Memorial From Sabah

3:38:00 PM 40 Comments A+ a-


hai kalian..

rujuk entry sebelum ni. baru paham entry ini. lalala :p


sebenarnya daku pergi Labuan masa raya hari tu bukan setakat beraya je. lebih kurang bercuti jugak lah. kebetulan adik daku dapat posting sana, maka inilah peluang buat kami sekeluarga untuk pergi bercuti. almaklumlah inilah kali pertama kami menjejakkan kaki ke bumi Borneo ni. jadi apa lagi inilah peluang untuk kami bersiar-siar macam orang jakun. muahahaha


Labuan tempat bebas cukai. mane-mane pergi akan jumpa jalan keluar itu balik. Pulau katakan. tapi kebanyakkan kat sini kaya-kaya juga orangnya. jarang jumpa kereta yang murah macam kancil ke. semua jenis yang mahal-mahal atau import. hahaha mungkin sebab kereta kat sana pon bebas cukai kot. ngeee~~


Kota Kinabalu Welcomes Me :D


kerongsang,keychain,mutiara murah murah ada di sini Kota Kinabalu


Cadbury. macam-macam jenis coklat ada.



bila sudah sampai di Bumi Borneo,harussslah bawa balik ole-ole untuk diri sendiri dan orang-orang yang ada di semenanjung tu. ye dak?? ala sekadar tanda kenang kenangan yang daku pernah pergi sini. emm nak pergi sini lagi tah bila lah kan. ngeee~~ atleast adalah tanda peringatan dari Bumi Borneo. hehehe


untuk diri sendiri, daku dapat beli 2 helai baju I Love Labuan. dan ada 1 kotak 3 in 1 untuk simpan harta karun. hehe


tidak di lupa ole-ole untuk orang yang berada di semenanjung. ececeh macam jauh benar je. daku belikan COKLAT dan FIDGE MAGNET untuk mereka. memang murah-murah tapi tak dapat la nak belikan seorang satu mutiara kat KK. muahahaha ^^ 




baju I Love Labuan satu lagi bagi en navy. hehe keychain,dan fidge magnet untuk ole-ole kawan-kawan. tak lupa COKLAT!! nyum nyum..sebundle kat rumah. siapa nak meh datang beraya. muahaha ^^


dan sebagai penutup percutian ini, sepanjang berada di Labuan dan Kota Kinabalu dapat daku perhatikan yang orang-orang Sabah ni sangat peramah dan baik-baik orangnya. tiada masalah berada di sana. cuma bahasa jelah menjadi kekangan untuk berkomunikasi. tapi so far semua baik!


rasanya kalau lebih lama daku bercuti di sana. mungkin lebih banyak tempat lagi daku boleh pergi termasuklah mahu pergi ke Mount Kinabalu di Kundasang. seribu kali sayang tak dapat jejak kaki ke sana. huhuhu T_T. mungkin time honeymoon nanti kot. ek?? hehe dah cakap dengan en navy pon. dan dia bersetuju. kahkahkahkah :p


Terima Kasih Kota Kinabalu Sabah!


terima kasih juga pada semua yang sudi baca dan drop komen. 
sayang korang semua lah! 
muaaaaaaaaaahh >_<



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

40 insan comel komen

Write insan comel komen
farah
AUTHOR
9/07/2011 4:06 PM delete

KK cantik kan?? especially time sunset. :D

went there last 2 months. dapat la daki kinabalu but tak sampai puncak sbb hujan. :(

p/s: nak daki gunung kena tempah awal2 :)

Reply
avatar
9/07/2011 4:23 PM delete

pergh!! besh nya..

wat yui teringin lak nak p sane bw family..

agak2 brape bajet keseluruhan tmsuk hotel+ len2???

Reply
avatar
9/07/2011 4:30 PM delete

p/s: amikla dear entry tu..wat kongsi =)

Reply
avatar
azie Cheesy
AUTHOR
9/07/2011 4:30 PM delete

best nye cik jijah gi sabah.. x pnah sampai lg.. huu

Reply
avatar
Etong
AUTHOR
9/07/2011 5:36 PM delete

hehhehee labuan mmg tempat untuk borong coklat..murah2 ja hehe

Reply
avatar
9/07/2011 6:14 PM delete

hehe, memang best pun g sabah n labuan..Lain kali cik jijah pergi la limbang sekali.Hometown Eza.Um, sebelah je dengan labuan...tapi kena guna feri laa...

cadangan Eza je, kot-kot nak pg time honeymoon kan.... :P

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 7:30 PM delete

farah:
wah nak daki gunung pon kena tempah awal2?? mcm best je..jijah tak sempat g kundasang pon..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 7:31 PM delete

nuyui:
hahahaha kalau hotel tu murah saja bah. sehari 150 gitu. cuma kena booking flight awal2 je..kalau dpt murah lagi syok..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 7:32 PM delete

azie cheesy:
tu pon baru first time my dear...hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 7:32 PM delete

etong:
ya..murah2 saja bah..hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 7:34 PM delete

eza boom boom:
hehehe honeymoon ke...gatai..pening la dear naik feri..tu pon nak muntak feri labuan ke KK. hahaha InsyaAllah kalau nak jalan2 ape slhnya..

