Bila Profesion Jururawat Di Kutuk

8:00:00 AM 18 Comments A+ a-




Keadaan kaki bayi yang berlumuran darah yang tersebar di facebook yang kononnya berlaku akibat kecuaian kakitangan HRPZII.

Kaki bayi tidak mengalami sebarang kecederaan.

kaki bayi tak mengalami kecederaan


Ibu mangsa berkata:
“Selepas mendapat penjelasan pihak hospital, kejadian berkenaan tidaklah berlaku seperti apa yang dilaporkan dan tiub yang digunakan untuk mengambil darah di kaki kanan anak tercabut namun hanya berlaku sedikit pendarahan dan segera dibersihkan oleh kakitangan hospital,” katanya.





kenapa lah manusia ni suka menilai dengan hanya melihat gambar sahaja dan melontar kata2 kesat tanpa usul periksa....kalau tak cukup ilmu didada tak payahlah nak sibuk2 sangat kerja orang..kite ni staffnurse kerja dengan jujur...bersengkang mata terutama keje mlm.rawat patient yang mcm-macam ragam tapi tetap sabar jer...so kepada yang pandang negatif pada kami sedarlah sikit...Kepada blogger atau orang-orang luar yang mana dah terlanjur maki hamun tu, fikir-fikirlah...


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

18 insan comel komen

Write insan comel komen
QasehnyaRania
AUTHOR
3/17/2013 9:34 AM delete

kerana FB macam2 hal skrg.baru lepas kes di lahad datu kini timdvul pula isu mcm ni...

suka sgt like n share.walaupon belom tahu citer sebenar

Reply
avatar
izaFiza
AUTHOR
3/17/2013 10:33 AM delete

mekasih jijah..masa gmbr kaki berdarah tu ramai sgtla share kt fb kan.apasal pasal pnjelasan tuh tak perasan pulak dorang share kan. manusia mcm tu lah. just tgk gmbr dah judge mcm2..

Reply
avatar
MarnieyZ
AUTHOR
3/17/2013 12:29 PM delete

suka sangat nak mengadili tanpa usul periksa pun.

Reply
avatar
combi
AUTHOR
3/17/2013 4:54 PM delete

ape bendeeee laaaa

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/17/2013 5:31 PM delete

@QasehnyaRania manusia suka sgt kondem org..emm

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/17/2013 5:32 PM delete

@izaFiza itulah.. nampak gambar tu dah jugde macam2..pastu bila dah di perbetulkan xde pulak org nak share2 benda yg betul..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/17/2013 5:33 PM delete

@MarnieyZ itula peragai manusia skrg..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/17/2013 5:34 PM delete

@combiemm... benda ni la...huhuhu

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
3/17/2013 6:41 PM delete

Manusia2.. Tak tahu perkara sebenar, suka2 diorang je tuduh itu ini..

Reply
avatar
3/17/2013 6:47 PM delete

xpa, orang yang tak tau situasi sebenar memang suka burukkan lagi keadaan.. but, anything happen, warga nurse sekalian and jijah too, teruskan semangat untuk berkhidmat kpd masyarakat!! ^__^v

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
3/17/2013 8:16 PM delete

memang lumrah manusia cepat bersangka buruk.

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
3/17/2013 8:40 PM delete

satu benda je yg terlintas masa sy tgk gmbr ni kak sy fikir kesian baby tu.. bila baca ape yg org tu post fikir byk kali betul ke? baca entri akak ni baru la faham.. huhu

Reply
avatar
3/17/2013 10:33 PM delete

tgk gmbr berdarah kaki kanan..tp tgk gmbr yg ok tu kaki kiri..

ke amata yui dah kelabu..

itulah, org lain punya hal hbs sume kena..yg komen pun ntahla..

Reply
avatar
3/18/2013 1:41 AM delete

sabar ye jijah.manusia hanya menilai melalui gambar,disebaliknya manusia tak tahu.

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
3/18/2013 3:25 PM delete

fb ni macam2 kan.. heran camne org leh wat cite camtu

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
3/19/2013 10:31 PM delete

now dah tahu hal sbnarnye..tp kalo betul tjd pn shida org waras xkn slahkn semua nurse..biasala sorg bt hal habis smua kena kn jiejah..sabar jelah..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
3/20/2013 10:39 AM delete

skrg ni silap sikit jer mmg jd isu besar punyer...drpda gmbar pelbagai spekulasi blh terjadi :) cian jururawat...sabar la yer..

Reply
avatar
misz sheyla
AUTHOR
4/02/2013 3:37 PM delete

1st time tengok gmbar ni memang sakit ati sgt2.. tapi tak tau pulak begini kisahnya..sape la yg amek gmbr tu ye..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!