Syurga Coklat!


hai kalian...

hehe ini sambungan dari entry INI..


menariknya di Labuan ini adalah tempat bebas cukai. kalau korang pusing berjalan-jalan di labuan korang akan jumpa tempat yang sama jugak. pusing-pusing tang tu jugak. hehehe


dan tempat yang paling menarik di Labuan adalah 
Syurga Coklat!!

dah tentu la orang yang akan pergi ke Labuan kerana coklat saja. kalau tak rugilah korang. hehehehe


maka pada HARI KETIGA selepas daku menjelajah sekitar Kota Kinabalu. daku terus naik feri keesokan harinya bergerak ke Labuan balik.



peace! di jeti pelabuhan feri ke Labuan


tataaa Kota Kinabalu! huhuhuhu :(

bila lah nak pergi KK lagi..emm T_T


*********************


oyeahhh!! ni masa untuk memborong coklat banyak-banyak. memang tak sah tak bawak balik semenanjung dengan coklat banyak-banyak dari Labuan! coklat bebas cukai beb!


korang nak coklat ape? DAIM? TOBLERONE? FERERO ROCHER? ahh cakap je. semua ada di sini. hehe ini lah SYURGA COKLAT di Labuan. kedai ni terletak di Ujana atau Financial Park Labuan.






tengok tu bersusun coklat Cadbury. macam-macam jenis ada. memang rambang mata betol la sampai tak tahu nak beli yang mane. hehe







tu dia. Cadbury saja wei. macam-macam jenis ada.



Toblerone pon ada. kecik besar panjang pendek semua ada bah. janji poket je kena berisi. muahaha






memang murah-murah. habis daku borong. kalau boleh 1 kedai ni daku nak bawak balik semenanjung. muahaha ^^



kit kat ada


ferero rocher tak payah cakap lah! memang ada dan murah-murah gitu..



peminat lolypop?? nah amik lolypop besar gedabak ni! muahaha ^^


daku punya bakul! alamakkk! banyak nyer...............grrr!! hahahahaha :p

ni pon dah beratusan ringgit. kahkahkahkah~~


bukan senang nak pergi sini dan beli coklat banyak2. kat semenanjung pon daku tak beli coklat sebanyak ni tau. hehe


cayalah!! memang syookkk habis!


mari-mari pilih pilih. hehehe


baiklah kalau korang berkunjung ke Labuan. jangan lupa ya singgah kedai ini dalam Ujana. pasti banyak coklat yang menarik hati korang. 


lain kali kita shooping coklat banyak-banyak k. makan sampai muntah! hahaha


adakah makan coklat boleh mengemokkan seseorang?? tidak sama sekali. coklat boleh mengubah mood seseorang yang itu sudah pasti! jadi sesiapa yang di landa kekecewaan jom makan coklat banyak-banyak. kita kasi happykan diri itu ok. lalalala :p


terima kasih sudi baca!

Previous
Next Post »

46 insan comel komen

Write insan comel komen
AYuNG
AUTHOR
9/06/2011 11:28 AM delete

nak jugakkkk...
alamekkk, sedapnya cokelat tuh suma....

Reply
avatar
9/06/2011 11:30 AM delete

perghh!! wt yui terliur toi..

nak ckelat..waaaa...suke3!!

Reply
avatar
cik kiwi's
AUTHOR
9/06/2011 11:43 AM delete

tolonglahhh jijahhh. hantar kat saya satuuuuuuuuuuuuu!!!!!....:'(

toblerone...:'(

Reply
avatar
Nur Auni
AUTHOR
9/06/2011 12:29 PM delete

nanak jugak cekelat kak..heee..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/06/2011 1:30 PM delete

ayung:
pehh...memang sedap yung...meh la datang rumah. hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/06/2011 1:30 PM delete

nuyui:
hish yui..nanti gemok makan cikgu banyak2. hahhaa

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/06/2011 1:31 PM delete

cik kiwi's:
hahahaha nyumy...sedapnya yunk... lalalalala :P

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/06/2011 1:31 PM delete

ardini humaira:
ngeee~ mmg penuh dengan coklat saja. hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/06/2011 1:32 PM delete

nur auni:
la nak ke..meh akak makankan untuk auni. kahkahkahkah

Reply
avatar
Nur Auni
AUTHOR
9/06/2011 1:46 PM delete

heheh...boleh la..huuu[:))]

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?7eb69c937e8a4e809ab14fb548193ece

Reply
avatar
9/06/2011 2:27 PM delete

wahhhhh meh 1 tobleron.