Reply
avatar
3DDiE®
AUTHOR
9/07/2011 8:24 PM delete

uiks pergi sabah x ajak pon

Reply
avatar
alif haris
AUTHOR
9/07/2011 8:44 PM delete

kak jijah .. nk coklat ! hehehe

Reply
avatar
Puteri Kasih
AUTHOR
9/07/2011 9:05 PM delete

nak coklat..hehehe

Reply
avatar
9/07/2011 9:23 PM delete

byknya cikulat jijah beli, huh...

Reply
avatar
Fara E's
AUTHOR
9/07/2011 9:26 PM delete

perghhh , coklattt ~

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 9:52 PM delete

eddie:
ala dia yg lama mhilang...mcner nak ajak..huhu

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 9:52 PM delete

alif haris:
nah amik gambar dalam tu..muahaha ^^

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 9:53 PM delete

puteri kasih:
hehehe raya datang PD kak..jom jalan2 pantai..kahkahkah

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 9:53 PM delete

caliph shuriken:
ngeee~~ borong habis la terlanjur murah2..lalala

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 9:53 PM delete

fara e's:
nyum2..sedap....

Reply
avatar
9/07/2011 10:31 PM delete

wah bestnye .

banyaknye coklat .

suke2

:)

Reply
avatar
amranaiman
AUTHOR
9/08/2011 12:41 AM delete

nk cekelat skit.. hehehe :D

Reply
avatar
Wanita2u
AUTHOR
9/08/2011 3:37 AM delete

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Reply
avatar
farah
AUTHOR
9/08/2011 8:33 AM delete

yup. kena tempah awal. kalau boleh 6 bulan awal. kalau tak alamak tak dapat naik la sebab fully book :D

takut tempat nak tidur kat laban rata nanti full. sebab tu kena tempah awal ;)

my suggestion, kalau bukan hiker, baik naik from tipohan. easier. (hari tu naik lalu tipohan) kalau dari mensilau (kawan2 cerita and baca blog mat salleh :p) memang susah, mencabar and lagi penat (extra 2 jam mendaki) tapi pemandangan memang superb cantik :)

p/s: kalau nak daki, nak join sekali! ;P

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
9/08/2011 9:56 AM delete

hai jijah.. kita kmbali bersua.. akak baru balik dr kg smlam.. hihii

btw.. byknya jijah shopping.. best lah dpt g labuan.. akka tak pernah g.. pegang kulit kapal terbang pun tak pernah... hahhahha

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/08/2011 12:46 PM delete

ini belog saya cinta hati saya:
banyak kan kan..hehehe sedap..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/08/2011 12:46 PM delete

amranaiman:
amik la dalam gambar tu..haha

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/08/2011 12:47 PM delete

wanita2u:
InsyaAllah sis..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/08/2011 12:48 PM delete

farah:
6bulan awal?? peh ni mmg betol2 pengembara ni. hahaha

bile nak p nya.. hahhaa InsyaAllah jika diberi peluang..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/08/2011 12:48 PM delete

intanberlian:
hahahaha xpe..ade rezeki t leh naik belon n pergi jauh2...ngee~~

Reply
avatar
anismelon
AUTHOR
9/08/2011 3:15 PM delete

kalau anis pg..memang borong sakan la kan cekelat toh..

kos nak kesane berape..mahal x??

Reply
avatar
iszieylyanziy
AUTHOR
9/08/2011 3:57 PM delete

wah bestnyeeee,,,,,,xde rezeki ag nk g sne,,hehe

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
9/08/2011 6:03 PM delete

jom jom hujung tahun ne p kundasang..................hehehehehe:)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/08/2011 6:36 PM delete

anismelon:
nak p labuan murah je kot..sng je. tp tiket flight je kena booking awal2..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/08/2011 6:37 PM delete

iszieylyanziy:
InsyaAllah nanti ade rezeki kamu yunk.

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/08/2011 6:37 PM delete

ecadwinkyasha:
confirm free ke eza..hehe kena booking flight awal2 ni..hehe

Reply
avatar
Terbelog
AUTHOR
9/08/2011 8:04 PM delete

baik2 jijah
ada cokelat tu campuran arak
cek betul2 ok

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/08/2011 8:20 PM delete

terbelog:
yeker...dah banyak makan ni..YaAllah harap2 tak ade..jijah cek yg lain ok..

Reply
avatar
alyrds
AUTHOR
9/09/2011 4:44 PM delete

Coklat n perfume murah...borong kat Labuan. kat KK ni byk tempat makan....biasa pegi jer Pasar Filipin tu...banyak yang boleh dibeli sana.

Kundasang tu kat Ranau. Cuaca sejuk cam cameron & genting... dah ke sana jangan lupa singgah Poring Hot Spring .... besstttt :) .. pastu babai rumah saya! ahaks~

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!