makanan beraneka warna dan bentuk untuk menarik minat anak makan
6. Guna peralatan makanan yang pelbagai warna dan bentuk
7. Elak memberi snek menhampiri waktu makan utama
8. Elak menyusukan anak menghampiri waktu makan.



bersambung Part 4...

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

12 insan comel komen

Write insan comel komen
YAYA AZURA
AUTHOR
5/29/2011 11:31 AM delete

nice info..ibu perlu kreatif..baru anak selera nak makan ..

salam kenal..follow sini ..harap tak keberatan ke blog ibu wafiq ..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
5/29/2011 12:04 PM delete

@yaya azura~ yup...sbb kbykkn budak tak nak makan..jadi ibu kena la cr altenatif lain..

Reply
avatar
YAYA AZURA
AUTHOR
5/29/2011 12:13 PM delete

tq ye bg cadangan..tp anak akak dah dekat 2 tahun..akak mmg menyusu badan tp dah campur susu..nie dalam proses nak ceraikan susu ...

Reply
avatar
nelly
AUTHOR
5/29/2011 12:45 PM delete

<--tunggu ada anak nti ~

Reply
avatar
cik diba
AUTHOR
5/29/2011 12:57 PM delete

bagi cekelat... kompom nk..

Reply
avatar
ibnubaba_04
AUTHOR
5/29/2011 1:26 PM delete

nampak senang je..tapi ssh gk jadi ibu kan

Reply
avatar
anismelon
AUTHOR
5/29/2011 3:42 PM delete

kene bnyk sabar jd ibu nie..heee..kerenah anak anak mcm mcm..:)..

***gaye cakap mcm la berpegalamn..weee.:p

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
5/29/2011 6:36 PM delete

wah..banyaknya ibu2 yg komen kat sini...

sesetengah anak2 ni kalau sebut KFC atau MekD...makan lalu bukan main..tapi kalau sayur puas suruh...

Reply
avatar
cunndaa
AUTHOR
5/29/2011 6:41 PM delete

nice tips...
xnak beranak ramai nanti ^^ kekekkeee

Reply
avatar
5/29/2011 9:23 PM delete

ni untuk kanak-kanak kecil..macam na lak dengan kanak2 dah tuo mcam ni?huhuhu..

http://jejakkakikukecil.blogspot.com/2011/05/kentang-dapat-menambah-berat.html

Reply
avatar
6/02/2011 10:22 AM delete

saye nie dah terlebih makan, so camne? :p

Reply
avatar
alis :)
AUTHOR
6/12/2011 6:43 PM delete

cik azizah, nak tanya ni umur alis baru 16 tahun, tinggi 161 berat 41. terlalu kurus kan. macam mana ye nak dapatkan berat yg ideal :) please...

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!