Tuesday, September 6, 2011

Syurga Coklat!


hai kalian...

hehe ini sambungan dari entry INI..


menariknya di Labuan ini adalah tempat bebas cukai. kalau korang pusing berjalan-jalan di labuan korang akan jumpa tempat yang sama jugak. pusing-pusing tang tu jugak. hehehe


dan tempat yang paling menarik di Labuan adalah 
Syurga Coklat!!

dah tentu la orang yang akan pergi ke Labuan kerana coklat saja. kalau tak rugilah korang. hehehehe


maka pada HARI KETIGA selepas daku menjelajah sekitar Kota Kinabalu. daku terus naik feri keesokan harinya bergerak ke Labuan balik.



peace! di jeti pelabuhan feri ke Labuan


tataaa Kota Kinabalu! huhuhuhu :(

bila lah nak pergi KK lagi..emm T_T


*********************


oyeahhh!! ni masa untuk memborong coklat banyak-banyak. memang tak sah tak bawak balik semenanjung dengan coklat banyak-banyak dari Labuan! coklat bebas cukai beb!


korang nak coklat ape? DAIM? TOBLERONE? FERERO ROCHER? ahh cakap je. semua ada di sini. hehe ini lah SYURGA COKLAT di Labuan. kedai ni terletak di Ujana atau Financial Park Labuan.






tengok tu bersusun coklat Cadbury. macam-macam jenis ada. memang rambang mata betol la sampai tak tahu nak beli yang mane. hehe







tu dia. Cadbury saja wei. macam-macam jenis ada.



Toblerone pon ada. kecik besar panjang pendek semua ada bah. janji poket je kena berisi. muahaha






memang murah-murah. habis daku borong. kalau boleh 1 kedai ni daku nak bawak balik semenanjung. muahaha ^^



kit kat ada


ferero rocher tak payah cakap lah! memang ada dan murah-murah gitu..



peminat lolypop?? nah amik lolypop besar gedabak ni! muahaha ^^


daku punya bakul! alamakkk! banyak nyer...............grrr!! hahahahaha :p

ni pon dah beratusan ringgit. kahkahkahkah~~


bukan senang nak pergi sini dan beli coklat banyak2. kat semenanjung pon daku tak beli coklat sebanyak ni tau. hehe


cayalah!! memang syookkk habis!


mari-mari pilih pilih. hehehe


baiklah kalau korang berkunjung ke Labuan. jangan lupa ya singgah kedai ini dalam Ujana. pasti banyak coklat yang menarik hati korang. 


lain kali kita shooping coklat banyak-banyak k. makan sampai muntah! hahaha


adakah makan coklat boleh mengemokkan seseorang?? tidak sama sekali. coklat boleh mengubah mood seseorang yang itu sudah pasti! jadi sesiapa yang di landa kekecewaan jom makan coklat banyak-banyak. kita kasi happykan diri itu ok. lalalala :p


terima kasih sudi baca!


46 comments:

  1. nak jugakkkk...
    alamekkk, sedapnya cokelat tuh suma....

    ReplyDelete
  2. perghh!! wt yui terliur toi..

    nak ckelat..waaaa...suke3!!

    ReplyDelete
  3. tolonglahhh jijahhh. hantar kat saya satuuuuuuuuuuuuu!!!!!....:'(

    toblerone...:'(

    ReplyDelete
  4. nanak jugak cekelat kak..heee..

    ReplyDelete
  5. ayung:
    pehh...memang sedap yung...meh la datang rumah. hehe

    ReplyDelete
  6. nuyui:
    hish yui..nanti gemok makan cikgu banyak2. hahhaa

    ReplyDelete
  7. cik kiwi's:
    hahahaha nyumy...sedapnya yunk... lalalalala :P

    ReplyDelete
  8. ardini humaira:
    ngeee~ mmg penuh dengan coklat saja. hehe

    ReplyDelete
  9. nur auni:
    la nak ke..meh akak makankan untuk auni. kahkahkahkah

    ReplyDelete
  10. heheh...boleh la..huuu[:))]

    _________________________
    I have added cool emoticons to this message.
    To see them go to http://x.exps.me?7eb69c937e8a4e809ab14fb548193ece