Reply
avatar
nadya
AUTHOR
9/06/2011 3:46 PM delete

cik nad punya da x????hahahaha

Reply
avatar
hyz
AUTHOR
9/06/2011 4:57 PM delete

besthyer jenjalan.... banyaknyer cekelat... sukeeeeeeeeeee

Reply
avatar
noornazuha
AUTHOR
9/06/2011 6:52 PM delete

akak x penah p sabah lagi..tingin nak pegi karambunai...org kata cantik..hehehe

Reply
avatar
9/06/2011 8:42 PM delete

wah bestnya..nak jugak nak jugak..hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/06/2011 9:52 PM delete

nur auni:
wueeeeeekkk :P nak datang raya kat umah..hahaha

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/06/2011 9:53 PM delete

rara pinkmafia:
nah amik gambar dalam ni..muahhaa

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/06/2011 9:53 PM delete

nadya:
happy besday..meh dtg umah...

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/06/2011 9:54 PM delete

hyz:
suke kan kan..sedapnya..nyum2..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/06/2011 9:54 PM delete

noornazuha:
yeker kak..lom sampai sana lagi..InsyaAllah kalau ada rezeki ke sabah lagi.

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/06/2011 9:55 PM delete

liyana shamsudddin:
nak ke..meh akak makankan sekali..hahhaa

Reply
avatar
thomas
AUTHOR
9/06/2011 10:21 PM delete

takkanlah coklat saja,tak round pulau ke sambil melawat pantai2 yg indah?

Reply
avatar
Aizawa gurl
AUTHOR
9/06/2011 10:50 PM delete

mak ai!!byknuer cklat!bez giler!nk forero!huhu

Reply
avatar
9/06/2011 11:04 PM delete

nak toblerone bole ? hehe .

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
9/06/2011 11:24 PM delete

labuan sama taraf dgn langkawi , no wonder le coklat banyak... :D.. ada GA tak?..

Reply
avatar
N Stilleto M
AUTHOR
9/06/2011 11:56 PM delete

Terbeliak + ternganga tengok gambar tu semua ..

adess , kalau dapat hangkut kedai tu ke sini memang sure ramai pelanggan ..

hehe . ;D

Reply
avatar
Amoychanteks
AUTHOR
9/07/2011 12:51 AM delete

terliur nyer tengok coklat tuhh~

Reply
avatar
ZaNa aDieyZa
AUTHOR
9/07/2011 10:32 AM delete

nak coklat tu cikit boleh? akk ni hantu coklat.. pantang nampak coklat, sekejap jer akak boleh habiskan.. hihi

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
9/07/2011 11:45 AM delete

blum sampai sana lg.. cam best je..nnt de masa nk g jalan2 la sana.. kih kih kih

Reply
avatar
anismelon
AUTHOR
9/07/2011 3:22 PM delete

waaaa...ingt ke langkawi je syurga coklat..mmg gile lah coklat nye..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 3:30 PM delete

thomas:
sekali la tu..tapi labuan ape pon tak de...huhuhu

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 3:30 PM delete

aizawa gurl:
sedapnya ferero..nyum2..jgn jeles..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 3:31 PM delete

nazratul hidayu:
nah amik la lam gambar tu! hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 3:31 PM delete

khairil:
betol tu..GA xde la bro..malas nak buat..hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 3:32 PM delete

n stilleto M:
ha tahu xpe..tu yg jijah cakap. kalau la ada dekat2 mmg confirm laku punya lah..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 3:32 PM delete

amoychanteks:
peh sedapnya tak terkata...hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 3:33 PM delete

zana adieyza:
yeker kak..amboi..gemok la pasni makan cokelat je..hehe

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 3:34 PM delete

arulchelsea:
bosan cikit sebab labuan pusing situ jugak. tapi kalau nak g beli coklat je ok sgt..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/07/2011 3:34 PM delete

anismelon:
langkawi gan labuan sama je syurga coklat.bebas cukai kan..hehe

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
9/08/2011 9:57 AM delete

tu diaaa.. byk giler cklat.. hihi

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/08/2011 12:49 PM delete

intanberlian:
terliur cokelat banyak2 ni..tp makannya ape la sgt...hahaa

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
9/08/2011 5:54 PM delete

labuan mmg syurga coklat..heho....
..terliur lak tengok neyh,nak kirim dengan kawan lahhh.hehehe.

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
9/08/2011 6:39 PM delete

ecadwinkyasha:
ade kawan duk labuan ke eca..kirimkan sekali... nk kinder bueno! hahaha

Reply
avatar
2/03/2013 10:58 PM delete

pergh mentos pun ada gergasinya..ehm terliur sudah...

Reply
avatar
mom's love
AUTHOR
11/27/2013 11:39 AM delete

bestnyer!!penuh coklat...rambang mata tengok..macam2 adaa!!!

Reply
avatar