    ReplyDelete
  11. cik nad punya da x????hahahaha

    ReplyDelete
  12. besthyer jenjalan.... banyaknyer cekelat... sukeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  13. akak x penah p sabah lagi..tingin nak pegi karambunai...org kata cantik..hehehe

    ReplyDelete
  14. wah bestnya..nak jugak nak jugak..hehe

    ReplyDelete
  15. nur auni:
    wueeeeeekkk :P nak datang raya kat umah..hahaha

    ReplyDelete
  16. rara pinkmafia:
    nah amik gambar dalam ni..muahhaa

    ReplyDelete
  17. nadya:
    happy besday..meh dtg umah...

    ReplyDelete
  18. hyz:
    suke kan kan..sedapnya..nyum2..

    ReplyDelete
  19. noornazuha:
    yeker kak..lom sampai sana lagi..InsyaAllah kalau ada rezeki ke sabah lagi.

    ReplyDelete
  20. liyana shamsudddin:
    nak ke..meh akak makankan sekali..hahhaa

    ReplyDelete
  21. takkanlah coklat saja,tak round pulau ke sambil melawat pantai2 yg indah?

    ReplyDelete
  22. mak ai!!byknuer cklat!bez giler!nk forero!huhu

    ReplyDelete
  23. labuan sama taraf dgn langkawi , no wonder le coklat banyak... :D.. ada GA tak?..

    ReplyDelete
  24. Terbeliak + ternganga tengok gambar tu semua ..

    adess , kalau dapat hangkut kedai tu ke sini memang sure ramai pelanggan ..

    hehe . ;D

    ReplyDelete
  25. terliur nyer tengok coklat tuhh~

    ReplyDelete
  26. nak coklat tu cikit boleh? akk ni hantu coklat.. pantang nampak coklat, sekejap jer akak boleh habiskan.. hihi

    ReplyDelete
  27. blum sampai sana lg.. cam best je..nnt de masa nk g jalan2 la sana.. kih kih kih

    ReplyDelete
  28. waaaa...ingt ke langkawi je syurga coklat..mmg gile lah coklat nye..

    ReplyDelete
  29. thomas:
    sekali la tu..tapi labuan ape pon tak de...huhuhu

    ReplyDelete
  30. aizawa gurl:
    sedapnya ferero..nyum2..jgn jeles..

    ReplyDelete
  31. nazratul hidayu:
    nah amik la lam gambar tu! hehe

    ReplyDelete
  32. khairil:
    betol tu..GA xde la bro..malas nak buat..hehe

    ReplyDelete
  33. n stilleto M:
    ha tahu xpe..tu yg jijah cakap. kalau la ada dekat2 mmg confirm laku punya lah..

    ReplyDelete
  34. amoychanteks:
    peh sedapnya tak terkata...hehe

    ReplyDelete
  35. zana adieyza:
    yeker kak..amboi..gemok la pasni makan cokelat je..hehe

    ReplyDelete
  36. arulchelsea:
    bosan cikit sebab labuan pusing situ jugak. tapi kalau nak g beli coklat je ok sgt..

    ReplyDelete
  37. anismelon:
    langkawi gan labuan sama je syurga coklat.bebas cukai kan..hehe

    ReplyDelete
  38. tu diaaa.. byk giler cklat.. hihi

    ReplyDelete
  39. intanberlian:
    terliur cokelat banyak2 ni..tp makannya ape la sgt...hahaa

    ReplyDelete
  40. labuan mmg syurga coklat..heho....
    ..terliur lak tengok neyh,nak kirim dengan kawan lahhh.hehehe.

    ReplyDelete
  41. ecadwinkyasha:
    ade kawan duk labuan ke eca..kirimkan sekali... nk kinder bueno! hahaha

    ReplyDelete
  42. pergh mentos pun ada gergasinya..ehm terliur sudah...

    ReplyDelete
  43. bestnyer!!penuh coklat...rambang mata tengok..macam2 adaa!!!

    ReplyDelete

Assalamualaikum... Hai Blogger Hebat!
Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini...
Korang Komen Jijah, Jijah Akan Komen Blog Korang Pula Yer.

Tq

Copyright © ♥Cik Azizah♥ Designed by azhafizah.com